I zrobiło się pusto... ;(
Moderator: pastuszek
Re: moje "żaby" :D
Kuźwa zdjęcie mam na photobucket, ale przez tel nie mogę go wstawić na forum 

Rób nowe i wrzucaj, bo inaczej nie pomożemy 
Ciężko się wypowiadać o czymś, czego się nie widziało

Ciężko się wypowiadać o czymś, czego się nie widziało

Ten strudek juz odpadł i mam tylkojedno zdjęcie. Spróbuje jeszcze przez tinypic wstawić.
Nie wiem czy coś widzicie (taki brązowy strupek), ale innego jego foto nie będzie, bo strupek odpadł przy próbach zrobienia lepszego foto

Czy to miejsce tak wyglądało wcześniej, nie licząc strupka? Nic nie widać na foto. Opisz dokładniej jak wygląda skóra.
Skóra w dotyku normalna tylko ten strupek mnie zaniepokoił :/ Przy obcinaniu pazurków nie miał strupka, a "wytarte" na łapkach przednich obaj maja.
Łuszcząca się skóra, coś jak łupież, drapie się tam, albo gryzie? A inny proś nie ugryzł?
Łyse wewnętrzne strony łap, takie zakola łapkowe- normalne, wszystkie tak mają.
Problem, jeżeli w jakimś miejscu wcześniej miał futro, a teraz go nie ma.
Łyse wewnętrzne strony łap, takie zakola łapkowe- normalne, wszystkie tak mają.
Problem, jeżeli w jakimś miejscu wcześniej miał futro, a teraz go nie ma.
Z tego co podałaś to nic takiego nie zauwaźyłam, nie łuszczy sie, nie gryzie tego.
Edit: obejrzałam im dokładnie łapki od spodu i z boku od wewnętrznej, Czupurkowi rogowacieją przednie poduszki u przednich łapek, a u Kropelka jedna z przednich poduszek jednej przedniej łapki zaczyna rogowacieć. Co jest na to dobre? Maść z wit. A? Poza tym łapki ładne.
Dałabym zdjęcia, ale sama ich nie zrobię. Chyba że maż mi łaskawie pomoże.
Edit: obejrzałam im dokładnie łapki od spodu i z boku od wewnętrznej, Czupurkowi rogowacieją przednie poduszki u przednich łapek, a u Kropelka jedna z przednich poduszek jednej przedniej łapki zaczyna rogowacieć. Co jest na to dobre? Maść z wit. A? Poza tym łapki ładne.
Dałabym zdjęcia, ale sama ich nie zrobię. Chyba że maż mi łaskawie pomoże.
Mi się wydaje ze panikujesz
ale obserwuj łapkę czy nic nowego się nie pojawi.
Zrogowacenia posmaruj maścią z wit A.

Zrogowacenia posmaruj maścią z wit A.
kup w aptece maść pięciornikową złożoną zawiera miedzy innymi tlenek cynku ,wyciąg z kłącza pięciornika kosztuje około 4 zł.polecam