Straż Miejska dostała zgłoszenie o klatce stojącej pod drzewem przy ulicy Grochowskiej w Warszawie. W klatce znajdował się chomik dżungarski. Drugi niestety nie przeżył [*].
Nr interwencji 137/45/25
Chomik zbadany w Mv, zdrowy, dość tłusty nawet, chłopczyk.
Pojedzie na dt do kdp2 - bardzo możliwe że zostanie u niej na stałe.
W takiej "olbrzymiej" klatce chomiki zostały znalezione
Kdp2 miała chomiki więc pewnie się zna, ale mnie możesz powiedzieć jakie kółko jest dla niego najlepsze? Wiadomo że tam gdzie łapki biegają ma być kratka - ale jaka średnica najlepiej?
kratka a jeszcze lepiej żeby było całe zabudowane. Z kratką jest trixie metal 22 cm średnicy ale to i tak trzeba oklejać korkiem żeby chronić łapki przed skaleczeniem (ja takie mam).
Ale on plastiku nie zeżre? Taki mały szkrab - 20 cm? Moje kosze o wadze do 300 g mają kółka 22 cm - on w ogóle poruszy to kółko? To mówisz że lepiej nie w kratkę? A chomik się kąpie w piasku?
Atari (wielkość 120 g) ma kółko o średnicy 29 cm, biegnie po nim jak mała wyścigówka, więc wiesz...
Mam nadzieję, że ludziom kiedyś się zwróci krzywda, którą wyrządzili zwierzętom...
Z tym z tixe 20 cm, nie powinien mieć problemu. Mój chomik ( syryjski) nie gryzie kołowrotka. Ja z piasku zrezygnowałam, bo najpierw robiła tam siku, a potem się myła.