Choroby układu moczowego

Kamienie w nerkach, osad w pęcherzu, zapalenie pęcherza, kastracje i sterylizacje;

Moderator: Dzima

ODPOWIEDZ
shoti1910

Re: Choroby układu moczowego

Post autor: shoti1910 »

No dokładnie to nie wiem. Ale pójdzie z nim do weta i pokaże wiadomość Kimery :P
Saint_Lilith

Post autor: Saint_Lilith »

A skąd ona jest? W "Zwierzętarni" mi Staśka już z dwóch kryzysów wyciągnęli, też ma niewydolność nerek.
shoti1910

Łódź, leczy właśnie w Zwierzętarni.
Saint_Lilith

Post autor: Saint_Lilith »

To jest w dobrych rękach, trzymam kciuki :fingerscrossed:
shoti1910

Ja nie lubię tej kobity ze Zwierzętarni bo odradza adopcje labków.
Beatrycze
Miejscowość: ok. Warszawy
Kontakt:

Post autor: Beatrycze »

A ja mam problem z Heniem. Miał zabieg usunięcia kamienia z pęcherza moczowego. Czytam tu o podawaniu małej ilości wit. C a ja mam 8-10 kropli plus 1/6 saszetki Vibovitu. Do tego olej lniany, ale to na suchą skórę. Wetka nic nie mówiła o podawaniu Uroseptu czy innych podobnych. No i wspomniała też o nie podawaniu cykorii lub tylko w niewielkiej ilości. Doczytałam, żeby szpinaku też nie podawać. Coś więcej?
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Na razie sądzę, że więcej pożytku przyniesie podawanie dużej ilości witamin, a nie ograniczanie mu wit. C. Ta witamina szkodzi dopiero w naprawdę dużych dawkach, a przesada dla świnki morskiej to 100 mg/kg wagi ciała dziennie, tyle, co dla człowieka.
Na pewno dobrze zrobi ograniczanie, choć nie musi to być wykluczanie z diety, warzyw zawierających więcej niż przeciętną ilość kwasu szczawiowego. Jest to m. in. szpinak, ale też wiele innych. Zalecane są natomiast wszelkie zioła moczopędne i rozkurczowe.
Beatrycze
Miejscowość: ok. Warszawy
Kontakt:

Post autor: Beatrycze »

Jeju, a gdzie ja znajdę ten spis ziół i warzyw?
W domu mam tylko liście czarnej porzeczki na razie. Dobrze, wygugluję sobie ;)
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Moczopędne zioła: pokrzywa, liście brzozy, liście mniszka, pietruszka, liść borówki, znamiona kukurydzy.
Urosept lub Uronat, lub inne leki ziołowe zawierają mieszanki tych ziół.
kapuszek

Post autor: kapuszek »

Beatrycze pisze:A ja mam problem z Heniem. Miał zabieg usunięcia kamienia z pęcherza moczowego. Czytam tu o podawaniu małej ilości wit. C a ja mam 8-10 kropli plus 1/6 saszetki Vibovitu. Do tego olej lniany, ale to na suchą skórę. Wetka nic nie mówiła o podawaniu Uroseptu czy innych podobnych. No i wspomniała też o nie podawaniu cykorii lub tylko w niewielkiej ilości. Doczytałam, żeby szpinaku też nie podawać. Coś więcej?
trzeba świnkę namówić do picia większej ilości wody, np przez dodawanie soku jabłkowego do poidełka - takiego bez dodatku cukru.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ moczowo-płciowy”