Fango i Ezra oraz chomiki z Podrikowa :)

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
podrik

Re: Gagat, Nadia, Baccara ❤ moje kochane nie-świnki :P

Post autor: podrik »

Dorota Mimbla pisze:a kiełki widać że smakują...(co to za roślina? bo się nie znam)
lucerna :)
Dorota Mimbla pisze:też chcę kiedyś chomika...eehh kiedyś na pewno, na dzień dzisiejszy nie mogę...ale są cudowne, przed świnkami miałam zawsze chomiki..
to wtedy zachęcam do adopcji!! :D http://adopcje.e-chomik.pl/
Dorota Mimbla

Post autor: Dorota Mimbla »

co tam u towarzystwa? :buzki:
podrik

Niby nic specjalnego, prócz.. no właśnie :szczerbaty:

W piątek wieczorem Nadia postanowiła sprawić nową niespodziankę - miękkie i 'wonne' boby... Dostała kleik ryżowy z węglem i liczyłam, że do rana wszystko wróci do normy - ale nie wróciło.

Nadal luźne i cuchnące boby zmusiły nas do wycieczki...
Jako, że nasze zwierzaki chyba podskórnie wyczuwają, kiedy nasz weterynarz ma urlop i zawsze właśnie wtedy wymyślają niespodziewane dolegliwości, to do lecznicy 'Zwierzyniec' (tej od Piaseckiego), wybrałam się w tym samym czasie co koleżanka ze swoim chomisiem..
Dostaliśmy Metoklopramid 0,125ml podskórnie i Bio-Lapis 1/3 saszetki 1 x dziennie doustnie przed 6 dni.

Kolejnego dnia sytuacja 'bobowa' już się unormowała, a kochana Nadia odgryzła mojemu TŻ przewód od słuchawki, gdy miał ją przypilnować podczas mieszania leku. TŻ śmiertelnie się na nią obraził i stwierdził, że 'ma już tylko dwa chomiki, a tego czegoś nie uznaje' :P
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

pomoc.chomikom pisze:kochana Nadia odgryzła mojemu TŻ przewód od słuchawki
Znaczy się, że już zdrowa :szczerbaty: Tak to jest ze zwierzakami - chorują zawsze w najmniej odpowiednim momencie :idontknow:
Zdrówka dla Nadii :buzki:
Obrazek
Ann

Post autor: Ann »

pomoc.chomikom pisze:TŻ śmiertelnie się na nią obraził i stwierdził, że 'ma już tylko dwa chomiki, a tego czegoś nie uznaje' :P
Jak On może :lol:
Zdrowiej Nadulko :buzki:
podrik

z dzisiejszych 'złotych myśli' mojego TŻ:
Dzień, w którym przyjdziesz do domu i nie powiesz <<cześć pluszki!>> będzie dniem, w który zabiorę cię na badanie na Alzheimera - bo to będzie znaczyło, że zapomniałaś, że masz chomiki...
:szczerbaty:
Dorota Mimbla

Post autor: Dorota Mimbla »

:lol: :lol: :szczerbaty:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

:laugh: Ktoś się poczuł urażony swoim miejscem w hierarchii :lol: Najpierw witasz się w chomisiami, potem z nim :shakehands:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
podrik

Dzima pisze::laugh: Ktoś się poczuł urażony swoim miejscem w hierarchii :lol: Najpierw witasz się w chomisiami, potem z nim :shakehands:
nie jest tak źle - przyszedł razem ze mną ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”