Srebrny Leonard i bielusieńki Vit szukają domu

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
NIKI 2

Re: Srebrny Leonard i bielusieńki Vit szukają domu

Post autor: NIKI 2 »

Piękni panowie :love: aż trudno się powstrzymać, żeby ich nie adoptować ;)
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Niki? Czy słusznie Cię podejrzewam? ;)
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
sempreverde

Post autor: sempreverde »

Leonard i Vit są wolni czy zarezerwowani?
Awatar użytkownika
Natalinka
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Natalinka »

Są wolni, zdrowi, gotowi do adopcji w każdej chwili - pisałam w tej sprawie, ale wątek jeszcze nie został przeniesiony.
Czarna Kluska i Morena
Awatar użytkownika
Natalinka
Kontakt:

Chłopaki wzięli udział w ziółkowej fotosesji i zachowywali się niezwykle profesjonalnie :love:

Obrazek

https://goo.gl/photos/hZqipGD1JR9AqSBN9

Obrazek

https://goo.gl/photos/177u2myJXLpRHEPC6

Obrazek

https://goo.gl/photos/frzjJGBbKSV1Te6m8
Czarna Kluska i Morena
NIKI 2

Post autor: NIKI 2 »

Nadają się jak najbardziej do reklamowania ziółek 8-) :love:
silje pisze:Niki? Czy słusznie Cię podejrzewam? ;)
Zakochana w nich jestem bardzo ale mój rozsądek mnie powstrzymuje.....jeszcze, mam nadzieję, że szybko znajdą wspaniały domek :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Natalinka
Kontakt:

Niki, oni są świetni obaj, bez dwóch zdań :buzki:

Leonard oswaja się powoli - w końcu jest laborkiem, więc w głowie ma: najpierw uciekać, a potem się zobaczy. Z drugiej strony, jak już wkładam łapę do klaty, to coraz częściej po pierwszym momencie paniki, udaje mi się go głaskać wewnątrz - staram się go przyzwyczajać, że łapa w klatce to nic złego. Jest żywy, ciekawski i opiekuje się Vitem, jak starszy brat, ucząc go samczych zachowań. Mam w ogóle wrażenie, że jest całkiem miłym prośkiem - poza ostrym konfliktem z dominującym Laurentym, po którym słodki L.Cohen długo leczył rozlegle, ale nie głęboko, pogryziony tyłek, dogaduje się z dobrze z innymi. Vita przywitał bardzo przyjacielsko i kompletnie bezkonfliktowo, wnoszę więc, że ma raczej miłą i nieagresywną naturę, choć nie jest też całkiem uległy. No i chłopaki się zaprzyjaźnili. Dlatego wolałabym już ich nie rozdzielać, bo przechodzą właśnie próbą ogniową: mieszkają w pokoju razem z moimi i tymczasowo moimi babami sześcioma, a przyjaźń trwa. Mam wrażenie, że się z Vitem małym bardzo polubili.
Czarna Kluska i Morena
malina8777

Post autor: malina8777 »

Szkoda ze Leonard nie znalazł jeszcze DS pomimo wstępnej rezerwacji Hubertowej. :fingerscrossed: za szybki dom bo to naprawdę piękny świń :love: sama o niego pytałam ;)
Awatar użytkownika
Natalinka
Kontakt:

No też mi przykro z tym, bo wyglądało, że pierwszy wyfrunie z domu, a tu mi się zasiedział i trochę cierpi, bo nie mam tyle czasu, żeby wszystkich pooswajać, wygłaskać i wyluzować. A to autentycznie ekstra proś i Vit zapatrzony w niego, jak w obrazek - naprawdę! Łazi za kuprem Leo, w klatce sypiają razem, chyba że Vit ułoży się w hamaczku (wcześniej Leonard sypiał w hamaczku, ale odstąpił go maluchowi z dobroci serca). Razem zaglądają do misek, razem uciekają przed moją ręką. Bardzo zgrany duet :)
Czarna Kluska i Morena
malina8777

Post autor: malina8777 »

Bardzo się ciesze że znalazł bratnia duszę :-) jeszcze tylko dobry domek i razem będą bardzo szczęśliwi :love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”