Gustlik(DS Gdańsk )___Janek (DS w Toruniu)

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Gustlik(DS Gdańsk )___Janek (DS w Toruniu)

Post autor: silje »

* Imię świnki- Janek
* Wiek świnki- ok 3 mies
* Płeć - samczyk
* Numer adopcyjny - 1564
* Stan adopcji- już w DS u JulityM:)
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z Gustlikiem lub do innego samca
Janek
Obrazek
Obrazek

* Imię świnki- Gustlik
* Wiek świnki- ok 4 mies
* Płeć - samczyk
* Numer adopcyjny -1565
* Stan adopcji- już w DS
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z Jankiem lub do innego samca
Gustlik
Obrazek
Obrazek

* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta ,oraz u kogo- ok. Sztumu, silje
* Historię zwierzęcia, przebyte choroby- świnki uratowane z pseudohodowli, otrzymały profilaktycznie Iwermektynę, poza tym zdrowe
* Informacje dot. diety- Cavia Nature, jabłko, marchewka, arbuz, kukurydza, seler, brokuł, trawa, zioła i siano- czyli typowa świńska dieta
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnki wykazywały szczere zaangażowanie w proces adopcyjny Proszę zapoznać się z http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=18&t=128 oraz http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=18&t=129.

Świniaczki są jeszcze płochliwe- wymagają oswojenia.
Janek ma sierść lekko przedłużoną, Gustkik jest gładkowłosy i trochę podobny do :świnka1:
Parę fotek z klatki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 23 lis 2014, 19:11 przez silje, łącznie zmieniany 6 razy.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Re: Janek i Gustlik [Sztum]

Post autor: Cynthia »

Janek jakie cudo :love:
odeta89

Post autor: odeta89 »

ach Gustliczku :love:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Oba chłopaki fajne :) . Naprawdę!
Każdy na swój sposób.
Robią duże postępy w oswajaniu- już nie trzeba ich ganiać po klatce, aby wyjąć, czy pogłaskać. Pięknie też pozowali do zdjęć :)
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +20 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Przyłapałam Janka na wylegiwaniu się w hamaku :) Co prawda chłopak się speszył i zaraz zszedł z niego, no ale jestem pewna, że gen lenistwa świnka posiada.
No więc przyszły domek MUSI mieć taki hamak dla Janka :)
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Przypominam, że są tu chłopaki o nieprzeciętnej wprost urodzie :meeting:
Janek i Gustlik wciąż czekają na swój domek.

Obaj chłopcy są jeszcze bardzo płochliwi- niestety nie mam dość czasu, aby ich oswajać. Janek jest odważniejszy- zawsze pierwszy wychodzi do jedzenia. Gustliczek jest baaardzo nieśmiały- na rękach wprost truchleje. Przyszłyszły domek będzie musiał wykazać się spokojem i cierpliwością i troszkę popracować nad tym, aby przestali bać się ludzi i zaufali im.
Kiedy długo jestem w ich pokoju (np. sprzątam)- przestają się przejmować moją obecnością- wychodzą sobie z domku i urządzają dzikie harce po klatce.
Widzę, że podzielili się stanowiskami do leżenia- hamak jest Jankowy, a dach kartonowego domku wyścielony kocykiem- Gustlikowy :)
Awatar użytkownika
gosia-swiniowa
Miejscowość: Bytom
Kontakt:

Post autor: gosia-swiniowa »

dzień doby, jak wygląda adopcja, gdy chętny jest z drugiego końca Polski ?
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Procedura jest taka jak zawsze- czyli wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej- tak jak w pierwszym poście napisałam we fragmencie wyróżnionym na niebiesko. Dochodzi tylko kwestia transportu.
Dla dobra świnek zawsze warto wybierać te, które są najbliżej, aby nie musiały podróżować zbyt długo.
Czasami jednak przy odrobinie szczęścia- uda się znaleźć taki transport (trwa to różnie długo), który jedzie bezpośrednio (najlepiej znajomy z samochodem :), lub transport wyszukany na innych prozwierzęcych forach ). Wtedy świnki jadą sobie spokojnie, komfortowo i bez przesiadek.
KiteeKatt

Post autor: KiteeKatt »

Slije ma same piękne świnki :shock: Chłopcy są świetni, trzymam kciuki za dobry domek dla nich :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
gosia-swiniowa
Miejscowość: Bytom
Kontakt:

Post autor: gosia-swiniowa »

czekam na razie na kontakt w sprawie wizyty. jeśli nie wyjdzie adopcja świnki z mojego miasta, będę dalej szukać świniaków, które można pokochać i poprzytulać. Janek i Gustlik są świetne.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”