Abraham [Poznań] rezerwacja dla Agaty z Pn i Tofika :)
Moderator: silje
- Monalisa
- Miejscowość: Poznań
- Kontakt:
Re: Abraham [Poznań]
To pogadaj, chyba nie odmówi Abrahamowi małej sesyjki
Naprawdę fajnie wychodzą te zdjęcia, jak widać u Blanki z Michasią i u Felka mojego.

DS: Śnieżka, Tula i Kokosanka
-------------
Za TM: Filuta, Karmelka, Toffi, Colori, Choco, Blanka, Felicja, Majka, Michasia i Miłka
-------------
Za TM: Filuta, Karmelka, Toffi, Colori, Choco, Blanka, Felicja, Majka, Michasia i Miłka
Aparat to nie wszystko, trzeba mieć oko by robić dobre ujęcia. Pozatym w aparacie dużą role odgrywa dobry obiektyw. 

- Monalisa
- Kontakt:
Właśnie Nejvii świetnie umie.Werusiek pisze:Aparat to nie wszystko, trzeba mieć oko by robić dobre ujęcia. Poza tym w aparacie dużą role odgrywa dobry obiektyw.
-------------
-------------
Artystka. Ja sama zajmuje się fotografia półprofesjonalną i profesjonalną, i można stwierdzić, że robi ładne zdjęcia.

Wybaczcie ale nie dołącze do funklubu, bo mnie tam jej zdjęcia nie zachwycają, są ok. Zdjęcia jak zdjęcia widywałam lepsze jak i gorsze i naprawdę nie wiem po co to wychwalanie....
A Abraham jak wyzdrowieje i ja będę na siłach na pewno znajdzie dobry dom - ze zdjęciami lub bez.
A Abraham jak wyzdrowieje i ja będę na siłach na pewno znajdzie dobry dom - ze zdjęciami lub bez.
Ja się nie zachwycam, stwierdzam, że są ładne. Karzdemu podoba się co innego. 

- Marikaaa
- Miejscowość: W-wa
- Kontakt:
To nie do końca kwestia sprzętu i talentu, ale sposobu postrzegania świata, wg mnie. Bardzo duże różnice w zdjęciach są gdy tym samym aparatem fotografuje ja a mój mąż. Trzecia osoba też kiedyś cykała i byłam zdumiona jakie te fotki były "płaskie", a przecież świat jest trójwymiarowy?! Nie wiadomo co wpadnie w oko przyszłemu DS więc dodatkowe, moim zdaniem, dobre fotki nigdy nie są złe.Werusiek pisze:Ja się nie zachwycam, stwierdzam, że są ładne. Każdemu podoba się co innego.

Teraz: Grunia od 19.07.2023 + ...
Nasz wątek: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5805
Dawniej: Mała, Orzeszek, Czarnulka, Naleśnik, Nicek, Wicherek, Florek, Zdzisio, Grusia
Nasz wątek: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5805

Dawniej: Mała, Orzeszek, Czarnulka, Naleśnik, Nicek, Wicherek, Florek, Zdzisio, Grusia
- Monalisa
- Kontakt:
Uuuuu, ok, Marta, ja tylko chciałam pomóc.
w każdym razie trzymam za domek dla Abrahama
w każdym razie trzymam za domek dla Abrahama

-------------
-------------
Wlasnie, żeby zrobić dobre zdjęcie trzeba wiedzieć co chce się pokazać, mieć zarys w głowie. Talent też się liczy, bo tego się nie da nauczyć, wyuczyć można się jedynie schematu na dobre zdjęcie. A pasja, chęć pokazania swojego stylu w zdjęciu też jest ważna. A sprzęt to druga sprawa. Jeden weźmie aparat (amator) i zrobi ładne zdjecie bo przedstawił to co chciał, a inny weźmie doświadczony ustawi parametry i siebie do zdjecia tak jak robi to z doświadczenia, a zdjecie bedzie prawidłowe ze strony technicznej, ale nie każdemu sie spodoba bo bedzie oklepane.Marikaaa pisze:To nie do końca kwestia sprzętu i talentu, ale sposobu postrzegania świata, wg mnie. Bardzo duże różnice w zdjęciach są gdy tym samym aparatem fotografuje ja a mój mąż. Trzecia osoba też kiedyś cykała i byłam zdumiona jakie te fotki były "płaskie", a przecież świat jest trójwymiarowy?! Nie wiadomo co wpadnie w oko przyszłemu DS więc dodatkowe, moim zdaniem, dobre fotki nigdy nie są złe.Werusiek pisze:Ja się nie zachwycam, stwierdzam, że są ładne. Każdemu podoba się co innego.

A dobre fotki świnki są ważne w adopcji, mam nadzieje że będą takie, że Ci się spodobają.

Skończmy już temat zdjęć, bo to wątek Abusia a nie "fotograficzny" 
Abuś ma się nieco lepiej. Zastrzyki przynoszą "słyszalną" poprawę. Abraham przestał kaszleć i charczeć
A poza tym zachowuje się jak dotychczas - popcornuje (śmiesznie wygląda taka duża kula włosów wykonująca radosne podskoki), wcina jedzonko i prosi o więcej 
Najgorsze jest u niego wykonanie zastrzyku, bo wrzeszczy jakbyśmy mu robili straszną krzywdę już w momencie rozgarniania włosów do znalezienia miejsca do zastrzyku, ale później się przytula i już jest dobrze.
Myślę, że i Abraham i Gabriel pojadą w piątek ze Stefkiem i Marianem do Wwy na kontrolę do dr Kasi.

Abuś ma się nieco lepiej. Zastrzyki przynoszą "słyszalną" poprawę. Abraham przestał kaszleć i charczeć

Najgorsze jest u niego wykonanie zastrzyku, bo wrzeszczy jakbyśmy mu robili straszną krzywdę już w momencie rozgarniania włosów do znalezienia miejsca do zastrzyku, ale później się przytula i już jest dobrze.
Myślę, że i Abraham i Gabriel pojadą w piątek ze Stefkiem i Marianem do Wwy na kontrolę do dr Kasi.