Markiza, Czarna [*] i Knedel - w trakcie leczenia
Moderator: porcella
Regulamin forum
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Markiza, Czarna [*] i Knedel - już w DT - Wawa
No pewnie, że na razie je to, czego smak zna, a to na pewno nie jest Trovet ani CC
On przez pierwsze 2 dni u mnie, jadł CC i Trovet...ale wtedy jadł wszystko co mu dałam.
Później zaczął wybrzydzać
Teraz je troszkę to muesli z suchego. Po całej klatce porozrzucałam mu CC, płatki owsiane...a nuż trafi mu kawałek w ...nos...i zje...
Da się za to pokroić za: ogórka, rzodkiewkę, brokuły, koperek, natkę pietruszki, cykorię, wszelką zieleninę (poza szpinakiem).
Smakuje mu jabłko. Zje też buraczka. Dla świętego mojego spokoju, podje korzeń selera i pietruchy. Seler naciowy podskubie.
Marchewka to coś NIEJADALNEGO
Banana nie ruszy, gruszki i pomidora też.
Siano w ilościach hurtowych, zarówno to od p. Roberta jak i Węgrowskie ( z miętą, z ziołami).
Ziółka też bardzo ładnie je.
Knedel jest świnkiem, który drze się pierwszy, jak tylko widzi, że wchodzę do kuchni. Reszta, solidarnie za nim.
Większego zainteresowania moimi chłopakami, w dalszym ciągu brak.
No i w dalszym ciągu, wszystko w klatce, co nie jest sianem nie nadaje się do chodzenia. Na polarki, najpierw trzeba wrzucić siano, a dopiero później można przejść.
Przezwisko ma ryjek...bo ciągle w tym sianie ryje, nawet warzywa zjada, mając siano na głowie.
Drapanie po głowie uwielbia. Nie mogę się doczekać tulanek z Knedlem...oby do następnej soboty...i wezmę się za jego rozpieszczanie.
Później zaczął wybrzydzać

Teraz je troszkę to muesli z suchego. Po całej klatce porozrzucałam mu CC, płatki owsiane...a nuż trafi mu kawałek w ...nos...i zje...
Da się za to pokroić za: ogórka, rzodkiewkę, brokuły, koperek, natkę pietruszki, cykorię, wszelką zieleninę (poza szpinakiem).
Smakuje mu jabłko. Zje też buraczka. Dla świętego mojego spokoju, podje korzeń selera i pietruchy. Seler naciowy podskubie.
Marchewka to coś NIEJADALNEGO

