Zdjęcia naszych klatek

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
Masza

Re: Zdjęcia naszych klatek

Post autor: Masza »

Chciałam pokazać zrobioną przeze mnie klatkę. W zamyśle było aby przypominała c&c. Kratki są zrobione z takich kratek do cel lęgowych dla gołębi (można je kupić za 1,70/szt przez allegro) poodcinałam z nich takie nóżki, połączyłam w całość zaciskami i gotowe. Jako kuweta posłużyła mi taka wielka szuflada na kółkach od łóżeczka dziecięcego, wyłożona ceratą, potem podkładami i na to kocyk. Myślę jednak że z powodzeniem można by to zastąpić kuwetą z płyty z polipropylenu. Docelowo dojdzie jeszcze wiele akcesoriów, ale ponieważ moje prośki są ze sobą zaledwie 2 dzień, ograniczyłam to do minimum.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wymiary to 120x60cm
Yvon

Post autor: Yvon »

Sliczne mieszkanko dla swinek. Podoba mi sie. A jakie ma wymiary ta klatka? I ile takich kratek tu zuzylas? Moze kiedys sie skusze na cos takiego?
Masza

Wymiary napisałam na dole, 120x60. Zużyłam ok 10 szt. bo część podocinałam pod wymiar kuwety. Kupiłam jednak od razu więcej aby mieć na wszelki wypadek, jakbym źle docięła lub chciała przedzielić świnków w razie wojny. Ale chyba i tak za mało bo myślę nad wybiegiem z takich kratek.
Yvon

Post autor: Yvon »

Tak, tak, nie zauwazylam wymiarow, teraz widze :) Ja mam w tej chwili klatke 120/60, to gdybym sie kiedys zdecydowala, to zrobie swinkom cos takiego, ale wiekszych wymiarow, np. 200/100. No to tak duzo tych kratek nie poszlo na to, czyli chyba warto :)
Mysialabym tylko znalezc w mieszkaniu odpowiednie miejsce, jakos z glowa to ustawic. Mieszkania nie mam zbyt duzego, wiec trzeba by zmienic ustawienie mebli. Ciagle i tak biegam z miarka i mierze, hihihi... Nawet miarke i teraz mam przy sobie :jupi:
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Te kratki są plastikowe? Świnka nie zjada?
katiusha

Post autor: katiusha »

No proszę :peace: Bardzo pomysłowe i niedrogie.
Masza

Tak, kratki są plastikowe. Ani razu nie ugryzły kratek. W ogóle nie są nimi zainteresowane.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Super!! I nawet jest siankowy basenik :love:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Czekaj... To koło sianka to jest tektura? I prosięta jej nie jedzą? :o
Fionka2014

Post autor: Fionka2014 »

Fajna klateczka ;)
Dropsio pisze:Czekaj... To koło sianka to jest tektura? I prosięta jej nie jedzą? :o
Moje dziewczyny też mają tekture przy sianie by nie wypadało za kratki i nie ruszają jej...
ale domek z tektury Riva lubi na wybiegu podskubac czasem :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”