Mysza, Winyl i Zołza

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Val

Re: Karinka i Karmelcia

Post autor: Val »

Moi też nie lubią truskawek. Za świnką nie trafisz... dasz jej coś, czego sama byś nie tknęła (trawa :P ), to jedzą. Ale kupisz pierwsze truskawki, umyjesz, zanim jeszcze dla siebie, to już dla świnek, dasz im z wielką miłością, a one... powąchają i pokręcą noskami. Szczury robiły mi to samo.

Dziewczęta są piękne, ale faktycznie Karmelka dość... okazała ;)
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Mnie się wydaje, że świnki nie przepadają za słodkim. Zamiast truskawek wolą szypułki, z czereśni zjadają ogonki, a z arbuza najbardziej lubią skórkę :).
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Kimera, może faktycznie coś w tym jest :-) choć np. banany Pieszczoch uwielbia :-) ale z takim arbuzem to ekonomiczne jest i nic się nie marnuje :szczerbaty:
Awatar użytkownika
Kropcia
Miejscowość: Pruszków
Kontakt:

Post autor: Kropcia »

Nać dostały wczoraj pierwszy raz, bo normalnie nie uświadczę natki marchewki. Dogadałam się z warzywniakiem na marchewkowe natki. Jedzą i im smakuje :) Powoli zaczynają też dawać o sobie głośniej znać, ale to bardzo powoli ;)
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
Chmurek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Chmurek »

porcella pisze:A próbowałaś naci od marchewki? U mnie schodzi jak burza
U mnie to hicior. Uwielbiają nać od marchwi. Zresztą jak wszelkie zielone.
Val pisze:Ale kupisz pierwsze truskawki, umyjesz, zanim jeszcze dla siebie, to już dla świnek, dasz im z wielką miłością, a one... powąchają i pokręcą noskami.
:laugh: jakbym widziała swoje prośki. Patrzą na mnie i pytają znowu próbujesz nam wcisnąć te truskawki.
kimera pisze:Zamiast truskawek wolą szypułki
Mogą wcinać szypułki?
Psotka i Chomiś - moje prośki --> http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4674 : )
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Po kilku dniach stwierdzam, że pannice mają swoje hity- Karinka zdecydowanie woli liście rzodkiewki, a Karmelka natkę marchewki. Ale jak nie mają wyboru to jedzą mniej ulubione rzeczy.
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Deal z warzywniakiem zawsze na propsie. Wczoraj przyniosłam botwinkę, dziś liście kalarepy, a jesz czy e wcześniej nać marchewki :) :jupi:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

bez dealu z warzywniakiem życie jest trudniejsze :-)
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Chmurek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Chmurek »

Muszę również pójść na jakiś deal z warzywniakiem w okolicy. Na razie tylko podbieram jak widzę gdzieś urwane zielone - od marchewki, rzodkiewki, kalarepy....
Psotka i Chomiś - moje prośki --> http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4674 : )
ANYA

Post autor: ANYA »

Nigdy nie wpadlam na to zeby dac swiniom skorke od arbuza :think: zawsze mi sie wydawalo, ze po tym moga miec wzdecia...
Nac od marchwi u nad schodzi w tempie blyskawicznym. Moje swinie lubia slodkie, ale one pozeraja doslownie wszystko.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”