Współczuję silje...i trzymam kciuki za szybki odrost ząbków.
Moje kochane świnki (po)morskie..
Moderator: silje
-
koni
Re: Moje kochane świnki (po)morskie
no masz...chłopak nie ma szczęścia do jedzenia. Najpierw nie może tego co lubi, a teraz jeszcze nie ma czym...
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Dostał surówkę z selera i jabłka- to może i trochę wciągnął. Plus 10 ml karmy produkcji Porcelli (mam nadzieję, że nie straciła swych cennych właściwości). Zjadł chętniej, niż Herbi Care. Z sianem tez sobie jakoś radzi.
No i teraz już nie wiem, czy do tego wszystkiego fundować mu jeszcze korektę.. Ale chyba muszę.
No i teraz już nie wiem, czy do tego wszystkiego fundować mu jeszcze korektę.. Ale chyba muszę.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Dorjan, Lotka +21 w DT
-
Foggy
Silje - on tego nie rozumie, ale to dla jego dobra, także korekta jak najbardziej...
Teksty Dzimy....
Też mnie Biszkopcik najbardziej urzekł na te ostatniej sesji
Teksty Dzimy....
Też mnie Biszkopcik najbardziej urzekł na te ostatniej sesji
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
O kurcze, Juniorek, coś ty zmalował! Turbula jesienia tez takie sztuki wyczyniała, ale jednak obu naraz nigdy jej się złamać nie udało.
Trzymam.
Tekst Dzimy i mnie powalił
Trzymam.
Tekst Dzimy i mnie powalił
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
A widzisz- a on już drugi raz ma górne trzonowce ułamane przy samych dziąsłach.
Byliśmy dziś na korekcie, ale nie dało się zrobić takiej dokładnej, bo rozwierak się oczywiście zakłada na siekacze górne i dolne, a u niego górnych brak. Jeden trzonowiec, który najprawdopodobniej najbardziej mu przeszkadzał- skrócony. Z resztą powinien sobie poradzić. Za 2-3 tyg możemy pokazać się do kontroli (zwłaszcza, jak znowu zacznie memłać i zgrzytać). No i trzeba patrzeć, czy siekacze odrastają. Bo jak się ułamały głębiej, to będzie nieciekawie.
Byliśmy dziś na korekcie, ale nie dało się zrobić takiej dokładnej, bo rozwierak się oczywiście zakłada na siekacze górne i dolne, a u niego górnych brak. Jeden trzonowiec, który najprawdopodobniej najbardziej mu przeszkadzał- skrócony. Z resztą powinien sobie poradzić. Za 2-3 tyg możemy pokazać się do kontroli (zwłaszcza, jak znowu zacznie memłać i zgrzytać). No i trzeba patrzeć, czy siekacze odrastają. Bo jak się ułamały głębiej, to będzie nieciekawie.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2015, 18:11 przez silje, łącznie zmieniany 1 raz.
-
koni
w MV na szybki porost zdrowych ząbków dali nam APL Exotic. Witek z Quikiem dostają po 5 kropli dziennie z odrobiną wody. U nas podziałało.
ooo takie cusik...
http://www.lekarnar.com/izdelki/apl-str ... p-za-ptice
ooo takie cusik...
http://www.lekarnar.com/izdelki/apl-str ... p-za-ptice
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Aaa, takie cusik miałam nawet na chore stawy Tedzia od Cioci Sosnowej. Tylko właśnie się kończy i nie wiem gdzie kupić. W Malborku widziałam kiedyś, że mają sporo z tej serii- oprócz Strong Bones właśnie. Czyli to na zęby też dobre? Mam nadzieję, że nie rosną szybciej, tylko są lepsze jakościowo. A Ty gdzie dostałaś? U weta?
-
koni
Pani Judyta z MV nam zaleciła, po tym jak zobaczyła siekacze Quika.
Później p. Kasia (też MV) potwierdziła, że ten preparat czyni cuda. Ogólnie poprawia stan świnek i ma też spory wpływ na jakość ząbków. Mówiła, że rosną białe i zdrowe.
Quika siekacze ( mimo, że z problemami cały czas) wyglądają już zupełnie inaczej niż na początku. Witek ma śliczne białe zębolki..też dostaje 5 kropli dziennie.
Później p. Kasia (też MV) potwierdziła, że ten preparat czyni cuda. Ogólnie poprawia stan świnek i ma też spory wpływ na jakość ząbków. Mówiła, że rosną białe i zdrowe.
Quika siekacze ( mimo, że z problemami cały czas) wyglądają już zupełnie inaczej niż na początku. Witek ma śliczne białe zębolki..też dostaje 5 kropli dziennie.
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
To postaram się to zdobyć. U Juniora jest ciągle coś nie tak z tymi zębami. Na oko nie są złe, ale zawsze dolne były ładniejsze, niż górne. No i przerosty. Na pewno mu nie zaszkodzi, a może pomoże.