✰Wojownicy Lilith✰ czteroświń(pięcio?)+kociu dwupak+tymczasy

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: ✰Wojownicy: Geronimo, Tasman, Onyx i malutki Wiewiórek✰

Post autor: porcella »

Jak masz takie nieruszone (lub prawie nieruszone) żarełko, to zapytaj, kto chce w okolicy - w Poznaniu jest teraz sporo tymczasów ze złych warunków. Jest prawdopodobne, że zmiotą wszystko. Pocieszę Cię, że tej karmy Beaphar Nature moje też teraz nie chcą :-)
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

No to ładnie prośki wychowałaś 8-) wybredne bestie, mamuśka niech tylko zielone daje, co? :roll:
Z racji, że w weekend planuję łączyć moje baboluje, a w kolejny mam egzaminy to jakoś się zgadamy za 2 tygodnie, bo chętnie bym poznała Wiewióra i Onyxa i wymiziała Gero i może w końcu Tasiek wysiedziałby na kolanach dłużej niż 5 sekund :laugh:
Chętnie też wymienię się warzywa za kolbę lucernową, bo moje wręcz lucernę wpier :nie_powiem: to i to zjedzą.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Dzima no nie wiem czy zjedzą, bo moje też lucernę wciągają jak odkurzacze a tego nie chcą.. One są nadskubnięte obie więc co ja tam będę za nie brać, jak chcesz i Twoim laską nie będzie przeszkadzać, że podgryzione to po prostu bierz ;) No i oczywiście wciąż zapraszam razem z całą ferajną :buzki:

Porcella ja co prawda mam przesypaną w pudełko swoje ale tam z 0,5 kg jest więc mogę oddać komuś tyle, że bez oryginalnego opakowania ;) nie wiem kiedy teraz będę w Poznaniu, ale autko ponoć do odbioru w piątek powinno być, bo się "leczyło" po ostatnim wypadzie do miasta, więc może niedługo :lol: a poza Beaphar Nature pewnie coś tam jeszcze wygrzebie, nie dużo ale zawsze.
tuttifrutti

Post autor: tuttifrutti »

Dzima pisze:
To raczej nie gwałt tylko dominacja. silnie zaznaczają swoją pozycję.
hahaha Dzima jak to zwał tak zwał, ale ten uśmiech po mówi wiele :?

Co do kolb z lucerny to się dopiero teraz dowiedziałam, że lucerna służy do tuczenia świnek :laugh: żeby nabrały trochę masy :szczerbaty: Od jutra Fred będzie jechał na tonie lucerny hahahahhaa.... niech nabiera tej masy :rotfl:
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

O żesz :o to ja nie wiedziałam.. :redface: Muszę Taśkowi i Czarnemu skonfiskować wszystko co z lucerną a Geronimo obowiązkowo od dziś jedzie na samej lucernie buahahaha..
A tak serio to nie skonfiskuje, bo oni nie są grubi, Czarny jest po prostu sam w sobie ogromny ale gruby nie wydaje mi się, a Tasieniek przecież jeszcze ciągle rośnie, kluseczka moja :love:
tuttifrutti

dowiedziałam się od hodowcy :mrgreen: 820g u Freda nie podoba mi się :angry: planuję z niego zrobić trochę większą kluseczkę, ale chłopak stawia opór, chyba chce zostać top model :rotfl: może twój Gery też w tym kierunku
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Chyba tak xD Ledwo przekroczył 900 gam ostatnio, to później jak go ważyłam znów było poniżej :levitation: Przyzwyczaiłam się do małych świnek co rosną w oczach, a oni już podrośli i teraz tak wolno przybierają.. Z tym, że Tasiek przekroczył kilogram, a Gery został daleko w tyle.. Gery nie wygląda na wychudzonego, on chyba po prostu jest taką niedużą świnką i w dodatku bardzo ruchliwą, więc ciężko go podtuczyć, bo za dużo spala ehh..
tuttifrutti

ooo fajne to było jak malutcy byli i w oczach rośli. Z dnia na dzień coraz więksi... najbardziej to widzę teraz po zdjęciach. Jak trafili do mnie to poszyłam im takie mniejsze legowiska i widziałam jak powoli zaczynają być na nich za małe :laugh: Tadek to tak szybko urósł, że potem mieścił mu się tylko łeb w tym legowisku :glowawmur:
Ale tak jak piszesz, przyzwyczajona jestem, że oni rosną i rosną a oni mają mnie w nosie i nie chcą już rosnąć :szczerbaty:
Może Gery to typ sportowca, jakaś sportowa kariera go czeka np bieg przez płotki do miski :rotfl:
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

No właśnie nie! To jest świnka która od miski woli skakanie :? dla niego jedzenie nie jest głównym celem w życiu, on woli hamaczko-trampoliny i skoki przez różne różności leżące na podłodze ot tak, po prostu dla sportu :shock: Dlatego pewnie z Wiewiórkiem odnaleźli wspólny język ;) ten mały w ogóle jest śmieszny, on nie biega tylko kica jak króliczek :laugh: Jeszcze czegoś takiego nie widziała szczerze mówiąc..
Aguś79

Post autor: Aguś79 »

Wcale nie widać po waszych chłopakach że są mali :102: Mój Maniek ma 1,115g i też bym nie powiedziała że to za dużo ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”