Termofory

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

korni89

Termofory

Post autor: korni89 »

Witam
Temat odnośnie termoforów. Czy ktoś z Was kiedyś stosował dla świnki termofor? Taki w polarku. Widziałam ostatnio na filmiku w necie, jak dziewczyna dawała swoim świnkom do wygrzania się. Szczerze się zastanawiam nad tym pomysłem, ponieważ sezon grzewczy w mieszkaniu zakończony, mieszkam na parterze, super zimno jest w nocy. Świnki mają polarowe domki już, hamaczki, także ciepło powinno im być, a na noc jeszcze przykrywam klatki kocami. W sumie przez dzień nie ma nas z Partnerem na mieszkaniu także też są przykryte przez dzień i tak pomyślałam... może te termoforki? Co sądzicie?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Termofory

Post autor: kimera »

Oczywiście, że można dawać świnkom termofory. Szczególnie skinny lubią się wygrzewać. Dobre są też dla świnek chorych i słabych - jak łóżko dla podtrzymania temperatury. Trzeba tylko mieć pokrowiec na worek i/albo nie wlewać wrzątku do termofora, żeby się świnki nie przegrzały.
sempreverde

Post autor: sempreverde »

Termoforki jak najbardziej :) Ja czasem robię dla świnek wersję "na biedaka", jak muszę dogrzać chorego tymczasa i zawijam w szmatki/polarek butelkę z ciepłą wodą. I też działa bardzo dobrze.
Nikodemcio

Post autor: Nikodemcio »

Zdecydowana wiekszość świnek uwielbia termofory. Moje tylko wyczekują, aż wrócę i je zagrzeje, zeby się po wylegiwać.
korni89

Powinny mi przyjść w poniedziałek, zamówiłam na allegro :). Myślę, że będą zadowolone z termoforków :), zwłaszcza ciężarna ;)

Wystarczy wlać wodę z kranu, prawda? Mam dość gorącą, bo wrzątek może być zbyt gorący dla nich.
Nikodemcio

Post autor: Nikodemcio »

wystarczy. Ja ustawiam na ciepłą i taką wlewam.
Andzia

Post autor: Andzia »

korni89 pisze:Powinny mi przyjść w poniedziałek, zamówiłam na allegro :). Myślę, że będą zadowolone z termoforków :), zwłaszcza ciężarna ;)

Wystarczy wlać wodę z kranu, prawda? Mam dość gorącą, bo wrzątek może być zbyt gorący dla nich.
Mozna wiedziec jakie kupilas,bo tez bym chciała kilka kupic dla moich golasow :D
najlepiej jak sa obszyte materialem,pluszaki :102:
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Mam na sprzedaż mały termoforek w pokrowcu w kształcie hipopotama. Chcesz?
Andzia

Post autor: Andzia »

te z hipciem sa śliczne i małe,nawet z bieda na golasa starczy miejsca ;)
osobiscie poszukuje takie na 2 litry ,one maja po 34x19cm?
korni89

Wpisz na allegro "termofor" i Ci wyskoczy. Ja kupilam po 6,50 zl, takie 1,5 L, najwiecej jest 2 L. Kupilam w polarku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”