Owieczki -Lukrecja, Vanilia, Cremona /Mińsk Maz./ DS
Moderator: silje
Re: 2 lukrowane owieczki -do adopcji po leczeniu /Mińsk Maz.
Też trzymam kciuki!!! Powodzenia!!!
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
-
- Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
- Kontakt:
Re: 3 lukrowane owieczki(VLC)-do adopcji po leczeniu /Mińsk
Chyba sobie wykrakałam te problemy. Tzn. Lukrecja ma się dobrze, ale...zabiegu nie byłoGaja pisze:Lukrecja już w Warszawie, w Kajmanie. Jutro, jeśli nie będzie żadnych problemów, sterylizacja. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze

Czekam więc do jutra, a jeśli się okaże, że Pani doktor nie będzie w stanie przeprowadzić operacji, zabieramy wieczorem Lukrecję do domu, do Mińska. Przewidywany następny termin może być dopiero w przyszłym tygodniu, nie mogę więc pozwolić, by świnka czekała tyle czasu w szpitaliku ( opiekę wiadomo miałaby dobrą, ale świńskiego towarzystwa już nie ). W związku z zaistniałą sytuacją zaproponowano nam, by Lukrecja została w szpitaliku tyle ile będzie trzeba ( bez żadnych dodatkowych kosztów ), ale, jeśli jutro nie będzie operacji, to ją zabieram - nie zniosłabym myśli, że siedzi tak długo samotna w klatce. Mam nadzieję, że pani doktor jutro będzie w dobrej kondycji psychofizycznej, ale jeśli nie, no cóż... nie od niej to zależy. Choroby się nie planuje, spada na nas jak grom z jasnego nieba

Zobaczymy, jak rozwinie się sytuacja. Ja dziś cały dzień w nerwach - normalnie nie mogłam się na niczym skupić...nie wiedziałam, że tak będę przeżywać tą sytuację z Lukrecją. Chciałabym dla niej jak najlepiej

Jutro Cremona idzie ( a właściwie zostanie przeze mnie zaniesiona

Czeka na Cremonkę koleżanka Bunia, i dwie przesympatyczne, troskliwe Nowe Duże. Mam nadzieję, że świneczki szybko się zaprzyjaźnią.
Jakby się ktoś martwił, że Vanilia zostanie sama ( bo nie wiadomo, czy juto już jej mama Lukrecja wróci z Warszawy), to proszę się nie niepokoić. Miałam zamiar i tak zapoznać tymczaski z moimi prywatnymi świnkami, tak więc Vanilia nie będzie sama. Normalnie nie jestem za tym, by łączyć świnki tymczasowe ze stałymi, ale w tym wypadku nie spodziewam, się żeby niewidoma Vanilia i jej mama szybko znalazły dom, więc jest to nieuniknione - choćby latem wspólne wybiegi na zielonej trawce...
Choć oczywiście życzę Lukrecji i Vanili, by jak najszybciej ktoś je pokochał ( oprócz mnie i mojej rodziny, rzecz jasna).
Gdyby Lukrecja miała jutro zabieg, to ją odwiedzę wieczorem, bo i tak muszę wpaść do Kajmana. Niestety nie mogę jej wziąć nawet na weekend do siebie na przetrzymanie, bo mam jeszcze prosiaczkę Beatrycze u siebie i tym razem to już naprawdę kolejna klatka się nie zmieści 

-
- Kontakt:
Lukrecja jest po operacji - wszystko poszło dobrze
, jedynie w trakcje samego zabiegu dostała wzdęcia, tak więc trzeba było podać dodatkowy lek, ale to nic groźnego. Świneczka jest jeszcze na obserwacji, ale powoli nerwy mi odpuszczają...
Cremona w DS, u koleżanki Buni.
Vanilia...z moimi dziewczynami zajada trawkę.
A ziemia toczy, toczy swój garb uroczy, Toczy, toczy się los! - jak śpiewało kiedyś w utworze "Opadły mgły" Stare Dobre Małżeństwo"
Już niedługo bazarek dla Lukrecji...

Cremona w DS, u koleżanki Buni.
Vanilia...z moimi dziewczynami zajada trawkę.
A ziemia toczy, toczy swój garb uroczy, Toczy, toczy się los! - jak śpiewało kiedyś w utworze "Opadły mgły" Stare Dobre Małżeństwo"

Już niedługo bazarek dla Lukrecji...
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
O jak to dobrze!
-
- Kontakt:
Będzie dobrze
-co do szczegółów: Lukrecja miała po operacji troszkę niską temperaturę ( ale się ładnie wyrównała ) , i dość długo siedziała w namiociku tlenowym, bo była otumaniona po wybudzaniu, no i te wzdęcie... Ale wszystko jest ok. Sam zabieg udał się wzorowo
. Dziękuję wszystkim za wsparcie
Vanilia natomiast poznała się z moimi prywatnymi świnkami i świetnie sobie radzi. Wyrośnie na kochaną, przyjazną prośkę
, a do tego całkiem pro ludzką - je z ręki, nie ucieka przed człowiekiem, i głośno kwiczy, gdy poczuje coś pysznego.

Vanilia natomiast poznała się z moimi prywatnymi świnkami i świetnie sobie radzi. Wyrośnie na kochaną, przyjazną prośkę

Co by zwiększyć zainteresowanie potencjalnych kochających Domów Stałych
zachęcam do zrobienia filmiku z Owieczkami w roli głównej.
Wiadomość w tej sprawie wysyłam na PW.
zachęcam do zrobienia filmiku z Owieczkami w roli głównej.
Wiadomość w tej sprawie wysyłam na PW.