Suchy pokarm
Moderator: pastuszek
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Suchy pokarm
Brit jest naprawdę świetna, polecam szczerze.
- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Czy ktoś z was kupował świnkom karmę Vadigran Terra Guinea Pig? Miałam okazję pooglądać ją sobie wczoraj na wystawie świnek ale nie mieli próbek i oglądałam tylko przez "okienko" w opakowaniu i jestem ciekawa jak by ją jadły świniaki, bo wyglądała ciekawie, dużo zielonych łodyg mi. lucerny, ziarna nie zauważyłam (chyba, że było na dnie opakowania). Tu link do sklepu z karmą http://hipcio.sklep.pl/produkt/vadigran ... ea-pig-1kg
Z tego co widać duża zawartość włókna i w porównaniu z VL Cavia Complete znacznie wyższa zawartość wit. C, ale czy świnki będą ją chciały jeść?Lilith88 pisze:Czy ktoś z was kupował świnkom karmę Vadigran Terra Guinea Pig? Miałam okazję pooglądać ją sobie wczoraj na wystawie świnek ale nie mieli próbek i oglądałam tylko przez "okienko" w opakowaniu i jestem ciekawa jak by ją jadły świniaki, bo wyglądała ciekawie, dużo zielonych łodyg mi. lucerny, ziarna nie zauważyłam (chyba, że było na dnie opakowania). Tu link do sklepu z karmą http://hipcio.sklep.pl/produkt/vadigran ... ea-pig-1kg
A tak a propos to miał ktoś może VL Cavia Crispy Pellets? Bo chciałabym wypróbować jakąś inną karmę, chociaż z Complete Tolek nie ma żadnych problemów (by ją zjeść

- Lilith88
- Kontakt:
No właśnie wygląda zachęcająco i myślę, że będą jeść ale może ktoś miał i wie czy prośkom smakowała?MojProsiaczekTolek pisze:Z tego co widać duża zawartość włókna i w porównaniu z VL Cavia Complete znacznie wyższa zawartość wit. C, ale czy świnki będą ją chciały jeść?Lilith88 pisze:Czy ktoś z was kupował świnkom karmę Vadigran Terra Guinea Pig? Miałam okazję pooglądać ją sobie wczoraj na wystawie świnek ale nie mieli próbek i oglądałam tylko przez "okienko" w opakowaniu i jestem ciekawa jak by ją jadły świniaki, bo wyglądała ciekawie, dużo zielonych łodyg mi. lucerny, ziarna nie zauważyłam (chyba, że było na dnie opakowania). Tu link do sklepu z karmą http://hipcio.sklep.pl/produkt/vadigran ... ea-pig-1kg
A tak a propos to miał ktoś może VL Cavia Crispy Pellets? Bo chciałabym wypróbować jakąś inną karmę, chociaż z Complete Tolek nie ma żadnych problemów (by ją zjeść). Czaję się na Pellets albo Beaphar Nature, albo tą nową z Brit. Co Wy o tym sądzicie? Miał ktoś może wszystkie 3 i jest wstanie zrecenzować?
O Crispy Pellets było gdzieś wcześniej w wątku i mało które świnki chętnie ją jedzą, jeśli miałaś kiedyś Crispy Muesli to są te drobne zielone pałeczki, u mnie z całej Muesli właśnie one zostawały więc moje świnie tego nie tykają. Moje świnki Beaphar Nature też nie jedzą, za to Brit Animals lubią ale i tak najchętniej jedzą CC.
Beaphar Nature - moje świniaki nie ruszyły nawetMojProsiaczekTolek pisze:
A tak a propos to miał ktoś może VL Cavia Crispy Pellets? Bo chciałabym wypróbować jakąś inną karmę, chociaż z Complete Tolek nie ma żadnych problemów (by ją zjeść). Czaję się na Pellets albo Beaphar Nature, albo tą nową z Brit. Co Wy o tym sądzicie? Miał ktoś może wszystkie 3 i jest wstanie zrecenzować?
Crispy Pellets - czyli te granulki z Crispy Muesli, moje świniaki raczej zostawiają, nie jest to chyba też karma najwyższej jakości (u mnie Crispy Muesli sypię raz w tygodniu jako urozmaicenie)
Brit Animals Świnie zachwycone, jedzą chętniej niż CC (może CC się znudziła im trochę). Ja też jestem zachwycona, bo to dobra karma i ma mniejszą zawartość wapnia, co dla świnki mającej problemy z nerkami jest sporym atutem.
Przeczytałam właśnie o Pellets osobny wątek i wychodzi na to, że chyba żadna świnka jej nie je, a szkoda, bo ma fajny skład, dużo włókna itp. U mnie nigdy nie było żadnego muesli (nawet ja go nie jem), Tolek zresztą lubi wybierać ulubione kąski więc potrzebuje raczej`all in 1`. Co do Beaphar to już raczej też zrezygnuje, bo przeczytałam gdzieś że mało wydajna, ale nęci mnie ta z Brit, bo mój pies jadł tylko z tej firmy karmę (nawet Taste of the Wild siadała przy Bricie).Rusty pisze:Beaphar Nature - moje świniaki nie ruszyły nawetMojProsiaczekTolek pisze:
Crispy Pellets - czyli te granulki z Crispy Muesli, moje świniaki raczej zostawiają, nie jest to chyba też karma najwyższej jakości (u mnie Crispy Muesli sypię raz w tygodniu jako urozmaicenie)
Brit Animals Świnie zachwycone, jedzą chętniej niż CC (może CC się znudziła im trochę). Ja też jestem zachwycona, bo to dobra karma i ma mniejszą zawartość wapnia, co dla świnki mającej problemy z nerkami jest sporym atutem.
A mogłabyś wstawić zdjęcie jak ta karma wygląda? I najważniejsze to mieszanka czy granulat?
- Lilith88
- Kontakt:
Granulat, ja obecnie nie mam, bo się skończyła ale wujek Google ma wszystko 
http://zwierzakowo24.pl/5396-thickbox_d ... e-300g.jpg

