Żeby były zdrowe, niezależnie od ilości... Ale dwa by wystarczyły... Jak wszystkie te baby się porozsypują po 4-6 sztuk, to będzie sajgonIceberg1976 pisze:brzuszysko jest takie, że jak wyjdą z niego 4 sztuki to się wcale nie zdziwię
Dama [Motycz k/Lublina] w DS
Moderator: silje
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Re: Mała krówkowa Dama [Motycz k/Lublina]
-
DUSIA
Na zdjęciach tego tak nie widać, ale brzuszysko faktycznie ogromny, więc Iceberg może mieć rację.
Poza tym, świnka fantastyczna, nie mogę się nią nacieszyć. Jak wkładam żarcie do klatki (średnio co 2 godziny) z domku najpierw wysuwa się nos, który węszy na około, a później wytacza się świnka. Cudnie to wygląda. I jeszcze ciekawostka. Dama ma jedno oczko niebieskie, to po białej stronie pyszczka, a drugie jest ciemne.
Poza tym, świnka fantastyczna, nie mogę się nią nacieszyć. Jak wkładam żarcie do klatki (średnio co 2 godziny) z domku najpierw wysuwa się nos, który węszy na około, a później wytacza się świnka. Cudnie to wygląda. I jeszcze ciekawostka. Dama ma jedno oczko niebieskie, to po białej stronie pyszczka, a drugie jest ciemne.
-
Laraine
DUSIA pisze:Dama ma jedno oczko niebieskie, to po białej stronie pyszczka, a drugie jest ciemne.
-
Gosława
Jeśli nie ma przeciwwskazań to poproszę o zrobienie filmiku.
Wiadomość w tej sprawie wysyłam na PW.
Wiadomość w tej sprawie wysyłam na PW.
- Cynthia
- Moderator globalny
- Kontakt:
I jak tam? Świnek przybyło?? 
-
DUSIA
Jeszcze nie, ale jak panna wychodzi z domku to słychać, że szura o niego bokami. Domek całkiem spory, wejście też... Zastanawiam się czy go jej nie zabrać zanim się zaklinuje.
. Może to i moja wina, bo posiłki dostaje dość regularnie. Tak mniej więcej co 2 godziny
. O ilościach nie napiszę, bo raz, żeby nie było, że jej wyliczam, a dwa, że przerażenie człowieka ogarnia
. Żartuję, bardzo się cieszę, że tak jej apetyt dopisuje, niech dziewczyna sobie nadrabia wszystkie zaległości
- Cynthia
- Moderator globalny
- Kontakt:
Ja za 8 dni zabiorę jej kumpelki z ogródków. Wór CN już przygotowany, sianko jest. Mogą pochłaniać 
-
guitargirl
A może jakieś nowe zdjęcia najpiękniejszej świnki świata? Strasznie mi się podoba jej umaszczenie i mantruję w kółko "nie mogę mieć kolejnej świnki". Strasznie sympatycznego pysia ma 
-
DUSIA
GG proszę bardzo. A tak na marginesie, nie ciekawi cię dlaczego dostała imię Dama?

niestety przy powiększaniu zdjęć uciekło trochę jakości

niestety przy powiększaniu zdjęć uciekło trochę jakości
Ostatnio zmieniony 12 sie 2013, 22:57 przez DUSIA, łącznie zmieniany 1 raz.