Abraham [Poznań] rezerwacja dla Agaty z Pn i Tofika :)

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Marta_K

Abraham [Poznań] rezerwacja dla Agaty z Pn i Tofika :)

Post autor: Marta_K »

Imię świnki - Abraham
wiek świnki - ok. 2-3 lat
płeć świnki - samczyk
nr adopcyjny - 1921
miejscowość, w której przebywa zwierzę - Poznań
historia zwierzęcia, przebyte choroby - leczone lekkie przeziębienie, delikatna awitaminoza - myślę, że na początku maja spokojnie będzie w pełni do adopcji
informacje dot. diety - Cavia Nature i Complete, siano, warzywa i owoce - w większości chętnie zjadane, raczej nie grymasi nad niczym
wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia - samiec odebrany ze sklepu zoologicznego, gdzie w dość tragicznym stanie siedział oddany przez osobę prywatną w małym terrarium. Po odebraniu długi, skołtuniony, brudny "welon" z pupy został ogolony, brak pasożytów skórnych, ogólna kondycja świnki nie najgorsza. Oddany był razem z drugim samcem - jednak świnki się "pożarły" i zostały rozdzielone w sklepie i tak siedziały tam prawie miesiąc zanim je odkryłam. Po zabraniu do domu świnki niestety już się nie dały ponownie połączyć. Myślę jednak, że Abraham jest do adopcji do innego samczyka. Jest dość nieufny w stosunku do człowieka, ledwo daje się wziąć na ręce, ucieka w panice i popłochu po całej klatce, jest przerażony - pracujemy nad zaufaniem do ludzkiej ręki.
informacja o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - własna
kontakt do osoby u której przebywa zwierzę: PW Marta_K; kromulskamarta@gmail.com

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Re: Abraham [Poznań]

Post autor: Lilith88 »

Ahh :love: Skryty, nieufny ale jaki piękny pyś :love:
Foggy

Post autor: Foggy »

Ależ się biblijnie zrobiło ;)

Spodziewałam się poważnej świnki... i w sumie tak wygląda - dostojnie i dumnie :love:

:fingerscrossed: za stałe domostwo!
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Przepiękny, w dodatku mamę lub babcię to jakiś teddik gonił i to z sukcesem. :love:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

pod postem, ale zapytam i o szanownego Patriarchę :102:
Marta_K

Abrahamek podobnie jak kumpel z drugiej połowy klatki jest w połowie antybiotyku, oprócz tego ma się dobrze. Jest bardzo bojaźliwy. Taka duża, gruba świnka a boi się dosłownie wszystkiego - ręki, stołu, transporterka, wybiegu, jedzenia przynoszonego do klatki, strzykawki, etc. Ale poza tym jest bardzo kochany, po zastrzykach mocno się wtula w szyję i żali jaka straszna krzywda go spotkała.
Awatar użytkownika
jasnoluska
Miejscowość: Radom
Kontakt:

Post autor: jasnoluska »

Ale ładny :) ze zdjęć wygląda na to, ze sierść ma w dotyku jak mój Łatek. I wąsiki tak samo pokręcone :) :fingerscrossed: za kochający domek na zawsze
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie,
że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji. "

http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=339
Marta_K

Pewnie, że ładny i jak już da się przytulić to bardzo przytulaśny :love:
patic6

Post autor: patic6 »

Jeszcze nie ma chętnych na taką kulę futra? Gdybym miała chłopów, już by u mnie był :love:
Marta_K

Ano nie ma chętnych. Chłop jest piękny i coraz dorodniejszy wagowo a tu nikt się o niego nie zabija :think:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”