✰Wojownicy Lilith✰ czteroświń(pięcio?)+kociu dwupak+tymczasy
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: ✰Wojownicy: Geronimo, Tasman, Onyx i malutki Wiewiórek✰
czemu męczyć z każdym ziarenkiem? 

- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Ja lubię rzeżuchę razem z korzonkiem ale jak mi się nie chce właśnie męczyć to tnę nożyczkami i chyba większość tak robi więc owies można tak samo pewnie 
Matko czuję się głupia nawet nie wiecie ile słów poprawiałam w tym jednym zdaniu powyżej, bo mi podkreśliło..

Matko czuję się głupia nawet nie wiecie ile słów poprawiałam w tym jednym zdaniu powyżej, bo mi podkreśliło..

-
- Miejscowość: skierniewice
- Kontakt:
Ja tam owies sadzę w ziemi w blachach do pieczenia. Są płaskie więc ziemi nie trzeba sypać dużo, no i mają dużą powierzchnię. W doniczce to by moim chłopcom na przystawkę jedynie starczyło. No i tych blach mam całe parapety, tak zamiast kwiatków;)
Super masz świntuchy
Dobrnęłam do 45 strony resztę nadrobię jutro
Nasunęła mi się taka myśl że brakuje ci białasa 

- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
tuttifrutti - zgaduję że świnia nie powinna dostać tego namokniętego ziarenka i korzonka tylko tą część która powinna być nadziemna. Z ziemi jak jest dobrze ukorzenione to można delikatnie rwać i niepotrzebna część zostaje w ziemi albo obciąć nożyczkami i też łatwo. A jak masz w samej wodzie to trudniej się pozbyć tych niepotrzebnych korzennych końcówek.
Ja lubię dawać świniom wprost z doniczki, jak jest dobrze ukorzenione to za bardzo ziemia się nie rozsypuje a mają radochę próbując wyciągnąć te trawki.
Ja lubię dawać świniom wprost z doniczki, jak jest dobrze ukorzenione to za bardzo ziemia się nie rozsypuje a mają radochę próbując wyciągnąć te trawki.
- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:

blacha też mi się dobrym pomysłem wydaje

Aguś79 ja też myślę o białasku.. tylko już mam w planach 5 świnkę i nie ma to być białasek.. Myśl o 6 mnie przeraża.. na razie muszę ogarnąć moich 4 panów, zrobić w końcu im takie klatki jak zaplanowałam, później się zobaczy co z piątym prosiem, a białasek może na DT? a później kto wie.. jak się zakocham to nie oddam

Widzę, że się wciągnęłaś w doświnianie na maksa, jeszcze 5 świnki nie ma, a tu już myśli o 6
Świniaczki to dobrze z Tobą mają. Super świnkomamusia 

ah blacha to idealne rozwiązanie... zawsze sadzę zieleninę na gazie opatrunkowej (gaze podkradłam mamie i rośnie jak złoto) i nożyczkami obcinam, dlatego nie zrozumiałam o co chodzi z tymi ziarenkami
Myślę, że przetestuję w taki sam sposób posadzić ten owies, bo jeśli chodzi o ziemie to u mnie dość problematyczne się robi.
W ogóle to jak daję im tą zieleninę razem z pojemniczkiem to moje dzikusy nie jedzą tylko leżą na tym
i wszystko idzie w pi...
Lilith bierz bałasa!!!!!!
Będziesz miała świnkową tęczę 

W ogóle to jak daję im tą zieleninę razem z pojemniczkiem to moje dzikusy nie jedzą tylko leżą na tym

Lilith bierz bałasa!!!!!!

Bialasa to ja tez chce! A nie moge wiec Lilith jak mozesz to bierz.