Serduszek oraz Ted&George-DS [T-ń]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Joanka
Moderator globalny
Miejscowość: okolice Torunia
Kontakt:

Re: Piękni panowie, czyli Trzech króli ;) [T-ń]

Post autor: Joanka »

Z wpisem co do wspólnego mieszkania wstrzymywałam się, żeby potwierdzić, że chłopacy są dogadani. I jak wpis zrobiłam, to tym jakby palma odbiła i zaczęły się przepychanki między Czakiem a Tedem... no niestety dość groźnie :roll:
Tak więc adopcja:
Czak - do spokojnego samca
Ted i George - najlepiej razem, to spokojne, zrównoważone świnki
Komu komu?
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Nikita i Augustyna, Michaela, Rocky i Balboa
Joanka
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Piękni panowie, czyli Trzech króli ;) [T-ń]

Aby zachęcić potencjalnych chętnych, a na pewno są tacy ;) zamieszczam małą dawkę słodyczy :102:
Obrazek
Ted- władca ogórka :)
Obrazek
Techniki ogórka są różne - George pochłania warstwowo od góry, Ted - objada dookoła.
Obrazek
Ted i jego wyrazista mimika twarzy... ewidentnie patrzy na mnie zniesmaczony, że znów ich "zdejmuję"... cóż ja zrobię.
Obrazek
Chętni proszeni są o zgłaszanie się do DT, czyli mnie w celu konsultacji co do dalszych kroków związanych z adopcją tych panów ;)
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
Joanka
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Ted&George-stateczni panowie/Czak-energiczny młodzian [T

Nie wiedziałam, że sa świnki, które ćwiczą, a jednak...
Wydaję dziś rano siano, oczywista oczywistość, rwetes niezły i kwiki ogólne, bo co to za niesprawiedliwość, że trzeba czekać na sianko :roll: podchodzę do klatki Teda i Georga, panowie oczywiście przepieknie stoją na 2 łapkach tylnych, opierając się przednimi o pręty kratek, ja patrzę, a George :o wisi na prętach na przednich łapkach, tylne nogi w powietrzu :shock: Jak tak dalej pójdzie, będzie Teda podnosić w ramach ćwiczeń :laugh:
kinia081

Post autor: kinia081 »

A ja widziałam Czaka jak był malusi w zoologu na nowym rynku, to na pewno on bo nawet wzięłam go na ręce. Jeśli kobitka tam sprzedająca, sprzedała go dziewczynce to :evil:
Joanka
Moderator globalny
Kontakt:

Czak trafił do zaprzyjaźnionej pani vet w Solcu, oddał go tam ojciec dziewczynki, która odebrała go od kogoś, kto już go nie chciał. Owa dziewczynka bardzo odpowiedzialna - przyszła do weta sprawdzić w jakim stanie jest Czaku. To rodzice się nie zgodzili, żeby go zatrzymała i to oni zadecydowali, żeby go oddać.
Gdzie był wcześniej, niestety nie wiem, może był zbyt energiczny? rozgadany? nie wiem jaka jest jego "wina", że tuła się po świecie :idontknow:
Joanka
Moderator globalny
Kontakt:

Ostatnio na :photo: promowałam Teda i Georga, dziś błysk flesza padł na na Czaka.

Otóż w moim DT staram się dobierać legowiska do preferencji świńskich mieszkańców, bo przecież jak wiadomo nie każdy jest hamaczkowcem, kapciochowcem czy norkowcem... I tak próbuję, cóż tam moim mieszkańcom się spodoba.

W końcu trafiłam na legowisko u Czaka - Czak jest norkowcem :) kapciocha używał bez zrozumienia, domek był traktowany jako budowla umożliwiająca czmychnięcie z klatki, gdy ta była od góry otwarta. Hamak tak samo.
Norka była na początku rozpychana od wewnątrz, przez co Czaku turlał się w niej po klatce.
Wczoraj wieczorem miękkość norki była sprawdzana od zewnątrz - śpi się z nosem pod wywinięciem od wejścia i rozrzuconymi nogami :102:

Obecnie Czaku w norce prezentuje się tak :)

Obrazek

na drugim boczku równie wygodnie, żeby nie było...

Obrazek
Zakochiwanie się w Czaku wskazane, bo on stworzony do miłości, co sugeruje serduszkowa łatka :love:
Joanka
Moderator globalny
Kontakt:

Czak potocznie przez domowników nazywany jest Serduszkiem :love:
Joanka
Moderator globalny
Kontakt:

Ted & George zarezerwowani :yahoo: czekamy na WPA :fingerscrossed:

A Czak??? Gdzie jego domek?
statler

Post autor: statler »

Joanka pisze:Ted & George zarezerwowani :yahoo: czekamy na WPA :fingerscrossed:
Nowa posiadłość czeka na objęcie we władanie :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”