Może... Kto wie... Najadła się probiotyku i zeszło... Nie wiem.. Sierść już zaczyna odrastać... Dam jej spokój i za godzinę podkarmię ją papką..
Ciąża była podejrzana nie potwierdzona... Brzuch nadal jest ale mniejszy ciut... Mozę to wzdęcie plus ciążą...
Kornelia [*]i Daphne - w drodze do DS
Moderator: silje
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
- Cynthia
- Moderator globalny
- Kontakt:
Re: Kornelia - bardzo biedna świnka [Kęty k. Bielska- Białej
Dokarmianie - pociumkała 3ml papki z karmy, płatków z dodatkiem banana. Sama zlizywała i ciągnęła ze strzykawy. Chyba jej podeszło mieszanka. Przegryzła to 3 gałązkami natki pietruszki.... Pójdę za ok 2 godziny, znowu jej dam tej paćki...
Cynthia, jak chcesz mogę Ci trochę karmy zrobić. Jutro widzę się z Magdą, to bym przekazała.
- Cynthia
- Moderator globalny
- Kontakt:
Jak możesz jasne że zrób, będę wdzięczna. Magda też coś ma, jak się z nią zobaczę to wezmę... Na razie testujemy Kornelkę. Problem jest taki że ona właściwie je, więc nie mogę w nią przesadnie tego pchać... Muszę jej przywrócić do diety trochę warzywek...Tysia pisze:Cynthia, jak chcesz mogę Ci trochę karmy zrobić. Jutro widzę się z Magdą, to bym przekazała.
Jeśli chodzi o ciążę, to wetka nie była w stanie stwierdzić, czy to boby w brzuszku, czy maluszki.
Kornelia, nie wygłupiaj się!
Kornelia, nie wygłupiaj się!

- Cynthia
- Moderator globalny
- Kontakt:
Źle spojrzałam - na pierwsze karmienie zjadła 6ml, na drugie 10ml... Sama ciągnie, potem zagryza sianem. Dałam jej kawałek gruszki...
- Cynthia
- Moderator globalny
- Kontakt:
Wczorajszy dzień Kornelia zamknęła z wynikiem 578g...A dziś jak poszłam ją zważyć i dokarmiać... 642g... JA TEGO NIE POJMUJĘ... co prawda zniknął cały brokuł, karma z ziarnem trochę sieczki i sporo siana... Ale ja nadal nie pojmuję. Dzisiejszej karmy nie tknęła, znaczy ta z bananem lepsza...
wg mnie byla wzdeta - brzuch ja bolal i nie chciala jesc = poleciala z wagi
Probiotyk pomogl - wzdecie minelo - jemy i tyjemy podkarmiani, dopoki waga sie nieustabilizuje, podkarmiaj ja, bo ponad 600g to w dalszym ciagu malo.
Podkarmic strzykawka, posadzic potem przy sianie i niech wcina dalej.
Probiotyk pomogl - wzdecie minelo - jemy i tyjemy podkarmiani, dopoki waga sie nieustabilizuje, podkarmiaj ja, bo ponad 600g to w dalszym ciagu malo.
Podkarmic strzykawka, posadzic potem przy sianie i niech wcina dalej.
- Cynthia
- Moderator globalny
- Kontakt:
Taki mam zamiar, tylko muszę jakąś lepszą smakowo karmę wyczarować, bo dodatek trawokulek jej nie pasuje
A z banankiem to jadła, małpa

Karma przekazana, jak będzie za mocna to dodaj np. trochę kleiku ryżowego. Mam nadzieję, że jej będzie smakować. My często zaczynamy karmienie od papki owocowej, truskawka, brzoskwinia, jabłko, banan, co tam lubi, z kleikiem, kaszką sinlac. Później dopiero ta z karmy, jakoś się tak przyzwyczaiła, że owoc musi być. Zdrówka, żebyś utyła świnko