Zdjęcia, instrukcje oraz pomysły na różne akcesoria :)
Moderator: Pulpecja
Re: Zdjęcia, instrukcje oraz pomysły na różne akcesoria :)
a ja mam pytanie: jakim klejem i z jakich gałęzi można zrobić domek dla świnki??
Jabłoń, grusza, lipa, brzoza, wierzba 
Klej chyba to nie jest dobry pomysł, lepiej deski lub gałązki zbić gwoździami lub drucikiem.

Klej chyba to nie jest dobry pomysł, lepiej deski lub gałązki zbić gwoździami lub drucikiem.

drucikem ????? jak ?
a jak gwoździami powbijam to jak prosiak obgryzie to się nie pokaleczy??
a jak gwoździami powbijam to jak prosiak obgryzie to się nie pokaleczy??
Jak powbijasz gwoździe tak, żeby całe się schowały w drewnie, to nic się nie stanie. Taka sama jest sytuacja z klejem - jak skleisz domek tak, żeby prosiak do kleju nie miał dostępu, to też nic się nie stanie. Ja mam klejony domek i prośki nawet jakby wpadły na pomysł, żeby go obgryzać, to nie "dogryzłyby" się do kleju.
Dla pewności oczywiście należy użyć kleju typu Vikol, jest najbezpieczniejszy.
Dla pewności oczywiście należy użyć kleju typu Vikol, jest najbezpieczniejszy.
akruat mam Vicol w domu i dużoo, dużooo gałązek wierzby i jabłoni . Niedługo się pochwalę nowym zrobionym domkiem na wątku o moim Chrumpciu:) 

Bardzo ciekawe pomysły. Wystarczy tylko trochę chęci 

a co myślicie o takim pomyśle żeby z papieru ( zwiniętego w rulon) lub rolki od papieru toaletowego , powycinać dziurki ale nie za duże ani za małe po prostu średnie
i włożyć tam jakieś smakołyczki zablokować z wóch stron i taka rurka niespodzianka dla prośka
bardzo mało roboty a bardzo fajna zabawa dla naszych świnkek:)

Jeżeli włożysz w papier jakieś pokrojone warzywo, to myślę że nic z tego dobrego nie będzie. Papier pewnie rozmięknie. Możesz lepiej porobić małe kieszonki w norkach , legowisku itp. i tam powkładać smakołyki.
ale w tej rolce nie jakieś warzywo tylko np smakołyczki z karmy które proś najbardziej lubi albo tylko troszeczkę łuskanego słonecznika:)
Re: Zdjecia, instrukcje oraz pomysly na rozne akcesoria :)
super pomysl!!Peeppa pisze:ja ostatnio "wyczarowalam" na maszynie polarkowu tunelnawet nie myslalam, ze swiniom sie tak spodoba