Filip♥Kofi♥Bianka♥Klementyśka♥Pepa♥Jagoda♥Gloria♥Snowy♥

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Natasza
Miejscowość: Opolskie
Kontakt:

Re: Skinny:Filipek♡Kofi♥Jagódka♡Klementynka♥Peppa♡Bianka+Glo

Post autor: Natasza »

Kochane Filip właśnie je ogórka! szarpie go ząbkami ostro ! fakt że jest na sterydzie ale bez przeciwbólowych :jupi:
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

Nataszko wspaniałe wieści że nie ma raka :jupi:
Ja nadal trzymam więc kciuki z moimi świnko-dziewczynkami za Fisia, za piękny powrót do jedzonka i do zdrowia :fingerscrossed:
Nam najwięcej Herbicare pomogło, moja Balbi nie chciała domowych karm mielonych, żadne warzywka zcierane nie przechodziły, zresztą i Herbi nie chciała, ale była siła wyższa aby jeść więc wpychałam jej (dosłownie) tą karmę, aż zaskoczyła dziewczynka i sama zaczęła w końcu jeść. Radość była wielka. I u Ciebie będzie dobrze, zobaczysz... po burzy zawszy przychodzi dobry dzień ;)
Nie poddawaj się, a my trzymamy :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Natasza
Kontakt:

Nakręciła filmik jak go gryzie jutro pokażę mojej wet :) może będzie ws tanie określic czy to szczęka cy mięsień. Ale ma troszke jakby bardziej opuszczoną dolną szczękę. Grunt, że je sam . :jupi:
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
Fionka2014

Post autor: Fionka2014 »

Super wieści :jupi:
Dalej trzymam :fingerscrossed: by ładnie zdrowiał
kleymore
Miejscowość: Zabrze
Kontakt:

Post autor: kleymore »

Karma CC namoczona w wodzie, włożyć do mikrofalówki na 3 sekundy (robi się wspaniała papka). Do tego dodawałam banana, gotowałam płatki owsiane + gerberek warzywny, czasem zblendowany ogórek, arbuz, burak. Bomba kaloryczna i dzięki temu odratowałam Luckiego. I nieważne, czy gerber dobry, czy nie - nie zaszkodzi, a wręcz tuczy, a tutaj utuczenie jest najważniejsze, nawet niezdrowe, bo bez tego świnka zacznie gasnąć w oczach i sama zrezygnuje.
Fionka2014

Post autor: Fionka2014 »

Gerbera to i ja dawałam swojej pierwszej śwince jak była na rekonwalescencji.
Tylko to w 100% chciała jeść. Więc też polecam.
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

ja nadal jestem przeciwniczką gerbera..
Zamiast gotować płatki wystarczy je rozdrobnić razem z cc..
najzdrowiej a skład taki sam..
ale mimo wszystko najchętniej Filipek pewnie zje herbicare i jest on na taką przypadłość najlepszy. Przy dłuższym dokarmianiu (jak np u mnie) do tej ratunkowej dorzucam właśnie sproszkowaną karmę z płatkami owianymi.

a próbowałaś podać mu np pietruszkę do pysia? cienką gałązkę lekko w pyszczek włożyć? czy w ogóle "zaciągnie"? czy totalnie odmawia?

Filipku jedz :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Natasza
Kontakt:

Dortezka kochana ja mu dałam wczoraj pietruszkę i jadł ale zdecydowanie łatwiej idzie mu jedzenie czegoś w czym może zatopic ząbki bo przy pietruszce ma problem jakby z oderwaniem kawałka, ciągnie go ale jakby nie umiał dosciąc szczęki- tak na moje oko. Ale jak mu się da w kawałeczkach to wcina i sam też próbuje sobie radzic. O 15 jedziem do weta na kroplówkę .. biedny ptyś :( + zważymy go. Po 15 antybiotyk i nadal nieustannie dokarmianie co 1,5 godziny po ok 7ml herbicare.
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Natasza, jeśli próbuje coś memłać, to i tak dobrze! Po dokarmianiu papką daj mu jakąś zieleninke czy warzywko, niech sobie spokojnie pomemła. Im więcej sam będzie przyjmował, tym lepiej. Ratunkowych oczywiście póki co nie odstawiaj :buzki: będzie dobrze! :fingerscrossed:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”