Dziwne tiki i ruchy
Moderator: Dzima
-
kubusiekoo
Dziwne tiki i ruchy
Witam
mam swinke rasy rozetka. Mam go juz 7 dni ale od 2 dni zauwazylem u niego dziwne tiki (gdy idzie rusza glowka w nietypowy sposob, a czasem zdarza mu sie przy tym podskoczyc). Czy to sa objawy padaczki? 
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
Re: dziwne tiki
A to nie jest zwykły popcorning czyli świńskie okazywanie radości?
-
Nikodemcio
https://www.youtube.com/watch?v=lyPsXnmOqFs
https://www.youtube.com/watch?v=hVqgIkEJL40
czy chodzi Ci o takie zachowanie?
jeśli tak to jest to popcorning
Świnki tak się bawią, rozładowują energię.
https://www.youtube.com/watch?v=hVqgIkEJL40
czy chodzi Ci o takie zachowanie?
jeśli tak to jest to popcorning
-
Nikodemcio
Ja jak pierwszy raz to zobaczyłam też byłam przekonana, że to padaczka. One sie po prostu tak głupkowato bawią 
-
lubię
Siostra (zostawiona z moimi chłopakami na czas wyjazdu) zadzwoniła do mnie spanikowana, że świniak zapadł na ciężką chorobę neurologiczną
Jak się dowiedziała, że to objaw radości, związany zapewne z czymś, to było takie "Naaprawdęę...?" i się zaczęło sprawdzanie, po czym jeszcze prosiaki skaczą - bardzo skutecznie mi ich upasła 
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
Hłe hłe dobre
Choroba neurologiczna 
-
kcHera
Bieganie i potrząsanie łebkiem
mam swoją świnkę morską ponad miesiąc i od wczoraj strasznie potrząsa łebkiem i ma tak jakby napady i biega jak szalona. Jakby uciekała, nie wiem czy to jest ze szczęścia bo wygląda raczej na przestraszoną. Proszę pomóżcie. Jest to samczyk, ma około 3 miesięcy.
Ostatnio zmieniony 21 gru 2014, 13:47 przez kcHera, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Tytuł zmieniony na bardziej konkretny
Powód: Tytuł zmieniony na bardziej konkretny
-
boe22
Re: BŁagam pomocy! Coś jest nie tak.
Ciężko stwierdzić, jak się tego nie widzi...
Ale jeden z moich prosiaków też kiedyś miał okres szaleństwa i tak to mniej więcej wyglądało
.
Po miesiącu wrócił do zdrowia psychicznego
.
Poza tym zachowuje się normalnie? Tzn. normalnie je, bobczy, poza napadami szaleństwa nie ma innych niepokojących objawów?
Jak często mu się to zdarza i ile czasu trwa?
Ale jeden z moich prosiaków też kiedyś miał okres szaleństwa i tak to mniej więcej wyglądało
Po miesiącu wrócił do zdrowia psychicznego
Poza tym zachowuje się normalnie? Tzn. normalnie je, bobczy, poza napadami szaleństwa nie ma innych niepokojących objawów?
Jak często mu się to zdarza i ile czasu trwa?
-
kcHera
Re: BŁagam pomocy! Coś jest nie tak.
Tak, wszystko normalnie. Wcina warzywka i owoce, sianko. Kupki są normalne. Od wczoraj tak ma, i trwa to dosłownie około minuty,biega, obija sie o meble ( jest wypuszczony i biega po pokoju ). A zdarzyło sie to okolo 10 razy na moich oczach. Przed chwilą miał taki ' napad' wbiegł do klatki i siedzi w domu. Co chwilę jakby podskakuje bo widzę. Zachowuje sie jakby coś go goniło.