Berta i Elma

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
effcien
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Pigi, Fretka, Halinka, Balbinka, Fifi&Rifi

Post autor: effcien »

A nie myślałaś o tym, by przerzucić się na grube koce i co 2 dzień dawać do prania z octem na jakiś krótki program? Wątpię, czy w miesiąc byś podwyższyła rachunki za prąd i wodę o 100 zł, a byś miała mniej roboty.

Zawsze możesz zrobić kuwetę na wymiar z polipropylenu kanalikowego. Obstawiam, że na Twój kojec kuweta by kosztowała koło 40 zł.
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

effcien grube koce odpadają.. one były by już po dwóch godzinach mokre. Małpy na początku miały środek bez seni i masakrę tam z tym kocem robiły. Z resztą pranie takich koców (teraz mam 1 duży i jeden mniejszy + cienki pod spód) to też masakra. Muszę prać oddzielnie koce, oddzielnie zabawki bo pralka nie wyrabia (a jest niby na 7kg wsadu :szczerbaty: ). No i szkoda mi niespełna rocznej pralki, więc wszystko odkurzam.. Jakbym miała co dwa im to odkurzać, to bym w ogóle z nimi czasu nie spędzała :lol:

A kuweta nie ma sensu, bo tej wielkości i tak nie wysypię żwirem... ehh.. zobaczymy co to dalej będzie..

Dziś paskudy miały sesję ale nie chciały współpracować, więc chyba nic z gwiazdorzenia w kalendarzu nie będzie :idontknow:

Dziś trochę rodzinnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

ten zawadiacki uśmiech ;)
Obrazek

Pigi
Obrazek

Obrazek
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
ANYA

Post autor: ANYA »

Fotki rodzinne sa poprostu boskie :love: jakie super kolorki
Tez piore rzeczy swinkowe a mam ich naprawde duzo. Pralka mi wytrzymuje od 4 lat :szczerbaty: ale w sumie pcham do niej co wlezie bo czas juz na lepszy model. Dziwie sie ze tyle wytrzymuje.

EDIT: to zdjecie rodzinne wydrukuj i powies w ramce na scianie. Moglabys tylko zmienic tlo na cos bardziej hm luxusowego. Jakas satyna?
Ostatnio zmieniony 15 sie 2014, 12:55 przez ANYA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
effcien
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: effcien »

Moje mają zagrodę ok. 2 metry na metr. Całość jest wysypana grubo żwirem, na to kładę koc. Tylko ja mam 2 świnie, które siurają głównie po kątach i w domkach, więc w tych miejscach mają dodatkowo seni.

W Twoim przypadku jedyne, co mi jeszcze przychodzi do głowy to kupienie hurtowych ilości waty oraz ligniny w belach albo prześcieradeł medycznych. W końcu seni to coś jakby wata w środku pokryta z jednej strony ligniną.
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Pigola na ostatnim wymiata! :love: Tylko te dwa boby w tle :szczerbaty:
Rodzinne też przepiękne... Pierwsze i trzecie :love:
Mam nadzieję, że wysłałaś, bo jak nie :angry:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Rodzinne zdjęcie mogłabyś podpisać bo po samym pyszczku nie rozróżniam Halinki od Rifi :lol:
Obrazek
Foggy

Post autor: Foggy »

Też mam "małe" problemy z rozróżnieniem babeczek :lol: Natura im urody nie szczędziła, trio razem wygląda jak bajkowe futrzaki! :love:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Z rodziną dobrze wychodzi się tylko na zdjęciach :twisted:
Śliczne :love: ale dlaczego zrobiłaś taką sesję po konkursie kalendarzowym? :angry:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

ANYA pisze: Tez piore rzeczy swinkowe a mam ich naprawde duzo. Pralka mi wytrzymuje od 4 lat. ale w sumie pcham do niej co wlezie bo czas juz na lepszy model. Dziwie sie ze tyle wytrzymuje.
no właśnie moja podczas wirowania się zatrzymuje, bo ma za "ciężko".. :? i robi tak tylko przy kocach, więc to nie coś z pralką, tylko widać koce+woda=duuużo kg, za dużo dla pralki
effcien pisze:Tylko ja mam 2 świnie, które siurają głównie po kątach i w domkach, więc w tych miejscach mają dodatkowo seni.

W Twoim przypadku jedyne, co mi jeszcze przychodzi do głowy to kupienie hurtowych ilości waty oraz ligniny w belach albo prześcieradeł medycznych. W końcu seni to coś jakby wata w środku pokryta z jednej strony ligniną.
to prawda.. dzienna ilość sików i bobów 2 i 6 świń to mega różnica. Ale są też plusy posiadania akurat 6stki.. Uwielbiam patrzeć jak cała 6stka coś sobie w tych główkach trybi. Można się czasami naprawdę pośmiać z ich pomysłów :szczerbaty: Musiałabym pomyśleć nad tą watą i ligniną, przeliczyć czy faktycznie by się bardziej nie opłaciło..

na konkurs 3 fotki wysłałam, choć nie liczę że się coś uda.. zobaczymy..

Naprawdę nie rozróżniacie Haliny od Rifi.. przecież Halina to taka Ba(le)ronowa, że trudno jej nie odróżnić :szczerbaty:

Na 1 jest od prawej Fifi, Halinka i Rifi
na 2: Fifi, Rifi i Halinka
na 3: Rifi, Halinka Fifi
8-)
Dzima pisze:Z rodziną dobrze wychodzi się tylko na zdjęciach
Święta prawda jeśli chodzi o tą trójce! Młode się nie tolerują! A matka jak wszystkich i wszystkiego się boi, tak potrafi doprowadzić do porządku młode.. Fifi jak pyszczy do innych, tak do Haliny nie podskakuje.. śmieszne to, bo one przecież chyba nie trybią już, że to ich mama? raczej nie mają takiego myślenia jak my :think:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

dortezka pisze: Naprawdę nie rozróżniacie Haliny od Rifi.. przecież Halina to taka Ba(le)ronowa, że trudno jej nie odróżnić :szczerbaty:
Jak są fotki z innej perspektywy to odróżniam je po tym, że Rifi ma więcej czarnego futerka niż Halinka ale po pyszczku to już nie dam rady :lol:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”