hmmm... smectę mówisz...
popytam dr Kasi czy to już nie za dużo tego, na razie jest:
2 x dziennie biolapis,
3 x dziennie espumisan,
3 x dziennie rodicare akut
herbatka z kopru włoskiego od dziś co parę godzin małe dawki (mój pomysł)
i jeszcze od przyszłego tygodnia jakieś tabletki na P na złogi w czymśtam, chyba pęcherzyku żółciowym???
w ogóle to jutro rano muszę wyjechać do rodziny i cały szpitalik zostaje na głowie teżeta na 2-3 dni, mam nadzieję że podoła...
Opowieści Świńskiej Treści -Pąszunio kombinuje
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Bunia&Majka- Co gryzie Szefową Bunię?
ajajaj! dzielny facet, że się zgodził...
Na przyszłość możesz liczyć na moją pomoc
choć oczywiście najlepiej byłoby, gdyby świnie były zdrowe...
Na przyszłość możesz liczyć na moją pomoc

- joanna ch
- Kontakt:
Ni ma wyboru
Ja przecież z "jego" psem też czasem zostaję
Dzięki porcello, kiedyś może skorzystam z Twojej pomocy
Coś mi się zdaje, że one dają radę nie chorować max przez 3 miesiące, patrząc po naszej historii chorób...

Dzięki porcello, kiedyś może skorzystam z Twojej pomocy

Coś mi się zdaje, że one dają radę nie chorować max przez 3 miesiące, patrząc po naszej historii chorób...

Ale rozpiska... Z kartką to podawać trzeba, żeby się nie pomieszać...
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
A na wątrobę to może zamiast tabletek spróbuj zrobić wywar z kocanki piaskowej? Można kupić w zielarskim. Ma właściwości oczyszczające wątrobę i wspomagające wydzielanie żółci. I też podobno ma dobroczynne działanie na układ pokarmowy - usprawnia trawienie i działa korzystnie na wzdęcia. Ale głównie działa na wątrobę. Tak czytałam....ja w każdym razie będę podawać mojemu Żurkowi, bo ma podwyższony aspat.
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
- joanna ch
- Kontakt:
Strzygo, no własnie napisałam teżetowi i wydrukowałam pełną kartkę zaleceń
Bo ja jestem u rodziców teraz a on praktycznie co 2 godziny musi coś ze świniami robić
Podobno standardowo Bunia daje sobie wsuwać leki bez oporów a Majka walczy z biolapisem jak o niepodległość...
Asita, ja o wątrobie Buni chyba nic nie wiem żeby coś było nie tak? Które z tych leków co daję są na wątrobę? Rodicare akut?

Asita, ja o wątrobie Buni chyba nic nie wiem żeby coś było nie tak? Które z tych leków co daję są na wątrobę? Rodicare akut?
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Joanna, wiesz, że ja nie wiem, czemu Ci o wątrobie napisałam??? Może z tym pęcherzykiem żółciowym mi się skojarzyło....Lepiej mnie nie sluchaj.... 

Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
- joanna ch
- Kontakt:
Spoko 
O ludzie, trzymajcie mnie, dzwonię do Teżeta i pytam jak tam podawanie leków. Po dłuższym śledztwie okazało się że MAJCE dał raz rodicare akut którego nie powinien jej dawać a Buni natomiast NIE DAŁ biolapisu bo nie doczytał...
A miał wydrukowane na kartce...
O matuchno... Na szczęście najważniejsze dał czyli espumisan i rodicare i koper Buni.
Chomikom i rolnikom dał natomiast tylko ogóra a o jabłku zapomniał. Ja muszę 2 razy dziennie dzwonić i dopytywać ... a wracam chyba we wtorek rano dopiero...
No kurde!!!
Majka wsadzona do dużej miski/pojemnika (60na40) w celu zbierania bobów do badania śmiertelnie przeraziła się miseczki z wodą którą jej wstawił i wyskoczyła sprintem z miski oddalając się szybkim tempem do celi na parterze...
Jeszcze jutro Teżet musi pojechać z bobami do medicavetu a bardzo mu się to nie uśmiecha...

O ludzie, trzymajcie mnie, dzwonię do Teżeta i pytam jak tam podawanie leków. Po dłuższym śledztwie okazało się że MAJCE dał raz rodicare akut którego nie powinien jej dawać a Buni natomiast NIE DAŁ biolapisu bo nie doczytał...

Chomikom i rolnikom dał natomiast tylko ogóra a o jabłku zapomniał. Ja muszę 2 razy dziennie dzwonić i dopytywać ... a wracam chyba we wtorek rano dopiero...
No kurde!!!

Majka wsadzona do dużej miski/pojemnika (60na40) w celu zbierania bobów do badania śmiertelnie przeraziła się miseczki z wodą którą jej wstawił i wyskoczyła sprintem z miski oddalając się szybkim tempem do celi na parterze...
Jeszcze jutro Teżet musi pojechać z bobami do medicavetu a bardzo mu się to nie uśmiecha...

TZ to taki typowy facet, tak dluga lista jest juz zbyt skomplikowana