HIPI i TEDI - weseli panowie [Grudziądz] uratowani

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Re: HIPI i TEDI - weseli panowie [Grudziądz] wst. rez.

Post autor: silje »

O! :fingerscrossed: żeby szczęśliwie dojechali :)
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Imre, Lotka +13 w DT
Awatar użytkownika
Skiti
Miejscowość: Grudziądz
Kontakt:

Re: HIPI i TEDI - weseli panowie [Grudziądz] uratowani

Post autor: Skiti »

Świnki są w nowym wspaniałym domku! :jupi:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

:jupi:
To czekam na relację z DS-u :)
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Imre, Lotka +13 w DT
kaja54321

Post autor: kaja54321 »

No i na goraco!!! przybyli wczoraj- Hipi i Tedi vel Kiko i Łatek sa przekochani-na poczatek przekupilismy ich jeszcze w pudle papryka. Skubali az milo , przenieslismy ich do klatki i zaczal sie pozytywny szal- zamiast jak oczekiwalismy, bo to proces oswajania, wskoczyc do domku i udawac ze nas nie ma- zaczeli tour de klatka :D Hipi czyli Kiko wskoczyl do pasnika i zaczal sie czohrac (czochrac?) w sianku a Tedi czyli Łatek biegal wokolo gruchajac sobie. No ale kiedy Kiko siankiem sie znudzil no i przeciez tam obok papryczka pachnie probowal zejsc - no i sie nie dalo. Potwierda sie zasada wszedzie da sie wlezc a zejsciem juz gorzej. Pomoglismy alpiniscie i wyciagnelismy od razu kratke od pasnika- no to zacela sie akcja hulaj dusza piekla nie ma w sianku (potweirdzam siankiem od p Roberta byly zachwycone). Wiecie ta kudlata glowa wynurzajaca sie z czelusci sianko z mina :tak a o co chodzi? bezcenna. Łatek jak sie dorwal do suchej karmy to jedzenie bylo wszedzie tylko nie w miseczce a on w pelni zadowolony. A potem zmiana Łatek Musze stwierdzic ze chlopaki wzgardzily marchewka, burakiem, slerem naciowym- wygrzebaly tylko papryczke i ogorka. Ogolnie Kiko wydaję sie byc smielszy chociaz mam wrazenie ze miedzy nimi to Łatek rzadzi. Dzisiaj rano jak zobaczyli nasza czworke to byli troche wycofani ale papryka dziala cuda:) a dzieciaki grzecznie napelnily miseczki nowym jedzonkiem- poki co zostawiamy ich w klatce, niemeczac nasza miloscia i odbobczamy teren.
Skiti jeszcze raz dzieki za wszystko :buzki:
koni

Post autor: koni »

:jupi: :yahoo: hurrraaaa czyli wszystko pięknie się skończyło i równie pięknie zaczyna :jupi:
Brawo dla Was i brawo dla świnek. No cóż...pozostaje Wam życzyć wielu godzin lelania i wzajemnego kochania.
Bardzo się cieszę, że chłopcy do Was trafili. Pokażesz ich czasem na zdjęciach? :pray:
Awatar użytkownika
Skiti
Kontakt:

Miło czyta się te wiadomości :)
Selerem naciowym byli znudzeni, bo dostali do dwa dni z rzędu plus do kartonika w podróż :lol: Na marchewkę i buraka rzucali się u mnie na początku, ale widocznie im się znudziły :szczerbaty: Za to paprykę czy sałatę rzymską zawsze chętnie jedli.
Dziś postarajcie się pomęczyć chłopaków mizianiem :lol:
Czekamy na zdjęcia :love:
Ulek

Post autor: Ulek »

o! jak fajnie :D szybko ale superancko czytać że chłopaki już w DS :P czekamy na fotki :photo:
kaja54321

Post autor: kaja54321 »

Krotka fotorelacja ostatnich dni:)
na poczatek - pierwszy wieczor Kiko alpinista, gdy jeszcze byl duuzy pasnik
Obrazek

Przyjaźń trwa, zawsze mozna poniuchać kolegę :D
Obrazek

Przepraszam, zastałem Jolkę?
Obrazek

Wolnoć Tomku w swoim domku-Kiko i Łatek+ bobek :D po burzliwych próbach przebywania w jednym powiększonym domku, pojawił sie drugi tymczasowy(ciekawe na jak długo :lol: ) Panowie mają na szczęście tyle rozsądku że domków nie zżerają ( az się dziwie przy takim spuściku)
Obrazek
No i kilka słit foci hehehe
Obrazek
Obrazek
szczotka mydelniczka sprawdzila sie u córci to i Kiko zadowolony
Obrazek
Obrazek
Obrazek
no i na koniec przy kolacji- zgodnie i miło
Obrazek

Wiem, wiem że zdjęcia moglyby byc lepsze przy takich wspanialych modelach ale poki co staramy sie ich zbytnio nie zmęczyc:) Są kochanymi pieszczochami, ktorzy nam świat przewrocili do góry nogami- teraz nam żaden bobek nie straszny byleby jedna lub druga mordka na nas tak słodko zerkneła. Pierwszy kontakt z dzieciakami nie obyl sie bez chrztu bojowego ( mimo podkladow itd)-atak sikowo- bobkowy na mojego młodszego syna- a on ze stoickim spokojem ( co nas bardzo pozytywnie zaskoczyl) powiedzial ze musi sie przebrac i kazdemu może sie zdarzyc :lol: -ciekawe czy dla siostry też byłby taki wyrozumialy. Na szczęscie siostra starsza i z toalety korzystac juz umie heheh.
Pozdrawiamy was serdecznie i jeszcze raz dziekujemy szczegolnie tym bez ktorych by sie nie udalo:)
Awatar użytkownika
Skiti
Kontakt:

Hahaha - Twój syn jest niemożliwy :laugh:
Zasypałaś nas słodkimi zdjęciami :love:
Ulek

Post autor: Ulek »

Hej hej co tu tak u cichło? jak chłopaki? :mrgreen: