Rezerwacja Kurt & DS Jimi [Kraków]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Natalinka
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Kurt & Jimi - dwaj zdolni panowie z Seattle

Post autor: Natalinka »

Pięknie chłopaki rosną! :love: Rozumiem, że hormony grają i dogadać się nie ma możliwości. Dobry ruch z oddzielną adopcją i super pomysł z przestrzenią wewnątrz przestrzeni. Ale jacy oni już wielcy się zrobili :shock: Niesamowite!
Czarna Kluska i Morena
Morumotto

Post autor: Morumotto »

:D Wlaśnie okryłam ze na Kurta i Jimmiego zbawienny wpływ ma metronom :D.

Sciągnęłam sobie kiedys na komórkę i dzisiaj go puściłam w tempie 60 RPM. W ciągu kilku sekund studzi wszystkie waśnie, Kurt i Jimmi sie uspokajają i siadają tam gdzie akurat stoją.

I zeby nie było, próbę wykonałam parokrotnie :D

Po wyłączeniu metronomu po chwili niestety waśnie zaczynają się na nowo. Ale zawsze jest to jakis sposób.

Spróbujcie u siebie :)
Awatar użytkownika
Natalinka
Kontakt:

O, metronomowa aplikacja Steinwaya ściągnięta - spróbuję wieczorem :D
Czarna Kluska i Morena
kasiak83

Post autor: kasiak83 »

Też sprawdzę na swoich stałych domownikach, Sam i Max póki co dość zgodnie żyją i mam nadzieję, że tej wersji się będą trzymać!! Moi jak są w oddzielnych klatkach stojących obok siebie, to gruchają, kląskają, niuchają i jakby mogli, to by się pomiędzy prętami przecisnęli do sąsiadów na ogórka i ploteczki. Jak tylko się ich włoży do jednej klatki, to jakby inne świnki były. Kłócą się, skaczą do siebie i trzeba ich rozdzielać, by krew się nie polała... Na szczęście na trawniku, czy "na salonach" ;-) już aż tak do siebie nie skaczą, widocznie większa dostępna przestań łagodzi obyczaje ;-)
Awatar użytkownika
Natalinka
Kontakt:

Hej, co słychać u Kurta i Jimiego? Zaczęli się dogadywać? Coś się ruszyło z adopcją?
Czarna Kluska i Morena
Morumotto

Niestety, ciągle są rozdzieleni, wystarczy chwila razem i zaraz się gryza. W drugim tygodniu listopada jadę na WPA w sprawie Jimmiego, do adopcji do innego samca.

Trzymajcie kciuki
Amina
Miejscowość: Polska
Kontakt:

Post autor: Amina »

I jak poszło WPA?
Morumotto

WPA odwołane, gdyż świnek do którego miał dołączyć Jimmi dostał zapalenia płuc.

W międzyczasie, Kurt polubił się z moimi świnkami i mogę śmiało powiedzieć, ze może dołączyć do innych świnek w domu stałym.
Niestety nadal nie lubią się z Jimmim.

Chwila na reklamę:

Kurt to bardzo sprytny świnek, jeśli inne świnki sobie biegają, to Kurt też musi, i lepiej nie zostawiać go w klatce, bo i tak z niej wyjdzie.
Gorzej z powrotem :D Jest bardzo towarzyski jeśli chodzi o inne świnki i tak długo za nimi chodzi, aż go zaakceptują.
Ostatnio nauczył się, że jeśli chce się zaprzyjaźnić z innym świnkami, to nie powinien podchodzić ich od kupra :D
Amina
Miejscowość: Polska
Kontakt:

Post autor: Amina »

Robi chłopak postępy :102:
Morumotto

Świnkowe newsy:

Sądzę, ze chłopcy spokojnie mogą dołączyć do innych świnek:

Kurt szuka wesołego kompana, który zehce biegać z nim po pokoju, może być to starszy pan :)
Jimmi szuka spokojnego starszego pana nie wykazującego cech dominujących, ale na tyle dużego , żeby nie dać samemu się zdominować.

Innymi słowy, Kurt aktualnie mieszka z Wyłupkiem a Jimmi ze Zbyszkiem, jak na razie eksperyment przebiega bez większych problemów.

Kurt i Jimmi polecają sie do adopcji!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”