Niepełnosprawny Teoś w końcu znalazł azyl

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Yvon

Re: Niepełnosprawny Teoś szuka swojego azylu [Bydgoszcz]

Post autor: Yvon »

Oj, biedne zwierzątko. Niektórzy ludzie są jednak okrutni, jak można skrzywdzić żywą istotkę. Przecież ona boi się, cierpi, czuje ból. Nie rozumiem takich ludzi. Sporo się prosiaczek nacierpiał. Życzę Teosiowi, aby znalazł kochający domek. Trzymam kciuki za zdrowie :fingerscrossed:
katiusha

Post autor: katiusha »

Zaczynając od tego- jakim pupilkiem domowym może być WĄŻ... :shock: :idontknow:
Nie mam nic przeciwko wężom, w naturze są potrzebne. Ale co kieruje ludźmi, że je w szuflado - pojemnikach trzymają i uważają, że im dobrze :angry:
To też żywa istota i zamiast pudełka uważam, że naturalne środowisko bardziej pasuje. No ale szpan przed znajomymi :glowawmur:
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Ja nie wnikam ale ostatnio na grupie fejsowej Zakochani w świnkach morskich też byli gadziarze. Dla mnie to niepojęte jak można mieć w domu i to i to. A ktoś twierdził że odróżnia swego szczura-pupila od myszy które daje na pożarcie. Nigdy tego nie pojmę...
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

joanna ch pisze:Ja nie wnikam ale ostatnio na grupie fejsowej Zakochani w świnkach morskich też byli gadziarze. Dla mnie to niepojęte jak można mieć w domu i to i to. A ktoś twierdził że odróżnia swego szczura-pupila od myszy które daje na pożarcie. Nigdy tego nie pojmę...
naprawdę?? to ja te posty przeoczyłam. Może i dobrze, bo bym miała nerwa tylko. Tez uważam jak katiusha- weże lubię, ale w naturalnym srodowisku, nie w domu!!!
dla Teosia nieustyające :fingerscrossed:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

no chyba że to było na Gryzonie to Nasza Pasja, też możliwe... :think:
Tyciek

Post autor: Tyciek »

Już napisałam do p. Izy w sprawie domu stałego dla Teosia. Kiedy świniak będzie już gotowy do adopcji to chętnie przyjmę go pod swoje skrzydła. Deklarujemy również wszelkie wsparcie finansowe w obecnym leczeniu. Ale teraz trzeba trzymać kciuki! :fingerscrossed:
katiusha

Post autor: katiusha »

:yahoo: Cudownie! Tyciek- U DA MAN!!Obrazek
:fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Tyciek

Post autor: Tyciek »

Czy wiadomo już coś nowego o stanie zdrowia Teosia? Jest jakaś poprawa z łapką? :świnka1:
ARiD

Post autor: ARiD »

Od 21.02.2015 jesteśmy szczęśliwymi opiekunami cudownych dwóch chłopaków Lucusia :love: i Edzia :love:
Pani Iza, Pan Grzegorz z żoną oraz :spsm: zawierzyli nam bardzo (poznając nas i naszych podopiecznych, za co zawsze będziemy wdzięczni ) oddając nam dzieciaki.
Wiem, że zawsze będą osoby, które nie uwierzą, że można mieć węże i oprócz tego gryzonie, no cóż...
Proszę, tylko nie generalizujmy, bo tym nielicznym może być przykro :(
Kochajmy, pomagajmy bez wyjątku, bo na głupotę, bezduszność i bestialstwo nikt jeszcze nie znalazł lekarstwa, a wierzę, że dzięki takim wspaniałym osobom, które działają w Stowarzyszeniu i na jego rzecz, ten świat będzie lepszy "Kropla drąży skałę"
Dla Teosia wiele zdrówka, siły i :buzki:
Awatar użytkownika
Iza
Miejscowość: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: Iza »

Dziś Teo wraca do mnie, zdjęcia-będą, zalecenia dot. leczenia-będą :) co do adopcji, tak jak pisałam jest wstrzymana, nie prowadzę żadnych rozmów na temat tego gdzie trafi w przyszłości, jeszcze długa droga przed nim i bardzo wysokie wymagania wobec przyszłego DS.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”