Kornelia [*]i Daphne - w drodze do DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Libra20

Re: Kornelia - bardzo biedna świnka [Kęty k. Bielska- Białej

Post autor: Libra20 »

Tak się wtrącę na momencik :) Przy wzdęciach prosiaczka wet poradził żeby dawać do picia sok z ananasa. Ale świeży, nie z puszki. I rozcieńczony z wodą (ja robiłam 1:5) żeby się nadawał do przełknięcia ;) podobno rozpuszcza nawet sierść jak się dostała do przewodu pokarmowego. Moim świnką to pomogło :) a nawet smakowało :) możesz spróbować jak masz chęć :) nie zaszkodzi :)
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Kornelia od wczoraj z koleżankami w klatce... i znowu gubi wagę. Może one jej do michy nie dopuszczają... :think:
DankaPawlak

Post autor: DankaPawlak »

Cynthia,
jeśli jesteś z Wawy, mogę Ci zmielić w młynku Cavię Nature - podstawę papki mojego Kenia, którego dokarmiam po zabiegu korekcji zębów.
Możemy się umówić, że kupię małe opakowanie Cavii, przemielę je w młynku i oddam Ci w torebce.
A Ty mi oddasz kasę za małą cavię i wszyscy łącznie z Kornelią będą zadowoleni :)
(mój Kenio uwielbiam swoją Caviową papkę!).

Pozdr
D
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

Danko ja mieszkam pod Bielsko Białą, dziękuję Ci, ja mam tego łobuza czym dokarmić... Problem leży w tym, że ja kompletnie nie rozumiem, co te skoki wagi powoduje...
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

Kornelia od 2-3 dni trzyma wagę. Przez to że ją trochę dokarmiałam i miała ze mną większy kontakt, zrobiła się śmielsza. W ogóle to bardzo ciekawska świnka... Leczenie jeszcze potrwa, bo mimo że skóra już włosem porasta, to jest jeszcze jedna uporczywa rana... I Kornelia na 99%jest w ciąży, pewnie nas młodzieżą nie uraczy jeszcze w tym miesiącu, ale jestem prawie pewna że w tym kulisty brzuchu kryją się małe świnki... :szczerbaty:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

Boby zbadaliście?
Obrazek
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

Nie zbadaliśmy... Jeśli sytuacja się powtórzy, poradzę się w tej kwestii doktor Izy. Sytuacja jest na razie opanowana i zmierza ku lepszemu. Dokarmiałam Kornelkę trochę przez dwa dni, jadła chętnie ze strzykawki, poza tym jadła dużo siana... Wetka na ostatniej kontroli powiedziała, że powinnam się cieszyć, ze waga stoi w miejscu a nie spada, bo maluch plus te rany to bardzo duże obciążenie dla jej organizmu. Myślę, że Kornelię bolał brzuch, bo siedziała zwinięta w kłębek. Po podaniu probiotuku zaczęła się zachowywać normalnie, nawet kłaść na boku i wyciągać nóżki.

Wynik Kornelii na wadze dziś -710g... Tyle jeszcze nie było. Je (niestety zdecydowanie woli karmę z ziarnem), bobczy zdrowo tyje i domaga się smakołyków... Niech tak dalej idzie... :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

no oby, oby.. no to czekamy co się z tego brzuszka wykluje.. i trzymamy kciuki za to by ładnie przybierała :fingerscrossed: :buzki:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
fenek

Post autor: fenek »

jak chce karme z ziarnami - niech je.
BYleby nie chudla juz.
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

fenek pisze:jak chce karme z ziarnami - niech je.
BYleby nie chudla juz.
Właśnie do tego wniosku doszłam. Niech je to co lubi. Dodatkowo dostawała papkę z gruszki i banana przez strzykawkę. Wciągała jak dzika a potem sianem zagryzała. Po porodzie postaram się ją przestawić na CN. Płatki też je...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”