Niepełnosprawny Teoś w końcu znalazł azyl

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Re: Niepełnosprawny Teoś szuka swojego azylu [Bydgoszcz]

Post autor: joanna ch »

straszne, nie mogę na to patrzeć nawet... koszmarna historia...
Tyciek

Post autor: Tyciek »

Biedny Teoś :sadness: , ale dobrze, że trafił do SPŚM, teraz będzie już tylko lepiej.
Aż nie mogę uwierzyć, że można być aż tak okrutnym, aby zrobić niewinnemu stworzeniu taką krzywdę. To nie jest smutne, ale tragiczne. :cry:
Trzymam kciuki za Teosia :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Biedny malec :sadness: To jeszcze świnkowe dziecko a już tyle musi się nacierpieć :sadness: A czy te kolanka mogły jakoś uszkodzić mu się podczas porodu czy to jest typowo uraz po narodzinach?
Obrazek
Awatar użytkownika
Iza
Miejscowość: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: Iza »

One są zmiażdżone, do tego potrzeba sporej siły.
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Mam wątpliwości, czy to o węża chodziło. to co, powąchał i nie zjadł? Więc oddano małego komuś innemu w takim stanie?
Zdrugiej strony, trudno sobie wypadek dający takie obrażenia wyobrazić . Więc co? A może ktoś się kreatywnie bawił po prostu? Nie było tam jakiegoś pomysłowego dzieciaka?
Awatar użytkownika
Iza
Miejscowość: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: Iza »

Nie wiem, czy dziecko byloby w stanie zrobic to tak precyzyjnie, by zmiażdżyć rzepki nie naruszając innych struktur kostnych...

A z tego co w ostatnim czasie orientowalam się co do łowów węży, to gatunki, które nie duszą, a po prostu pochłaniają, analizują czy są w stanie pożreć ofiarę i jeśli wydaje im się za duża, to odpuszczają. Nie wiem jaka dokładnie jest jego historia, w końcu to tylko domysły, ale nie sądzę by była jakakolwiek możliwość, że stało się to przypadkiem, nie z takimi obrażeniami.
Awatar użytkownika
martu.ha
Kontakt:

Post autor: martu.ha »

to prawda, że czasem wąż odmawia zjedzenia ofiary, nawet odpowiednio małej. Węże też bywają wybredne, dlatego teoria o gadziarzu najbardziej mi tu pasuje
zresztą przecież nie jest teraz najważniejsze, jak do tego doszło, tylko jak mu pomóc
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

To już jest zupełnie potworne, powinno się zdecydowanie zakazać hodowli węży etc, zawsze tak uważałam, teraz mam dodatkową amunicję.
katiusha

Post autor: katiusha »

Sosnowa- podpisujemy się pod tym zakazem z TŻem wszystkimi kopytkami!
majam

Post autor: majam »

Najgorsze jest to kto te węże kupuje. To słabi,zakompleksieni ludzie. Kręci ich władza a sami jej nie mają to czerpią jakąś chorą satysfakcję z tego że ich pupilek wąż jest silny i co to on może zrobić z taką bezbronną świnką. Przecież normalny człowiek jak widzi małe bezbronne zwierzę to chce mu pomóc a nie ma radochę z tego że jest ono pożerane przez inne. A z tego co wiem to właściciel węża nie odpuszcza sobie oglądania takiego "widowiska". Znałam takiego co jeszcze kolegów zapraszał żeby popatrzyli jak jego wąż je gryzonia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”