Daj Jeść i Ty Świnio [Bielsko-Biała] - obaj w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Kaoru22
Miejscowość: Kalisz/Toruń
Kontakt:

Re: Ty Świnio! Daj Jeść! - chłopaki z werwą [BIELSKO-BIAŁA]

Post autor: Kaoru22 »

O kurczę, muszę się zainteresować takim pluszowym przyjacielem dla mojego szaleńca :D

I jak tam się mają piękności? :)
Kawalerów trzech http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=635

Vituś i Dieguś na zawsze w moim sercu :candle:
joasior

Post autor: joasior »

Będą z nich fajne chłopaki. Trzeba ich tylko trochę podtuczyć i podleczyć. :) Trzymam kciuki za zdrówko :fingerscrossed:
A imiona mają faktycznie oryginalne ;)
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Daj Jeść to ma w sobie chyba sporo z CH Teddy :love: . Kolory po mojemu. No po prostu- dobrze, że chłopy.
brasilka2
Kontakt:

Post autor: brasilka2 »

Nie będę oryginalna - imiona mnie urzekły :laugh:
Daj Jeść jest cudowny!! Jakbym oddała w dobre ręce mojego Maszopa, to na pewno bym się nim zainteresowała do roli kolegi dla Elwisa :)
twojawiernafanka

Re: Ty Świnio! Daj Jeść! - osobno, do innych samców [BIELSKO

Post autor: twojawiernafanka »

Daj Jeść jeszcze na pewno trochę czasu potrzebuje - aż wyleczymy grzyba i trochę go podtuczymy. Odkąd jest u nas przytył już około 100 gram i przynajmniej czuć, kiedy się podnosi, że to świnka :)

U weterynarza na szczęście nie wyszło nic nadzwyczajnego. Daj Jeść troszkę krzywi tylne łapki, prawdopodobnie to efekt niedoborów i prawdopodobnie już tak mu zostanie, ale nie przeszkadza mu to w ogóle w normalnym funkcjonowaniu. Podczas wizyty usunięto mu także gigantyczny nagniotek z przedniej łapki i teraz smarujemy się maścią z witaminą A. Dodatkowo leki na grzyb i zastrzyk na świerzb. Także przynajmniej z trzy tygodnie się kurujemy.
Ty Świnio w zasadzie bez problemów.

Niestety, chłopaki koszmarnie się pogryźli, Daj Jeść jako ofiara ma rany, więc musiałam chłopców rozdzielić. Do adopcji pójdą raczej osobno, do innych samców. Ty Świnio ma czystą skórę, powoli dobija do kilograma, więc myślę, że jeśli nic nowego w okresie kwarantanny się nie przypałęta - wkrótce będzie do adopcji.

Brasilko - Daj Jeść jest bardzo łagodny, w ogóle się nie buntuje, nie gania, nie burczy (przynajmniej przy Ty Świni). Myślę, że byłby dobrym kandydatem do ewentualnego łączenia :)

Sosnowa - trudno powiedzieć na razie, czy ma coś z CH Teddy, czy to zniszczone futerko (nie jestem w stanie tego poznać). Ale w dotyku jest bardzo milutki, wcale nie szorstki (no, może troszeczkę)
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

Na pewno dobrze im zrobi rozdzielenie. Pewnie musieli się nie lubić już wczesniej i dlatego ten bidok taki wylinialy.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
twojawiernafanka

Niestety, tak to wygląda. Po rozdzieleniu od razu się wyciszyli, wywalają kopyta (zwłaszcza Daj Jeść - Ty Świnio już wcześniej pokładał się gdzie popadło).

Ech, bardzo sympatyczne świneczki - myślę, że skradną w przyszłości niejedno serce :)
lubię

Post autor: lubię »

SEMPRE! Wolne samce POJEDYNCZO!
Daj Jeść! pewnie też nie miał dostępu do i tak niezbyt pełnej michy za bardzo.
twojawiernafanka

Daj Jeść osiągnął już piękną wagę - 799 g. Idziemy w masę dalej, ale chłopak wygląda coraz lepiej :)
Ty Świnio - 980 g. Jeszcze chwila, a będzie kilogram. Nadal wygląda bardzo szczupło - będzie z niego wielka świnia.
Awatar użytkownika
Kaoru22
Miejscowość: Kalisz/Toruń
Kontakt:

Post autor: Kaoru22 »

Mają u Ciebie dobrze :D
Kawalerów trzech http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=635

Vituś i Dieguś na zawsze w moim sercu :candle:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”