Kuwetka

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Re: Kuwetka

Post autor: joanna ch »

To zależy od świniaka, moje używają kuwety głównie do spania, grunt że jest w użyciu :D
MartaBB

Post autor: MartaBB »

Mój młody od dwóch dni ma kuwetkę, zaraz po zainstalowaniu przerzuciłam mu tam wszystkie kupy no i rzeczywiście się nauczył - nie załatwia się już poza kuwetą, tylko tam (no przynajmniej się stara- czasami widać, że nie wceluje :lol: ).

Ale! Cała klatka jest czysta, ja byłam zadowolona, a dziś zajrzałam pod jego posłanko w domku.... Młody urządził sobie drugą kuwetę :glowawmur:

Jak go tego oduczyć?
Awatar użytkownika
martu.ha
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: martu.ha »

Heh, nie da rady raczej :lol: świnkom zazwyczaj nie chce się wstawać, jak się wylegują i iść specjalnie do kuwetki - wolą nabobczyć pod siebie
MartaBB

Post autor: MartaBB »

martu.ha pisze:Heh, nie da rady raczej :lol: świnkom zazwyczaj nie chce się wstawać, jak się wylegują i iść specjalnie do kuwetki - wolą nabobczyć pod siebie
Wstrętne leniuchy z tych świniaków :lol: A ten jeszcze chowa pod posłanko! Tak jakby wiedział, że matka będzie niezadowolona :ups:
Awatar użytkownika
martu.ha
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: martu.ha »

Ukrywa dowody zbrodni :szczerbaty:
nikadomi-83

Post autor: nikadomi-83 »

Mój prosiak robi w dwa miejsca: do kuwety narożnej i w domku drewnianym, też nie wiem jak oduczyć tego sikania w domku, wczoraj zmieniłam domek na tunel polarowy i póki co tunel jest suchy.
sylwiaaa

Post autor: sylwiaaa »

Mój prosiek zamiast sikać tam gdzie je , pije to... leje u siebie w domku. Leży w nim i leje pod siebie :o
I że mu tak w tym wygodnie :lol: Bobki to po całej klatce się walają ale siurczy mu się w chacie najlepiej :lol: już kombinowałam i zmieniałam domek w inne miejsce ale nie jest taki głupi :szczerbaty: i tak się w nim załatwia... :glowawmur:
Tallana

Post autor: Tallana »

Wstawiłam plastikową, płaską, prostokątną miseczkę w najczęściej odwiedzany narożnik. :) Wysypałam to kocim żwirkiem (mam nadzieję, że to ten dobry - ma rudego kota na opakowaniu, używałam go kiedyś dla szczurów) i przysypałam trocinami. W legowisko nie sikają, czasem tylko pojawi się parę bobków - chyba w myśl powiedzenia, że "zła to świnka, co własne gniazdo kala". :mrgreen:

Narożnik dalej jest uczęszczany, co zdecydowanie ułatwia sprzątanie. :) Ale samej kuwety chyba się nie nauczyły...
madzia0902

Post autor: madzia0902 »

Ja miałam narożną kuwetę i niewiele tam trafiało, więc kupiłam prostokątną i zajmuje mi prawie pół klatki, daję im tam siano, miskę zjedzeniem, poidełko i warzywa, że jak skubią to żeby od razu robiły do kuwet no i dużo siuśków tam jest ale co z tego jak w innej części klatki też siurają, brudasy jedne. A raz jak je wypuściłam na wybieg i dałam narożną kuwetę to tak się koło niej kręciły, że w końcu ją odsunęły weszły za nią i nasiurały i nabobczyły na podłogę :twisted: jakieś niereformowalne te moje prośki :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”