A twoim świnką smakował Lilith?Lilith88 pisze:Granulat, ja obecnie nie mam, bo się skończyła ale wujek Google ma wszystko

- Lilith88
- Kontakt:
Pisałam wyżej że tak

O!Lilith88 pisze:No właśnie wygląda zachęcająco i myślę, że będą jeść ale może ktoś miał i wie czy prośkom smakowała?MojProsiaczekTolek pisze:Z tego co widać duża zawartość włókna i w porównaniu z VL Cavia Complete znacznie wyższa zawartość wit. C, ale czy świnki będą ją chciały jeść?Lilith88 pisze:Czy ktoś z was kupował świnkom karmę Vadigran Terra Guinea Pig? Miałam okazję pooglądać ją sobie wczoraj na wystawie świnek ale nie mieli próbek i oglądałam tylko przez "okienko" w opakowaniu i jestem ciekawa jak by ją jadły świniaki, bo wyglądała ciekawie, dużo zielonych łodyg mi. lucerny, ziarna nie zauważyłam (chyba, że było na dnie opakowania). Tu link do sklepu z karmą http://hipcio.sklep.pl/produkt/vadigran ... ea-pig-1kg
O Crispy Pellets było gdzieś wcześniej w wątku i mało które świnki chętnie ją jedzą, jeśli miałaś kiedyś Crispy Muesli to są te drobne zielone pałeczki, u mnie z całej Muesli właśnie one zostawały więc moje świnie tego nie tykają. Moje świnki Beaphar Nature też nie jedzą, za to Brit Animals lubią ale i tak najchętniej jedzą CC.

Mam brdzo mocno "wzdęciową" świnkę, dla takich świnek polecam Vitakraft Emotion Professional Prebiotic, nie wiszą w misce świnki jak przy VL Cavia Nature, ale nocą znika cała miseczka tej karmy, problem wzdęć stracił na sile