Elza zamieszkała w Puławach

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Elza zamieszkała u Paoli w Lublinie

Post autor: porcella »

Co tam u Elzy? ;)
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
Meg
Moderator globalny
Miejscowość: Kraków
Kontakt:

Post autor: Meg »

Aaaa właśnie, co do umów- gdzie się podziały te Biedulki i Nędzulki? :P :lol:

Czekamy na świńskie wieści, dajcie znać jak się dogadują morskie szczochy! :fingerscrossed:
nana81

Post autor: nana81 »

Elza jest u nas w DT. Zawzięłam się, że połączę dziewczyny ze sobą i Elza zostanie u nas. Niestety łączenie skomplikowało się w trybie natychmiastowym. Jak możecie to zerknijcie do naszego wątku. Tam będę wszystko opisywać.

Na razie nowego wątku dla Elzy nie będę tworzyć. Zobaczymy jak się sprawy potoczą. Liczę, że będzie ok

Jeśli jednak nadal będzie taki cyrk jak na początku to poszukamy jej nowego domku ale w Lublinie lub bliskiej okolicy.
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

Iceberg1976 pisze:Małe uaktualnienie informacyjne. Elza trafiła do mnie. Przez dłuższy czas próbowałam ja łączyć we wszelakich konfiguracjach ze świnkami uległymi i dominującymi, z samcami i samicami. I niestety Elza to zdecydowana @. Wylądowała sama w klatce i była spokojna jak klatka była odsunięta od pozostałych, jak tylko klatki były blisko to ta pirania usiłowała kraty przepiłować żeby się dobrać do innych świń.

Obecnie Elza wredota, pogromca świńskich tyłków jest w nowym domu. Starsza Pani z mojego bloku postanowiła przygarnąć jakieś zwierzątko żeby mieć do kogo gadać.
Pani jest sprawna i w pełni władz umysłowych mimo zaawansowanego wieku (65+). Jesteśmy umówione, że jeśli będzie miała kłopot z czymkolwiek to ma przyjść i powiedzieć albo zadzwonić i pomogę. Nieważne czy będzie chodziło o sprzątanie czy o zakupy.

Świnka jest rozpieszczana, wymiziana, a starsza Pani w pewien sposób odżyła. Chodzi na targ, gada ze sprzedawcami, bierze po jednym liściu z zielenin itd. A do tej pory siedziała w domu bo jej się dla siebie nie chciało. Tak więc wszystko dobrze się skończyło
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Re: Elza zamieszkała w Puławach

Post autor: sosnowa »

No i bardzo dobrze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”