Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Assia_B

Re: Żurek, Alfik [*10.12.15.], Miecio i Homer

Post autor: Assia_B »

Dasti też często śpi w naszych butach :-) Często wracając do domu go tam znajdujemy :-)
Jak się miewa Homer?

Chłopcy piękni :-) W zimę znów będą zajadać suszki, z tego co czytam :-) Pieszczoch ma tylko takie z zoologa...
Eh... ostatnio dostali z Alvinem ziolka od Babci na Dzień Dziecka... Alvin nie zdążył zjeść prezentu...
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Buty dla psa to jest podstawowe leże zauważyłam, zwłaszcza podczas nieobecności człowieków. Oraz szafa.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Z dialogów międzyświńskich:

Miecio ma do odrobienia zadania z matematyki:

Miecio: Panie Żurek!
Żurek:...
M: Panie Żurek! Mam strasznie trudne zadanie z matematyki. Nie wiem zupełnie jak je rozwiązać. "Tunel mierzy 10 metrów szerokości i 10 metrów wysokości. Świnka morska mierzy 15 centymetrów długości i 10 centymetrów szerokości. Ile świnek zmieści się w tunelu?"
Panie Żurek...ja nie wiem... 2 się zmieszczą?

Miecio: Panie Żurek!!! Drugie zadanie!! Straszliwie trudne... "Co porusza się z większą prędkością: świnka morska czy bobek?"
Panie Żureeeeek....nie wieeeem... Bobek?
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Oczywiście, że bobek :laugh:
Obrazek
Assia_B

Post autor: Assia_B »

No to wyższa matematyka jest :think:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

a Miecio jak leży to girki na paluszkach opiera :love:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

Asiu czy Żurek ma nadal takie problemy z jelitami, bobkami itd? Przepraszam, ale jestem od kilku miesięcy w tyle jeśli chodzi o wątki, niekończąca się choroba Cwaniaka i szpitaliki przynajmniej raz w miesiącu zniechęciły mnie do opisywania tego na forum, tym samym dział nasze świnki poszedł trochę w niepamięć. Pytam, bo Po wielu szpitalikach i milionie badań, prowadzenia przez 5 lekarzy ktoś naprowadził nas na trop o jakim chyba nikt nie myśli... Pamiętam, że Pan Żurek też wiecznie miał jakieś niewyjaśnione problemy z bobeczkami...
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Ma nadal... mniej więcej jest lepiej niż było, ale to nie są bobki. On już właściwie od ponad roku nie ma bobków świnkowych, albo pozlepiane sraki albo mysie przecinki. No to jeśli możesz zdradzić, to powiedz, co to za trop... :)

Miecio ma nowe zadanie z matematyki, nieco podobne do poprzedniego, ale chyba trudniejsze....
Miecio: Panie Żurek! "Tunel ma wymiary 10 cm szerokości i 15 cm długości. Świnka ma wymiary 10 cm szerokości i 15 cm długości. Ile zmieści się świnek w tunelu?" No nieeeeee....Panie Żureeeeeek.....chyba 2 się zmieszczą?

A ja za tydzień jadę na urlop! Pierwszy od 2 lat... Na całe 10 dni....do Rumunii. Będę jeść mamałygę :szczerbaty: Zwierzaki zostają pod opieką mamy i już jestem cała posrana, jak mama da radę z Homerem, którego trzeba wynosić na rękach, żeby po drodze nie nasikał na podłogę...a mama ma okropne problemy z kręgosłupem...W tyle głowy żałuję, że wykupiłam te bilety...chociaż mama mówi że da radę.
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

Cwaniak miał miliony razy USG, RTG, badanie bobów, morfologie, biochemie, wszystko po kilka razy w ostatnim roku... 3 razy na szpitalu miał antybiotykoterapię i inne cuda... Miał podejrzenie alergii pokarmowej, ostatnie prawie 2 miesiące był na ścisłej diecie, tylko siano i świeża trawa, a w środę łał mi się już przez ręce...Aktualny lekarz, u którego Cwaniak przebywa zalecił, uwaga, badanie na EC... Cwaniak nie ma żadnych innych objawów, ale pani dr wspomina królika, którego jelita leczyła czym tylko się da, dopiero po podaniu leków wspomagających układ nerwowy jelita zaczęły pracować normalnie. U Cwaniaka tłumaczyłoby to fakt, że jego jelita w 1 miejscu pracują nadmiernie a w innym są atoniczne... Aktualnie czekamy na wyniki badania krwi...
Pozwoliłam sobie napisać, bo wiem jak to jest mieć zwierzę chore nie wiadomo na co i tak naprawdę chodzenie po omacku, może ta wiedza się Wam czy komuś innemu przyda :buzki:
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Nie mogę się zdecydować na fotkę Miecia, żeby wysłać na konkurs.... :102:
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