Zosia i Gaga (Gorzów Wlkp.) wstępna rezerwacja

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Yvon

Re: Zosia i Gaga (Gorzów Wlkp.) wstępna rezerwacja

Post autor: Yvon »

To się cieszę, że prosiaczki są już u Ciebie. Są prześliczne. Moje też zwiedzały klatkę po przyjeździe do domu, a ja siedziałam wtedy chyba do 4 rano i patrzyłam na nie. Widok był przecudowny. Biegały, skakały, oglądały, wąchały, mruczały... Teraz już tak nie biegają, no bo wszystko już poznały :) Chodzą spokojniej. Każda zajęła sobie domek i każda ma swój. Bianka nawet pogoni Borówkę, jak ta wejdzie do jej domku. Jutro będzie miesiąc jak je przywiozłam z Wrocławia, więc będzie święto. Może uda mi się zrobić nowe zdjęcia, to wstawię.
Życzę Twoim dziewczynkom miłego zwiedzania klatki i szybkiego przyzwyczajenia się do nowego domku :buzki:
meiss

Post autor: meiss »

Dziękuję :buzki: Wam też wsyzstkiego dobrego życzę. I czekam na foteczki ^^
Dziewczynki dostały w wyprawce norkę i Gaga ją zajęła, nie dała mamie wejść i ta musiała pocieszyć się szalikiem i półką, więc muszę szybko coś drugiego wykombinować. Co śmieszne było, jak dałam im do klatki norkę to zamiast do niej, wlazły na nią i się zamknęła, potem lezały obok takie zdezorientowane czemu nie można się schować do środka.
Pojadły trochę i poszły drzemać, ale już znowu widzę przy misce jak Zosia szamie.
Yvon

No super, że świnki dostały wyprawkę. Moje też dostały wyprawkę, taką dużą norkę, do której chowają się jak je wypuszczam, by sobie pobiegały. Siedzą w tej norce przytulone do siebie.
A Twoje dziewczynki kwiczą? Moje słabo i rzadko. Bardziej rozmawiają ze sobą, no i Borówka piszczy, jak ją Bianka pogoni i ustawia. Byłam już świadkiem ustalania hierarchii oraz rui. Trochę się wtedy denerwowałam, bo Bianka była troszkę w stosunku do Borówki agresywna, ale nie gryzły się , tylko Bianka szczypała Borówkę w pupkę. Bianka jest tą dominującą. Zawsze pierwsza je, Borówka czeka. Borówka ustępuje pierwszeństwa Biance we wszystkim. Wiesz, bardzo ciekawe relacje występują między świnkami i naprawdę ciężko oderwać od nich oczy. Lubię je obserwować.
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

To chyba powinny być w uratowanych?
Agmeszka

Post autor: Agmeszka »

Ale super, że się udało i są u Ciebie :jupi:
Twoja cierpliwość została nagrodzona :)
Yvon

Co tam słychać u Zosi i Gagi? Jak się mają?
JaAnia

Post autor: JaAnia »

Super, że już w domku. :fingerscrossed:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”