Trzech panów szuka domu [POZNAŃ/WARSZAWA]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Nejvii

Re: Trzech panów szuka domu [POZNAŃ/WARSZAWA]

Post autor: Nejvii »

Super, dobrze się układa. Wiesz, przy takich relacjach to ja bym radziła zostawić ich razem w klatce i iść sobie na całodzienne zwiedzanie miasta. Ty nie patrzysz, nie panikujesz.. a oni niech się przepychają, aż nie ustalą co i jak :) U mnie chłopcy (Florek i James) byli oddzieleni i połączyli się sami. Normalnie pod moją nieobecność zaporę rozwalili i się połączyli :D Nie było mnie, więc ich kłótni nie widziałam, przyszłam na gotowe prawie :D Docierali się jeszcze z dwie noce dość głośno ale później rewelka. :) Jestem przekonana, że u Ciebie też tak będzie :)
Awatar użytkownika
Marikaaa
Miejscowość: W-wa
Kontakt:

Post autor: Marikaaa »

Oj, to chyba mam właśnie tę głośną noc. Puściłam ich na kocyk. Nicek skacze i gania wszystkich od prawie godziny i się ciągle nie zmęczył. Więcej świnek, znaczy się musi mieć więcej energii. Czekam aż się bateria skończy w śwince, ale jemu wystarczą mikrosekundy wyleżu z wyciągniętymi kopytkami i znów gotów do akcji. Wicherek siedzi w stogu siana i wyskakuje, gdy przychodzi jego kolej pobiegać. Agutek tylko śledzi napaleńca wzrokiem i też czeka na swoją rundkę. Przez chwilę był w tunelu (najlepsza z kryjówek, bo tam mieści się tylko jeden osobnik na raz), ale wyszedł. Naleśnik próbuje spać, ale to na razie niemożliwe. Biedak troszkę popiskuje. Emocje są, ciężko wzrok od nich oderwać :lol: , szkoda tylko, że kocyk stoi blisko łóżka, bo jak tu zasnąć. W końcu przecież zgłodnieją... :szczerbaty:
Teraz: Grunia od 19.07.2023 + ...
Nasz wątek: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5805 :)
Dawniej: Mała, Orzeszek, Czarnulka, Naleśnik, Nicek, Wicherek, Florek, Zdzisio, Grusia
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Nicek w akcji... musi być ciekawie, a w każdym razie duzo ruchu :-)
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

strasznie się usmiałam z tego świnka na baterie :lol:
widzę, ze będzie dobrze :like:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Awatar użytkownika
Monalisa
Miejscowość: Poznań
Kontakt:

Post autor: Monalisa »

Są cudowni :buzki: Fajne stadko będzie :102:
DS: Śnieżka, Tula i Kokosanka
-------------
Za TM: Filuta, Karmelka, Toffi, Colori, Choco, Blanka, Felicja, Majka, Michasia i Miłka
Awatar użytkownika
Marikaaa
Kontakt:

porcella pisze:Nicek w akcji... musi być ciekawie, a w każdym razie duzo ruchu :-)
Oj tak, ale panowie W.F. ;) też lubią pobiegać. Nicek jest największy w całym stadzie, ale chyba o tym nie wie, bo nawet takie chucherko jak Wicherek, jeśli tylko zechce, potrafi go nieźle przegonić. Zdjęcia nierozmazane to te gdzie się na sekundkę położył. Wieczorem ganiał ich na zmianę, rano już rozetkowcy wybrali sobie legowiska, a Niegrzecz-Nicek jak zwykle w kącie, bo tam najdalej od człowieka (za to do przysmaków z ręki biegnie pierwszy :lol: , żeby szybko wyrwać i uciec ze zdobyczą). Gdy któryś wychodził, to łobuziak jak rakieta wpadał i strasznie się cieszył - "zająłem cudze :twisted: ", ale za chwilkę zwyciężała ciekawość - "co robisz? co robisz?", za to już po powrocie któregoś z kolegów do ich polarowego domku, zaglądał i nieśmiało się wycofywał. Natomiast w klatce skupił się tylko na Florku, nie spuszczał go praktycznie z wzroku, namolnością wypłaszał go z hamaku, od miski (agutek się nie gubi, sprytnie wypatrzył, że jest druga). Fascynację ukrócił upał, bo wszyscy popadali spać. Gdyby nie takie gorąco to bym powiedziała, że idealna komitywa. :) Lecz trudno mi zapomnieć, że jeszcze może któremuś odbić (jak np. Nickowi po dwóch tygodniach pobytu u nas, nagle spodobało się ciąganie zębami za włosy Naleśniczka, z niebagatelną częstotliwością).

A teraz fotka czwóreczki: Nicek na kocyku, Florek w tuneliku, Wicherek w sianku, a Naleśnik pod patykami.
Obrazek

Już wyszedłem z tej rury...
Obrazek

Ej, Nicek, ile mam czekać? Biegamy czy nie?
Obrazek

A teraz czas na siusiu. Najprzyjemniej sika się na pachnącym sianku.
Ale nie martw się, Duża, polarki i kocyk też się nadadzą...
Obrazek
Dawniej: Mała, Orzeszek, Czarnulka, Naleśnik, Nicek, Wicherek, Florek, Zdzisio, Grusia
Awatar użytkownika
Marikaaa
Kontakt:

No cóż, będzie post pod postem. Ciężko się powstrzymać i nie wrzucić chociaż kilku fotek. :roll:
Monalisa pisze:Są cudowni :buzki: Fajne stadko będzie :102:
Będzie? Już jest. ;) W sobotę był spokój, ale po burzy się ochłodziło i od rana w niedziele wrzaski, piski, szaleństwa i swawole. Była już pierwsza krew, i druga, i... itd. Zadrapania są powierzchowne (wszyscy mają elegancko przycięte pazurki), a pyszczki małych wojowników nadal są śliczne. Ale niech się goją szybko, bo mnie te ich "rany wojenne" wcale nie zachwycają, a tu codziennie jakaś nowa. Ech, urwisy trzy, młode i narwane. :nono:

Pierwszy podrapany nosek
Obrazek

Drugi... Ej, Duża, proszę mnie tu fotografować z lepszego profilu i mówić do mnie Florek albo Agutek, a nie A-Glutek, przecież nie kichnąłem od środy ani razu! No i jak długo będziesz nas częstować tym syropem? Przecież są smaczniejsze rzeczy na świecie...
Obrazek

Florek, schowaj mnie. Duzi uparli się, żeby mi wypucować gruczoł. Trząsłem się ze strachu cały czas i wciąż nie mogę przestać. A Naleśnik mówi, że w taką pogodę to kąpiel nawet przyjemna. Tylko on miał gorzej, bo nie udało się rozmoczyć skorupy knurzego kleju z nogi i trzeba było wycinać. Gryzł cały czas. Do tych młodych wariatów wykazuje anielską cierpliwość, ale żeby Duzi mieli szarpać za futro, to już przesada.
Obrazek

Nie widać na fotce, ale obaj dorobili się symetrycznej szramy na lewej wardze w poziomie. Jak oni to zrobili? W tle podczas kolankowania dwóch największych urwipołciów, słychać było krzyki Wicherka: "To za długo trwa! Oddawać mi mojego Florka! Kwiii! Kwiii! Gdzie jesteś? Kwii!"
Obrazek

No i znowu jakiś nosek, wściubił się tam gdzie nie trzeba i oberwał troszkę...
Obrazek
pysiek_motek_james

Post autor: pysiek_motek_james »

James mieszka teraz z moim Motkiem. Bardzo się polubili co widać w nocy ponieważ śpią sobie razem na hamaku :świnka1: :świnka2: :love:
pysiek_motek_james

Post autor: pysiek_motek_james »

Awatar użytkownika
Marikaaa
Kontakt:

Witamy na forum, ale duży i fajny prosiek z tego Jamsa. ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”