Czwórka majowych samiczek - już w DT - 2 rez. Rekinek

Tutaj koordynujemy działania związane z ratowaniem świnek z laboratoriów.

Moderatorzy: porcella, pucka69

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Czwórka majowych samiczek - już w DT - 2 rez. Rekinek

Post autor: porcella »

Na razie pannice zawiezione Chrumce, która wyglądala na nieco zaklopotaną nadmiarem, ale Julka była absolutnie zachwycona :-)
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
rekinek

Post autor: rekinek »

Dziekuję znazłam, z tym patyczkiem nawet dobrze pomyślane. moja klateczka własnie w drodze, zobacze jak to będzie wyglądac w naturze:) Kocyk przeznaczony na legowiska czeka na pocięcie, no musze byc gotowa na wizytę..... hmmm tylko nie wiem czy ciasto piec..... bo średnio mi wychodzi:))
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Pucka na wakacjach - zajrzy, to powie :-)
rekinek

A ja myślałam że tylko mnie można nocami spotkać jak się wałęsam po internecie he he :D Dobranoc:))
rekinek

Klateczka przyszła, troche dziwny ten plastik pomieszany z drewnem, żeby go świniaki nie zeżarły :?: Ale ogólnie śliczna , sianko tez przyszło , wielka paka, karma kupiona, poradźcie co jeszcze? Wapno?, jakieś kolby? gryzaki? co jeszcze ewentualnie lubią na długie zimowe wieczory :mrgreen:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

broń Boże gryzaków, wapienek i kolb! gałązki z jabłoni albo gruszki, a na początek i tak bedą siedzieć w sianie po uszy i się bać :-) Teraz siadaj do lektury forum w części teoretycznej (jedzenie, oswajanie :-))

@Chrumko, jak tam potwory młodociane?
Gaja
Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: Gaja »

Żadnego wapna ani kostek soli - to nie dla świnek ( mimo, że często tak jest napisane na opakowaniu - "ściema" producenta, żeby trafić do większej liczby odbiorców) :nono: ;) . Do kolb też lepiej nie przyzwyczajać - tuczą i zazwyczaj są "ziarniste", a to niezbyt dobre dla brzuszków świnek. A broń Boże przed kolbami lub innymi "przysmakami" mlecznymi,jogurtowymi czy jajecznymi - świnki są wegankami i tego nie trawią. Do gryzienia gałązki drzew owocowych - można kupić lub samemu zebrać :D
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Te akurat panny mają dość słabe zęby, takie mocno niedoborowe, szare i kruche, więc przede wszystkim będą potrzebowaly dużo witaminy C w suplementacji i do jedzenia najlepiej świeżą trawę (której nie znały!). Rozejrzyj się po okolicy, skąd możesz wziąć bezpieczną trawkę (i perz), można ją przechowywac w lodowce 4-5 dni.
rekinek

Ech, no widzicie a mnie gosc z zoologa namawiał na wapienko jak kupowałam karmę. Co do vitaminy C to czy dzieciecy cebion może być? i jak podawać, do poidełka czy do pyszczka? Co do bezpiecznej trawy to mam pod dostatkiem, koszenie raz na tydzień, chwasty wyrywam ręcznie, niczym nie sypana;)) ale siano i tak przyszło he he w sumie mogłabym sama sobie siano robić, ale była by to sama trawa z pojedyńcza koniczyna i jakąs zagubiona babką i mleczem:)
rekinek

Zresztą jak mnie Pucka odwiedzi to sama Wam napisze:) Co do tych zębów to tez licze że sie pannom poprawią, no bo co to za laski bez zębów :102:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Laboświnki”