Dziękuje za radęswinkowypotwor pisze:Ja od balbinkowej dostałam taka informacje bo moje prosiaki tez podgryzają ale jeszcze jej nie próbowałam.evyn_life pisze:Można coś zdziałać na to aby świnka nie jadła maty łazienkowej ?
"Na podgryzanie maty można ją przetrzeć przekrojoną cytryną, tylko musi wyschnąć" a czy działa to nie wiem
Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę
Moderator: Pulpecja
-
evyn_life
Re: Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę
-
Casablanca
Właśnie jestem mocno zdziwiona, że tyle osób z forum używa mat łazienkowych. Bo moja świnka do wszystkiego się dobiera. Dlatego w klatce ma tylko naturalne materiały (i mocny plastik).. Poza tym brzydko pachnie już po krótkim czasie.evyn_life pisze:Można coś zdziałać na to aby świnka nie jadła maty łazienkowej ?
-
swinkowypotwor
Moje świnie na szczęście do tej dużej maty się nie dopierają ale za to czasami podgryzają zieloną matkę która leży np. na podeście bo jest ZIELONA a one mają fioła na punkcie wszystkiego co jest zielone. U mnie wystarczy wymiana na jakiś inny kolor.Casablanca pisze:Właśnie jestem mocno zdziwiona, że tyle osób z forum używa mat łazienkowych. Bo moja świnka do wszystkiego się dobiera. Dlatego w klatce ma tylko naturalne materiały (i mocny plastik).. Poza tym brzydko pachnie już po krótkim czasie.evyn_life pisze:Można coś zdziałać na to aby świnka nie jadła maty łazienkowej ?
-
evyn_life
O wielkie dzięki za informację. Czyli mam kupić inny kolor ?swinkowypotwor pisze:Moje świnie na szczęście do tej dużej maty się nie dopierają ale za to czasami podgryzają zieloną matkę która leży np. na podeście bo jest ZIELONA a one mają fioła na punkcie wszystkiego co jest zielone. U mnie wystarczy wymiana na jakiś inny kolor.Casablanca pisze:Właśnie jestem mocno zdziwiona, że tyle osób z forum używa mat łazienkowych. Bo moja świnka do wszystkiego się dobiera. Dlatego w klatce ma tylko naturalne materiały (i mocny plastik).. Poza tym brzydko pachnie już po krótkim czasie.evyn_life pisze:Można coś zdziałać na to aby świnka nie jadła maty łazienkowej ?
-
swinkowypotwor
U mnie ta duża mata która zajmuje całą klatkę jest niebieska w stokrotki i nie widziałam ani razu że ją pogryzały a tą zieloną która jest w domku, na pięterku, na podeście itd. to cały czas jest gryziona. Ostatnio widziałam jakieś maty w biedronceevyn_life pisze:O wielkie dzięki za informację. Czyli mam kupić inny kolor ?(też mam zieloną)
-
Dropsio
Pytanie do tych, którzy stosują podkłady higieniczne - jakiej firmy? Stosował ktoś takie http://allegro.pl/podklady-higieniczne- ... 29560.html ? Jeśli tak, to jak z ich chłonnością?
Zastanawiam się, bo od momentu, kiedy w klatce mam połączenie mata i żwirek na 2/3, a na 1/3 "łyse" Seni, to świnie sikają głównie na podkład. Myślę, czy nie wygodniej by mi było gdyby całość wykładać podkładem, ale tylko część przykrywać (bo na matę tak bardzo sikać nie chcą
). Mam już dość żwirku, po przewalanie go całego co tydzień przy klatce 14 jest "troszkę" uciążliwe
Chyba, że są jakieś patenty?
Zastanawiam się, bo od momentu, kiedy w klatce mam połączenie mata i żwirek na 2/3, a na 1/3 "łyse" Seni, to świnie sikają głównie na podkład. Myślę, czy nie wygodniej by mi było gdyby całość wykładać podkładem, ale tylko część przykrywać (bo na matę tak bardzo sikać nie chcą
-
Raftylka
O! A ja naczytalam sie o tych matach, że takie fajne no i kupiłam.. Ale różową.. Może nie będzie mi gryzła
dopiero co ja zainstalowałam..więc będę obserwowala..
-
Sambojka
Dropsio pisze:Pytanie do tych, którzy stosują podkłady higieniczne - jakiej firmy? Stosował ktoś takie http://allegro.pl/podklady-higieniczne- ... 29560.html ? Jeśli tak, to jak z ich chłonnością?
Zastanawiam się, bo od momentu, kiedy w klatce mam połączenie mata i żwirek na 2/3, a na 1/3 "łyse" Seni, to świnie sikają głównie na podkład. Myślę, czy nie wygodniej by mi było gdyby całość wykładać podkładem, ale tylko część przykrywać (bo na matę tak bardzo sikać nie chcą). Mam już dość żwirku, po przewalanie go całego co tydzień przy klatce 14 jest "troszkę" uciążliwe
Chyba, że są jakieś patenty?
Dropsio- ja je mam i wydaje mi sie ze sa gorsze, na pewno mniej miesiste. Jednak Seni podkłady sa najlepsze i ewentualnie Trixie z Hipcia
- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Dropsio.. podkłady są strasznie cienkie i kiepsko chłoną. Może przy Twojej dwójce nie będzie tragedii ale przy mojej 6 jeszcze wtedy sirów to normalnie jakby sobie basen chciały zrobić 
Wątek moich Pipulek: 
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy