Ryan*, Lewis*, Alfie, Angelo*, Diablo, Shimmer* & kosze

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
elka_w

Re: Ryan, Alfie,Diablo, Angelo & Lewis

Post autor: elka_w »

Jakie są w ogóle przedziały wagowe ? GDZIE NORMA ? :szczerbaty:
STYCZKA

Post autor: STYCZKA »

Ja też nie wiedziałam co to jest sieczka,a to wygląda jak siano, tylko, że jest jakby pocięte na krótsze kawałki i też pięknie pachnie.Dodatkowo jest trochę grubsze i twardsze w dotyku. Teraz przyjmuje zamówienia na sieczkę katzarzyna z forum.
ANYA

Post autor: ANYA »

elka_w pisze:Jakie są w ogóle przedziały wagowe ? GDZIE NORMA ? :szczerbaty:
Wiesz co to zalezy od budowy ciala i rodzaju swinki. Mysle, ze gdyby Ryan wazyl 1.4 kg to dla niego byloby idealnie. Lewis wazy 1.45 i to jest dla niego ciut za duzo. Alf wazy 1.45 kg a wcale gruby nie jest. Angelo wazy 1.35 i wyglada super.
Diablo wazy 1.08 kg ale ma drobna budowe ciala gdzie Ryan jest szeroki i dosc mocno zbudowany, przy wadze Diabelka policzylabym mu wszystkie kosci pewnie. Wiec to zalezy od budowy ciala, a pamietaj ze pewruwianki i US Teddy sa z natury wieksze.

Styczka to wychodzi na to, ze moje swinie caly czas jedza sieczke i nawet nie wiedzialam. Mam w domu tego 40kg :D
odeta89

Post autor: odeta89 »

U mnie wszystkie świnie lubują się w sieczce DH. Oczywiście siano też dostają :)
A Twoje świnie to prawdziwe knury! Mój Twist waży 1145 g (fakt nie ma jeszcze roku) i wygląda jak owłosiony baleron.
ANYA

O tym mowicie tak?
Obrazek

Odeta - Twist wyglada dobrze :nono:
odeta89

http://dodsonhorrell.pl/product/index/59/just-grass to mamy i jest pyszne

Tango wygląda dobrze, jak zgrabna świnka, Twist jest za gruby, no ale na diecie też żadnej nie jest.
ANYA

Podejrzewam, ze mamy ta sama sieczke tylko w innym opakowaniu. Bo z opisu wyglada podobnie i moja tez jest dla koni.
Kiedys dostalam nowa dostawe tej sieczki to facet ktory mi ja przyniosl pytal sie czy ja mam konia w domu bo tak czesto zamawiam :rotfl:
odeta89

:rotfl:
ANYA

Powiedzialm mu ze mam swinki ktore zra za konia :rotfl: :rotfl: :rotfl:
ruby

Post autor: ruby »

Ania jak Lewisa pazurki, nie zostawilam za dlugich?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”