Owieczki -Lukrecja, Vanilia, Cremona /Mińsk Maz./ DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Owieczki -Lukrecja, Vanilia, Cremona /Mińsk Maz./ DS

Post autor: jolka »

Ciepło na sercu sie robi jak sie czyta takie wieści :jupi:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
key_west

Post autor: key_west »

Wczoraj miał być dowód na to, że owieczki to dwie księżniczki, ale tak to jest ustalać coś z moimi królowymi... ;)
Starsza będzie w domu dopiero jutro, młodsza (opiekunka Lukrecji i Wanilii) od wczoraj na zielonej szkole, a ja wolę nie dotykać się aparatu kupionego za kasę z 18-tki starszej królowej :)

Proszę się nie martwić, że nie ma opiekunki. Wczoraj, przed jej wyjazdem, klatkę przenieśliśmy na parter do pokoju dziennego, żeby miały stały kontakt z domownikami.
A jakąś godzinę temu miało miejsce takie zdarzenie, które pamiętam jeszcze z mojego dzieciństwa ze świnkami morskimi. Otóż gmerałam w kuchni (połączonej z pokojem dziennym) w jakiejś plastikowej torebce i nagle usłyszałam - cichy, bo cichy, ale jednak - gwizd Wanilki zniecierpliwionej tym, że w torebkach grzebią, a jeść nie dają :lol:
No, to myślę, że nie jest źle, skoro mnie Wanilia zaczyna przywoływać do porządku...

Lukrecja też sobie spokojnie chodzi, nie mówiąc o tym, że gdy ją wzięłam na kocyk, to trochę pokwiczała pt. "miałam inne plany na popołudnie", ale potem spokojnie się obok mnie położyła i zdrzemnęła. A teraz, gdy piszę, to widzę jak sobie skubią sianko.

Jutro wrzucę dwa zdjęcia, mam nadzieję, że się Wam spodobają :)
Gaja
Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: Gaja »

Czyli wszystko w porządku - bardzo się cieszę.

Oj, "drzeć się" o jedzenie to one potrafią - jeszcze zobaczycie ;) Chyba jednak się do końca nie rozkręciły, skoro było "po cichutku", i to tylko jedna się odzywała :lol:. U mnie przy każdym szeleście reklamówki rozlegały się wielkie, przeraźliwe kwiki-łyki, jakby je kto ze skóry obdzierał ( zresztą w innych klatkach to samo - jakby świnki urządzały sobie konkurs - z której klatki będzie głośniejsze wołanie o jedzenie - no normalnie jakbym je głodziła :shock: ). Podobnie było ( i jest, ale już bez owieczek ) jak otwierałam w mieszkaniu drzwi na taras - tam przecież rośnie trawka, miętka, koniczynka i inne przysmaki- jak ktoś otwiera TE drzwi, to z pewnością po to, by coś dla świnek zerwać. Tak więc, key_west - zapewniam, będzie głośniej :lol:
Przyznam się, że jeszcze nie przywykłam do końca do faktu, że Lukrecji i Wanilki już u mnie nie ma - ze dwa razy się złapałam na tym, że wieczorem, uzupełniając wszystkim świnkom siano, karmę i wodę, szłam też dorzucić sianka owieczkom :redface: . Ale to u mnie normalne - pamiętam, jak tęskniłam za swoimi pierwszymi tymczasami....

A zdjęcia chętnie zobaczymy - i ja, i pozostali forumowicze, więc jeśli możecie, to bardzo prosimy.
key_west

Zdjęcia mam, ale teraz próbuję opanować ich wstawianie :think: czeka mnie dłuuuga droga :lol:
key_west

Oto dowód, że przy pomocy Gai, opanowałam sztukę dodawania zdjęć :lol:

Otóż następnego dnia po przyjęciu do domu owieczek, w małym, rodzinnym gronie, miały się odbyć opóźnione urodziny Ali . Postanowiłam zrobić niespodziankę nie tylko jubilatce, ale i wszystkim pozostałym i dla owieczek zorganizowałam osobny tort.

Po części oficjalnej wszyscy obecni zostali poproszeni o założenie czapeczek i pozowanie do powitalnej fotografii ;)
Obrazek

A to dowód, że Gaja się nie myli mówiąc o owieczkach per arystokratki :lol:
Obrazek

Lukrecja zaczęła wchodzić, a raczej wskakiwać na półeczkę, a obie zgodnie kwiczą gdy słyszą "interesujące" dżwięki.
Gaja miała rację przedstawiając je jako słodkie owieczki :buzki:

Edit: obie dziewczynki już wchodzą na półeczkę po trapie i potrafią elegancko z niego schodzić... jak to księżniczki... :102:
Ostatnio zmieniony 30 sty 2017, 0:52 przez key_west, łącznie zmieniany 2 razy.
Izerka

Post autor: Izerka »

Zdjęć nadal nie da się obejrzeć :sadness:
key_west

key_west pisze:Oto dowód, że przy pomocy Gaji, opanowałam sztukę dodawania zdjęć :lol:
He he ;) wreszcie dało radę :D
Awatar użytkownika
gren
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: gren »

Widać :jupi:
Owieczki trafiły do wspaniałej rodzinki !
Dawna grenouille ;)
Gaja
Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: Gaja »

Cudownie :love:
Miałaś rację, key_west, jak pisałaś, że zdjęcia nietypowe ( ale fantastyczne - przez chwilę zabrakło mi słów z wzruszenia, jak je zobaczyłam :buzki: ).
Opłacało się poczekać Lukrecji i Vanilce na taki wspaniały dom :yahoo: :jupi: . Pozdrawiamy bardzo serdecznie wszystkich członków rodziny widocznych na zdjęciu :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”