Kogutka, mój mały jeżyk za Tęczowym Mostem
Moderator: pastuszek
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Re: Kogutka czyli świnka szczęściara [W-wa]
Opuchlizna się zmniejszyła wg dr Agaty i wg mnie. Zrobił się na stopie mały bąbel, wypełniony treścią surowiczą. Przekłuliśmy. Noga jest taka sinawo-fioletowa jakby, to w związku z procesem zapalnym. I taka wysuszona skóra jest - pewnie od bandaża. Posmarowano tez avilinem. Kokutka jakieś luźne bobki zaczęła robić. Wg dr ma to związek z antybiotykiem. Odstawiłam zielone, leży na sianie i je wcina:) Dziś jeszcze wzięliśmy antybiotyk i mamy obserwować. Jakby bobki były nadal nieładne trzeba by zmienić antybiotyk. Wzięła dziś go czwarty raz - ma być siedem.
- martu.ha
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
bidulka, może antybiotyk w zastrzyku byłby lepszy, w sensie mniej obciążający układ pokarmowy
trzymajcie się obie
trzymajcie się obie

- pucka69
- Kontakt:
Dziś nie było luźnych bobków, za to dużo bobków małych było. No i miała tylko suche do jedzenia. W zamian dałam jej siano na cała podłogę co jej się wyraźnie spodobało 

Oby wszystko poszło pomyślnie, przesłodka Kogutka
P.S. Moje prośki po wielu eksperymentach też mają wyłożone sianko do spania, na niczym innym nie chcą

P.S. Moje prośki po wielu eksperymentach też mają wyłożone sianko do spania, na niczym innym nie chcą

- pucka69
- Kontakt:
Boby dziś piękne 
I dziś zauważyliśmy wszyscy przy robieniu opatrunku że jak dotąd Kogutki paznokcie przylegały do spuchniętej stopy tak teraz - wyraźnie odstają. Czyli - opuchlizna się zmniejszyła znowu

I dziś zauważyliśmy wszyscy przy robieniu opatrunku że jak dotąd Kogutki paznokcie przylegały do spuchniętej stopy tak teraz - wyraźnie odstają. Czyli - opuchlizna się zmniejszyła znowu

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
- pucka69
- Kontakt:
Wczoraj okazało się że Kogutka ma paluszki J . Czyli opuchlizna nadal schodzi. Dr Asia wymacała jej też kości i krzyczała :”O! Ma kości!” wcześniej, pod twardą opuchlizną nie dało się nic wyczuć. I łapka nie jest już tak bardzo gorąca, ma taką ciepłotę jak reszta ciała.
Trochę mnie martwi że ona tak mało je. Karma sucha ( różne rodzaje) prawie nieruszona stoi. Nie, no trochę je. Ale nie tak jak moje świnki które jak wracam z pracy nie mają w misce prawie nic.
Nie wiadomo czym była karmiona? Dawałam vitapol z gorszych karm jak lepszych nie chciała – może megan kupić? Za warzywami też nie przepada. Za to sianko bardzo lubi. Troszkę jakby schudła – z 800 do 765 – może przed śniadaniem ważyłam? Bobków w każdym razie pięknych wyprodukowała z milion;)
Dziś ostatni raz weźmiemy antybiotyk i zapisałam małą na RTG.
Trochę mnie martwi że ona tak mało je. Karma sucha ( różne rodzaje) prawie nieruszona stoi. Nie, no trochę je. Ale nie tak jak moje świnki które jak wracam z pracy nie mają w misce prawie nic.
Nie wiadomo czym była karmiona? Dawałam vitapol z gorszych karm jak lepszych nie chciała – może megan kupić? Za warzywami też nie przepada. Za to sianko bardzo lubi. Troszkę jakby schudła – z 800 do 765 – może przed śniadaniem ważyłam? Bobków w każdym razie pięknych wyprodukowała z milion;)
Dziś ostatni raz weźmiemy antybiotyk i zapisałam małą na RTG.