Imię: Pucio
Numer adopcyjny świnki: 1938

Miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo: Joanka, okolice Torunia
Historia zwierzęcia, przebyte choroby: kaoru22 pisze: 'Pucio trafił do mnie ze sklepu zoologicznego, nie miał poidła więc zainteresowałam się świniakiem. Oddany jako samiczka z domu pełnego dzieci, rzekomo zagłaskany na śmierć

Informacje dot. diety: Karma nie, płatki nie, burak nie. Lubi ogórka, jabłko, pomidora, marchew, natkę, suszki, zioła.
Stan adopcji: wstępna rezerwacja dla MsNathalie
Kontakt do osoby u której przebywa zwierzę: Joanka PW (wiadomość prywatna)
Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: odeta89
Niech was zdjęcia nie zmylą, Pucio jest czekoladowy

Puki co niewiele na temat Pucia mogę dodać, jest u mnie dopiero pierwszy dzień

Pucio szybko zaliczył przemianę - bardzo towarzyski świnkowo, bezkonfliktowy nawet w towarzystwie mojego rudego terrorysty. Zaczyna rozumieć o co chodzi z głaskaniem i jak sprawić by człowiek dorzucił coś dobrego do miski. Będzie wspaniałą świnką do łączenia.
Po kilku dniach widzę już że Puciek musi mieć towarzystwo, kiedy zostaje sam piłuje kraty i piszczy do momentu aż padnie ze zmęczenia. Obecnie trzymam go z moimi świnkami i żeby oszczędzić mu samotności Pucio trafi tylko i wyłącznie do domu w którym jest już świnka.
Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną