Owieczki -Lukrecja, Vanilia, Cremona /Mińsk Maz./ DS
Moderator: silje
-
- Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
- Kontakt:
Re: Owieczki -Lukrecja, Vanilia wolne/ Mińsk Maz. / Cremona
Owieczki mają się dobrze i wciąż czekają na swojego pasterza 

-
- Kontakt:
Uff..gorąco
. Zbieram się, aby panny ostrzyć - dla ich wygody , ale jakoś wychodzi mi to jak podróże sójki za morze
.Owieczki mają takie piękne futerko
Wyjeżdżam z dzieciakami na dwa dni, świnki z mężem zostają - mam nadzieję, że po moim powrocie wszyscy będą cali i zdrowi ( i mój TŻ, i zwierzaki
). Mam nadzieję, że wtedy w końcu odważę się po maszynkę sięgnąć i ogolić owieczki.
Jak myślicie, co mogę zrobić z "wełną"?

Wyjeżdżam z dzieciakami na dwa dni, świnki z mężem zostają - mam nadzieję, że po moim powrocie wszyscy będą cali i zdrowi ( i mój TŻ, i zwierzaki

Jak myślicie, co mogę zrobić z "wełną"?

Ostatnio zmieniony 25 lip 2015, 11:15 przez Gaja, łącznie zmieniany 1 raz.
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
sweterek dla skinka 

-
- Kontakt:
dobra myśl...jedna skinnka u mnie rezyduje - spytam się czy ona reflektuje na taki sweterekjoanna ch pisze:sweterek dla skinka

Ja chetnie wezmę na włosy dla szytych aniołków
W zamian ofiaruje aniołka z tymi włoskami 

-
- Kontakt:
Golenia nie było
. W międzyczasie panienkami zainteresował się na poważnie ( taką miałam nadzieję ) potencjalny DS, który był zafascynowany ich pięknym, bujnym "owłosieniem", więc, aby nie robić dywersji potencjalnym adoptujący, owieczkom przycięłam jedynie włoski na pupach i wykąpałam ( och, jak one tego nie lubią
).
Niestety, potencjalny DS myślał, myślał, i się rozmyślił
Przyczyna - ułomność ( ślepota ) Vanilii...
Zresztą to nic nowego - ostatnio owieczki zbudzały duże zainteresowanie - przeprowadziłam wiele rozmów telefonicznych i mailowych w ich sprawie. Niestety, gdy potencjalne domki dowiadywały się ( bo np. wcześniej nie doczytały ) o tym, że jedna ze świnek jest niewidoma, lub radziły się innych domowników, co one to, by adoptować ślepą świnkę, po prostu się wycofywały
Choć, w wypadku tego ostatniego domku, o którym mówiłam na początku, myślałam, że jednak będzie inaczej
Trudno - czekamy dalej...na mądry domek, który da wspaniałym świnkom wiele miłości.

Niestety, potencjalny DS myślał, myślał, i się rozmyślił

Zresztą to nic nowego - ostatnio owieczki zbudzały duże zainteresowanie - przeprowadziłam wiele rozmów telefonicznych i mailowych w ich sprawie. Niestety, gdy potencjalne domki dowiadywały się ( bo np. wcześniej nie doczytały ) o tym, że jedna ze świnek jest niewidoma, lub radziły się innych domowników, co one to, by adoptować ślepą świnkę, po prostu się wycofywały

Choć, w wypadku tego ostatniego domku, o którym mówiłam na początku, myślałam, że jednak będzie inaczej

Trudno - czekamy dalej...na mądry domek, który da wspaniałym świnkom wiele miłości.
Gaja może nagrałabyś jakiś filmik pokazujący, że Vanilka świetnie sobie radzi i nie jest kaleką świnką? Może to by przekonało przyszły domek?
-
- Kontakt:
Vanilia świetnie sobie radzi. Jest wyjątkowa, a nie kaleka ( choć oczywiście to kwestja dyskusyjna co dla niektórych
).
Jakieś filmiki mam, co prawda, ze względu na brak profesjonalnego sprzętu, średniej (czyt. nijakiej) jakości, ale postaram się wrzucić.
Problem polega na tym, że dla niektórych nie jest ważne to, że Vanilia sobie radzi w życiu jak każda inna świnka ( albo czasami lepiej ), ale sam fakt, że jest ślepa.
Sempreverde, mi się nie śpieszy - Lukrecja i Vanilia mają zapewniony u mnie DT tak długo, jak będzie potrzeba, przykro mi jednak, że Vanilka, przez swoją odmienność, jest traktowana jak "towar niepełnowartościowy"...

Jakieś filmiki mam, co prawda, ze względu na brak profesjonalnego sprzętu, średniej (czyt. nijakiej) jakości, ale postaram się wrzucić.
Problem polega na tym, że dla niektórych nie jest ważne to, że Vanilia sobie radzi w życiu jak każda inna świnka ( albo czasami lepiej ), ale sam fakt, że jest ślepa.
Sempreverde, mi się nie śpieszy - Lukrecja i Vanilia mają zapewniony u mnie DT tak długo, jak będzie potrzeba, przykro mi jednak, że Vanilka, przez swoją odmienność, jest traktowana jak "towar niepełnowartościowy"...
I teraz się wkurzyłam ;/ Jak można robić coś takiego ? mój Mufuś ma zmiażdżoną klatkę piersiową, weterynarz straszył mnie, że długo nie pożyje a co ? Prosiak wyszedł na prostą, wypiękniał, przestał mieć takie problemy z oddychaniem.. i jest najkochańszy na świecie ! Ale widocznie na zasługiwali na nią....im należy się wyjątkowy domek 

- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Gaja a Vanilia nie ma rezerwacji? Koleżanka z FB pytała się o nią, o Ciebie, chciała adoptować? Nie kontaktowała się z Tobą???
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018