Siano w ilościach hurtowych, zarówno to od p. Roberta jak i Węgrowskie ( z miętą, z ziołami).
Ziółka też bardzo ładnie je.
Knedel jest świnkiem, który drze się pierwszy, jak tylko widzi, że wchodzę do kuchni. Reszta, solidarnie za nim.
Większego zainteresowania moimi chłopakami, w dalszym ciągu brak.
No i w dalszym ciągu, wszystko w klatce, co nie jest sianem nie nadaje się do chodzenia. Na polarki, najpierw trzeba wrzucić siano, a dopiero później można przejść.
Przezwisko ma ryjek...bo ciągle w tym sianie ryje, nawet warzywa zjada, mając siano na głowie.
Drapanie po głowie uwielbia. Nie mogę się doczekać tulanek z Knedlem...oby do następnej soboty...i wezmę się za jego rozpieszczanie.
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Waga 795gr
Nie wiem czy dobrze zrobiłam...ale nie mogę patrzeć, kiedy wyjada z muesli wszystko co najgorsze.
Zmiksowałam trovet, zrobiłam z niego papkę z dodatkiem koperku i podałam 3ml.
Nie musiałam mu wpychać do pyszczka, sam podchodził i łapał strzykawkę.
Pamiętam jak p. Kasia mówiła, żeby uważać z dokarmianiem, bo świnka się przyzwyczai i przestanie sama jeść.
Dlatego dałam mu tylko 3ml i będę podawała raz dziennie. Nie dlatego, żeby go nakarmić, ale żeby przyzwyczaić do smaku i zapachu trovetu. Za 2-3 dni wsypię granulat do miski i zobaczymy czy taki eksperyment się powiedzie.
Zaraz po trovecie, zabrał się za pożeranie siana.
Spróbujemy też Knedelka nauczyć "nornikowania"
Norka u Pastuszka zamówiona. Mam nadzieję, że Knedlowi spodoba się ulica sezamkowa.
Pucka, kontrolę miał mieć po 2 tygodniach. Czyli następna sobota.
No, chyba, że coś nam się wykluje po drodze....
Nie wiem czy dobrze zrobiłam...ale nie mogę patrzeć, kiedy wyjada z muesli wszystko co najgorsze.
Zmiksowałam trovet, zrobiłam z niego papkę z dodatkiem koperku i podałam 3ml.
Nie musiałam mu wpychać do pyszczka, sam podchodził i łapał strzykawkę.
Pamiętam jak p. Kasia mówiła, żeby uważać z dokarmianiem, bo świnka się przyzwyczai i przestanie sama jeść.
Dlatego dałam mu tylko 3ml i będę podawała raz dziennie. Nie dlatego, żeby go nakarmić, ale żeby przyzwyczaić do smaku i zapachu trovetu. Za 2-3 dni wsypię granulat do miski i zobaczymy czy taki eksperyment się powiedzie.
Zaraz po trovecie, zabrał się za pożeranie siana.
Spróbujemy też Knedelka nauczyć "nornikowania"

Norka u Pastuszka zamówiona. Mam nadzieję, że Knedlowi spodoba się ulica sezamkowa.
Pucka, kontrolę miał mieć po 2 tygodniach. Czyli następna sobota.
No, chyba, że coś nam się wykluje po drodze....
- pucka69
- Kontakt:
Bo chciałam mu norkę zrobić i sprezentować. To jak będę w Mv w przyszłym tygodniu to Wam zostawię. Jakieś życzenia kolorystyczne są?
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
a może dawaj mu taką gęstą papkę w miseczce? powinien wylizać.
pucka69 pisze:Bo chciałam mu norkę zrobić i sprezentować. To jak będę w Mv w przyszłym tygodniu to Wam zostawię. Jakieś życzenia kolorystyczne są?

No, a jak polubi spanie na/w mebelkach, to w wyprawce dostanie Twoją norkę i jeszcze jedną jako posag dla kolegi

Porcella, dobry pomysł

Edit: dwie łapki...na maksa wyciągnięte

Jesteśmy już z Knedlem umówieni do p. Kasi na piątek.
Dopytałam o Biomectin.
Podczas pobytu w szpitaliku miał podany lek 2 razy. Decyzja o tym czy będzie kontynuował leczenie zostanie podjęta na wizycie kontrolnej.
Knedel dostał dzisiaj rano smectę.
W MV miał bobowe wzloty i upadki...tak samo jest u mnie.
Dopytałam o Biomectin.
Podczas pobytu w szpitaliku miał podany lek 2 razy. Decyzja o tym czy będzie kontynuował leczenie zostanie podjęta na wizycie kontrolnej.
Knedel dostał dzisiaj rano smectę.
W MV miał bobowe wzloty i upadki...tak samo jest u mnie.
- pucka69
- Kontakt:
a probiotyk dostaje? często zanim bob się ustabilizuje to można probiotyki kilka tygodnie podawać
2-3 razy dziennie daję mu BioProtect.
Teraz boby są prawie idealne.
Knedel przekonał się do marchewki
Woła o jedzenie jak kanarek po ciężkiej nocy
Teraz boby są prawie idealne.
Knedel przekonał się do marchewki

Woła o jedzenie jak kanarek po ciężkiej nocy