Bardzo dziwna jest ta seria oskarżeń pod adresem Domu Tymczasowego ze strony osoby trzeciej, nie mówiąc nic o tym, że byli właściciele oddali zwierzę i powinni się cieszyć, że się nim ktoś zajął, natomiast ich odczucia ( nie dotyczące w dodatku ewentualnego żalu z konieczności pożegnania z pupilem, a raczej urażonej godności, że ktoś śmie nie zachwycać się jego stanem) mnie w tym momencie w ogóle nie interesują .
Tak na marginesie, czy pisząca to osoba twierdzi, że jest w stanie poprzez uniesienie w ręku ocenić wagę z dokładnością poniżej 10 dag? jak się to robi, bardzo bym chciała wiedzieć.
Co do klateczki, to czy dobrze rozumiem, że z oszczędności KUPIONO tak małą klatkę specjalnie w celu zostawienia w niej świnki w lecznicy? Karton byłby pewnie jeszcze tańszy. Jeżeli zaś klatka już w domu była, to bardzo jestem ciekawa w jakim celu została wcześniej kupiona, bo jest za mała nawet dla chomika. W zestawieniu z podanym metrażem "wybiegu" typowym dla trochę wąskiej setki nasuwają się jednak niepokojące przypuszczenia.
Ogólnie rzecz biorąc wyjątkowo to wszystko jest niesmaczne, tym bardziej w kontekście ogromu pracy i troski Domu Tymczasowego i wielkoduszności Izy, która wzięła na swoje barki opiekę nad tak licznym stadem tymczasów.
Dzielna Lena - znalazła swój azyl w Warszawie :)
Moderator: silje
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
Re: Dzielna Lena - wstępnie zarezerwowana :) [BYDGOSZCZ]
Ja myślę że to nie żadna osoba "trzecia" pisała tylko "druga" jeżeli wiecie o co mi chodzi...
Eh, eh, szkoda słów.
Eh, eh, szkoda słów.
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Coś mi się zdaje, że masz rację............
Szkoda słów.
Szkoda słów.
Sosnowa...Trafiłaś w sedno..Z tą mikroklatką też...
-
- Moderator globalny
- Miejscowość: okolice Torunia
- Kontakt:
To ciekawe, bo jak ją w klatce głaskałam w dt potrafiła pokazać niezadowolenie zębem... co prawda, jak już zorientowała się, że jest wszystko OK i nic jej nie grozi, była spokojna. Takie zachowanie nie świadczy bynajmniej o tym, że coś się dzieje w dt, tylko że coś się działo w byłym domu.misia6319 pisze:Dzielna Lena nigdy nie była świnką atakującą!!!!!!
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Nikita i Augustyna, Michaela, Rocky i Balboa
DT: Nikita i Augustyna, Michaela, Rocky i Balboa
- Iza
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Kontakt:
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
O jakie malutkie toto, albo tak wygląda na tym zdjęciu przynajmniej 

- Iza
- Miejscowość: Bydgoszcz