Suchy pokarm
Moderator: pastuszek
Re: Suchy pokarm
Czy ktoś spotkał się z karmą MultiFit dla świnek? Wczoraj kobieta w MaxiZoo bardzo mi polecała, ceną karma prawie nie różniła się od CN, z tego co widziałam to nie zwiera żadnych ziaren. Nie znalazłam tutaj w wątku żadnych wypowiedzi na temat tej karmy, ale może coś przeoczyłam... Wczoraj nie zdecydowałam się na zakup, bo chciałam najpierw poznać opinię innych właścicieli świnek, ale w razie czego fajnie byłoby urozmaicić prosiaczkom dietę czymś innym niż CN, jakby im się przejadło 

Czy ktos daje świnkom karme Supreme Science Selective Guinea? zamierzam ja kupic na spróbowanie male opakowanie i jestem ciekawa opini. to link do karmy: http://hipcio.sklep.pl/produkt/supreme- ... a-pig-15kg
- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Kupiłam , daję, ale u mnie szału nie ma. Zresztą moje świnki są wyjątkowo wybredne i marudzące. Ostatrnio zmuszam je do karmy jednorodnej- czyli kupiłam 3 rodzaje Brit, właśnie Supreme i Trovet. Chyba z tego najlepiej jest jedzona SupremeGosikLbn pisze:Czy ktos daje świnkom karme Supreme Science Selective Guinea? zamierzam ja kupic na spróbowanie male opakowanie i jestem ciekawa opini. to link do karmy: http://hipcio.sklep.pl/produkt/supreme- ... a-pig-15kg

Supreme to tenpierwszy z lewej

Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Ja też czekam na recenzje. Słyszałam, że świnkom niezbyt smakuje, ale Greenwoods podobno też nie wszystkie lubią, a u moich jest szał, więc może następnym razem też zamówię na spróbowanie.pauli pisze:i jak tam wcinanie tej karmy? ja dzisiaj dorzuciłam do zamówienia z zooplusa, cena przyjemna, a nuż widelec posmakuje. gorzej jak nie posmakuje i będą jeść pół roku jak greenwoodsaTalia pisze:My teraz wypróbowaliśmy JR Farm Witamina C z papryką. Myślę, że o dobra karma dla moich grubych babek
A i jeszcze takie małe pytanko; co sądzicie o tej karmie: http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pok ... nie/238913
Miał ktoś może??? A jak tak, to czy mogę prosić coś więcej o składzie tej karmy??? Bo na zooplusie, to tak za bardzo opisane to nie jest. Z góry dzięki

Ja miałam Supreme Science Selective Guine i tylko jedna za nią szalała, która nie lubiła w ogóle granulatów. A reszta jadła sporadycznie. Warto wypróbować.
Po drugie ta karma jest bardzo fajna do rozpuszczenia i dokarmiania niejadków.

A dzięki Monique za szybką odp. Teraz zakupy w zooplusie będziemy robić chyba dopiero gdzieś w luty, ale dobrze wiedzieć.
A co do niejadków, to na pewno nie moi... Oni zjadają za całe stado świnek morskich. 

- pauli
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Moje świntuchy do tej pory jadły tylko CC, ale od kiedy zrobiła się ona mega drobna przyszedł czas na zmianę
kupiłam 3 na spróbowanie: Brita, Supreme selective i Bephar Nature. Brita skubnęły ze 2 razy i ruszyć nie chcą, jest dla nich be. Za to dwie pozostałe są jadalne
A najbardziej przypadła im do gustu Bephar Nature, a do niej byłam najbardziej sceptyczna, bo podobna była do karmy, z VL, której kiedyś nawet powąchać nie chciały. Chodź jak mają do wyboru CC czy Bephara to sięgają po CC. Świnie jednak potrafią być nieprzewidujące 

- pauli
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
a u nas próbne kulki brita wybierały spośród CC więc zamówiłam i mam nadzieję, że nadal będzie smakować 
a mam pytanko - co sądzicie o rozmaczaniu karmy? tego jr farma i beaphar nature prawie tknąć nie chcą, ale jak rozmoczę w ciepłej wodzie to taką papkę wcinają. te granulki są w większości duże i im nie pasują jak sądzę.

a mam pytanko - co sądzicie o rozmaczaniu karmy? tego jr farma i beaphar nature prawie tknąć nie chcą, ale jak rozmoczę w ciepłej wodzie to taką papkę wcinają. te granulki są w większości duże i im nie pasują jak sądzę.
Hej,mam pytanie dotyczące karm,ponieważ moja świnka niedawno miała zabieg piłowania ząbków i miała skaleczony policzek i jest teraz na karmach ratunkowych chociaż próbuje mu pokazać że już może jeść karmę to jednak się boi i ją wypluwa. Karmię go Cavia Nature i moje pytanie jest takie, jakie karmy polecacie? Przydałaby się jakaś krucha karma i tucząca, ponieważ świniaczek stracił dużo na wadze, a chciałabym żeby zaczął znowu normalnie jeść