Czwórka majowych samiczek - już w DT - 2 rez. Rekinek

Tutaj koordynujemy działania związane z ratowaniem świnek z laboratoriów.

Moderatorzy: porcella, pucka69

ODPOWIEDZ
rekinek

Re: Czwórka majowych samiczek - już w DT - 2 rez. Rekinek

Post autor: rekinek »

Kobietki, Joasiu, Lilith, Porcello, dziekuje za pomoc wybrałam i zamówiłam już taką
http://allegro.pl/ferplast-rabbit-100-g ... 83435.html
Głównie ze względu na kolory i na płaski sufit , a czasem na nim stawiam miseczke jak cos szykuję albo co innego, no jednak jak napisała Porcella na tej ładniejszej z okrągłym nic nie postawię:) Drzwiczki mega szerokie więc łatwiej będzie się dostać ..... a i tak wszystko inne wyjdzie w praniu. :? W każdym razie zamówione i już byle doszła zanim będzie wizyta ,sianko od pana Roberta którego polecacie zamówione , dokupie jeszcze Versele Laga i ściółkę, ale to już w miejscowych sklepikach, w końcu trzeba swoich popierać :D Mamy dobre trociny dębowe produkowane blisko Włocławka to może na początek bym spróbowała, bo po doświadczeniach ze szczurkami sprawdziły sie najlepiej są spore i sie nie pylą, tylko kolor taki bardziej szarawy niż te prasowane.
Jak o czymś zapomniałam to przypomnijcie , chetnei słucham. :D
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

proponuję matę łazienkową, laborantki wprawdzie nieduże, ale szybkie i rozniosą trociny po całym domu.

Rekinku. Nic nie będzie z tego wymarzonego zestawu. Między nimi jest za duża różnica wielkości i chyba charakteru. Spróbowałam, odbył się tzw matriks, czyli walka w powietrzu, mala czarna aż walnęła grzbietem w sufit klatki. Dwie "drugie" w tym czasie siedziały spokojnie - co oczywiście nic nie znaczy.
Rozdzieliłam. Czarna ok, na białą z czarnym musiałam zarzucić ręcznik i jeszcze mnie chciała gryźć przez ten ręcznik. To zołza jest!

Edit. Godzinę później.
Kolorowe leżą na bokach wyluzowane. Białe chrupią marchewkę i siano.
No nie wiem, czy się to uda...
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
rekinek

A czy jeśli z łączenia nic nie wyjdzie to dwie kolorowe mogłabym przygarnać :please: Bo my już tu pełne oczekiwania i do tego 22 czerwca to chyba tu uschniemy bez wieści.
rekinek

W sumie to może nie warto ich na siłę dzielić.... :?:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Wiesz, u świnek dużą rolę gra czas. Czasami liczony w miesiącach, częściej w tygodniach.
One są teraz w stresie, nie mamy pojęcia, jak sie beda zachowywac po tygodniu czy dwóch.
Masz zaklepane dwie świnki - oczywiście, też wolimy łączenie z bialymi, ale co będzie, to tak naprawdę one same zdecydują. Jak sie będa lały - nie poradzisz.
Kolorowe wyglądają na dogadane na trwale, białe nie stanowią stabilnego zespołu. Pojadą jutro do Chrumki - zobaczymy w nowych warunkach.
rekinek

W każdym razie domek będzie czekał,bo już zaklepany, wcześniej do mnie trafić nie mogą bo nas nie będzie :( Ale miło będzie je u nas zobaczyć jak już wrócimy.
Wiem że czasem sie świnki dogadać nie mogą,u koleżanki dwa samce nie dały rady i musiały zostać rozdzielone. Nam się szczurzynki trafiły ok i wszystkie sie lubiły, choc czasem jakaś walka drobna była ale bez szkodowa, a z forum o szczurach wiem że bywają szczury które nie toleruja żadnego innego samca,czasen nawet wykastrowanej samiczki, samo życie jak z ludźmi ;)
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Wczasujcie się spokojnie, będziemy badać świńskie upodobania personalne :ok:
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

rekinku, kupiłaś moim zdaniem rewelacyjna klatkę. Uwielbiam ten całkowicie unosznony bok, dostęp do świnek niezwykle komfortowy, łatwo złapać nawet największego wariata. Bardzo łatwo się składa i wygodnie myje. Jest jeden tylko problem, ale do przeskoczenia. Półeczka jest do bani, bo się sama nie trzyma, trzeba założyc z tym niby domkiem, który jest fatalny, bo nie masz absolutnie dostępu do znajdujących się tam zwierząt. ALE zajrzyj sobie do wątku Śmigusa i Dyngusa w Uratowanych, tam wymyślili boski patent jak to obejść, zastosowałam i jestem super zadowolona.

Ta duża biała to od początku wyglądała na niezły numer, ale ładna jest jak nie wiem. :love: Wszystkie cztery piękne.
rekinek

Sosnowa przejrzałam watek ale nie znalazłam co zrobić z domkiem? Myślałam o zakupie dodatkowej półki narożnej jest do kompletu i zawieszeniu hamaków bo 2 duże zostały po szczurkach.
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

pomyliłam wątki, przepraszam. Chodziło mi o tego kawalera (Nicek lub Zbójnicek jak rozumiem obecnie)i jego kumpla o dźwięcznym imieniu Naleśnik :D viewtopic.php?f=11&t=3533&start=120
ODPOWIEDZ

Wróć do „Laboświnki”