Moje kochane świnki (po)morskie..

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
koni

Re: Moje kochane świnki (po)morskie

Post autor: koni »

Silje, błagam nie wywołuj wilka z lasu :-)
Przyłapuje się ostatnio na myślach typu...a może klatka piętrowa?, w razie czego pomieści jakieś 2 prośki więcej...a gdzie wstawić dodatkową klatkę, tak na zapas, gdyby DT w Warszawie w krytycznej sytuacji szukałaby schronienia nawet u takich nowicjuszy jak ja.... i obiecuję sobie, że nie dam się "wkręcić", że pozostanę przy Witku i Quiku...a potem zaglądam do tych czekających na dom....są w Warszawie, blisko...i takie kochane wszystkie....i znowu sama sobie mówię :nono:

....wrrrr.....

Wiem, że takich świnkomaniaków jak Ty, jest więcej. Czytam o labkach i oczy mi się robią takie :shock: ze zdumienia. To cudne i mam nadzieję, że tak się będziecie wspólnie o siebie nawzajem troszczyć, że żadne z Was nie będzie chciało przestać...

Co do Gucia, zrobiłaś dla niego więcej niż niejedna matka zrobiłaby dla swojego dziecka...a co dopiero dla zwierzątka.
Mogłabyś sobie gdybać będąc weterynarzem, ale musiałaś liczyć na pomoc innych i właśnie dlatego słowa "nie doszukuj się" są bardzo na miejscu.
Teraz dopiero rozumiem co miałaś na myśli mówiąc o zazdrości z możliwości korzystania z Medicavetu...z takich właśnie powodów cieszę się, że mieszkam w Warszawie.
Nie najlepiej za to będzie z pachnącą trawką, no chyba, że pachnący ołów to to o czym prośki marzą :-)

Słuch o chłopakach nie zaginie....już Cię o tym zapewniłam na WicioQuiciowym forum :-)
nana81

Post autor: nana81 »

Przepraszam, że zawracam Ci głowę ale lada dzień u mnie też stanie klatka z zabudowy. Co stosujesz na dno klatki a co na półki? Czy całość jeszcze dodatkowo zabezpieczyłaś jakoś? Szukam możliwie najlepszego rozwiązania. W dolnej części widziałam matę łazienkową. Czy pod nią coś kładziesz?
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Ja pierdziu, te zagrody z łóżka to mistrzostwo :D Szczęka opada :D
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Z jakiego łóżka? :think: No, ja wiem, że trochę przypomina łóżko piętrowe przez te szuflady, ale to efekt niezamierzony ;)

nana81- na dnie jest płyta 3mm z polipropylenu kanalikowego- do kupienia np w Bricomarche (1x2m kosztuje ok 18zł- nie sądzę aby Ci się udało znaleźć coś lepszego i tańszego). Jak chcesz to poszukam zdjęcia z budowy tej "klatki" i Ci podeślę.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Imre, Lotka +12 w DT
Beatrycze
Miejscowość: ok. Warszawy
Kontakt:

Post autor: Beatrycze »

Łóżko to sobie silje zbuduje nad świnkami, jak już miejsca na podłodze zabraknie :lol:
Pozdrawiam w Nowym Roku :buzki:
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Ups, byłam pewna że to łóżko piętrowe było pierwotnie :D Czyli od zera zrobione samodzielnie?
nana81

Post autor: nana81 »

silje pisze:
nana81- na dnie jest płyta 3mm z polipropylenu kanalikowego- do kupienia np w Bricomarche (1x2m kosztuje ok 18zł- nie sądzę aby Ci się udało znaleźć coś lepszego i tańszego). Jak chcesz to poszukam zdjęcia z budowy tej "klatki" i Ci podeślę.
Nasza już prawie zaplanowana ale no pewnie, że chcę :)
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Miłasia »

Beatrycze pisze:Łóżko to sobie silje zbuduje nad świnkami, jak już miejsca na podłodze zabraknie :lol:
:laugh:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Tak właśnie zrobię 8-)

Nana81- fotki jutro, dziś już nie dam rady.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Imre, Lotka +12 w DT
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

nana81 pisze:Przepraszam, że zawracam Ci głowę ale lada dzień u mnie też stanie klatka z zabudowy. Co stosujesz na dno klatki a co na półki? Czy całość jeszcze dodatkowo zabezpieczyłaś jakoś? Szukam możliwie najlepszego rozwiązania. W dolnej części widziałam matę łazienkową. Czy pod nią coś kładziesz?
Zdjęcia z zabudowy silje są wielokrotnie wykorzystywane jako przykład :-)
@nana81... to Twój mąż, zdaje się, nie lubił świnek???
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”