Długowłosa Marlenka i pięknooka Tosia JUŻ W DS!

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

DariaS

Re: Długowłosa Marlenka i pięknooka Tosia - znów szukają dom

Post autor: DariaS »

A ja właśnie się dowiedziałam, że jednak nie zamieszkają u mnie, wielka szkoda, już się nastawiłam psychicznie. Najważniejsze, żeby trafiły do dobrych ludzi i były szczęśliwe. Może kiedyś doczekam się innych prosiaków :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Natalinka
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Długowłosa Marlenka i pięknooka Tosia - znów szukają dom

Post autor: Natalinka »

DariaS pisze:A ja właśnie się dowiedziałam, że jednak nie zamieszkają u mnie, wielka szkoda, już się nastawiłam psychicznie. Najważniejsze, żeby trafiły do dobrych ludzi i były szczęśliwe. Może kiedyś doczekam się innych prosiaków :fingerscrossed:
Ależ na pewno! Słyszałam, że czekasz na wizytę przedadopcyjną, a świnek do adopcji w Stowarzyszeniu nigdy nie brakuje. Mam nadzieję, że znajdziesz swoje najukochańsze i najpiękniejsze :D
Świnki są naprawdę kochane :love: Piszę to jako ich obecna właścicielka - właśnie się dowiedziałam, że znalazły prawdopodobnie nowych opiekunów, i powinnam się cieszyć ale :sadness:
Moniko, a Ty się nie smuć - będą pod wspaniałą opieką. :buzki:
Czarna Kluska i Morena
Oli

Re: Długowłosa Marlenka i pięknooka Tosia REZERWACJA NA CITO

Post autor: Oli »

Witam serdecznie :) Tosia i Marlenka już nocowały u mnie. Na początku troszkę wystraszone siedziały w domku, ale po krótkim czasie zaczęły buszować w jedzonku :) ależ mają apetyt! Trochę poganiały się po klatce, Tośka naterkotała na Marlenkę i ganiały się dalej :P Później Tosia zajęła domek, do którego nie chciała przez chwilkę wpuścić Marlenki..Więc Marlenka ułożyła się na hamaku i tak wypoczywała ze zwisającą nóżką. Na dobranoc obe już siedziały schowane w domku. Marlenka częściej krząta się po klatce, Tosia dyskretnie wygląda, ale przy gwałtownym ruchu się chowa..Ale nowe miejsce więc muszą się przyzwyczaić. Marlenka już się układa na kolankach do głaskania :jupi: Są przekochane :love:
MonikaSM

Post autor: MonikaSM »

:D
Tośka to caryca i zewsząd Marlenkę przegania, ale mała jest sprytna i daje sobie radę. Poczekaj tylko aż poczują się gdzieś niepewnie (np. na dużym wybiegu) - wtedy wszędobylska Marlena idzie pierwsza, a Tośka chyłkiem za nią - prześmiesznie to wygląda ;)

Marlenkę czasami "dokarmiałam" na kolankach, bo ona i tak jest drobniutka, a czasem Tośka tak się rządzi, że zagarnia przestrzeń z jedzeniem.
A drzeć się potrafią w niebogłosy - kiedy "coś by przekąsiły" :102:
Tośka jest bardziej niedotykalska, za to jak już się rozłoży na kolanach, go godzinami może tak leżeć...
Ech, brakuje mi tych różowych stópek :świnka1:

Cieszę się, że jest im u Ciebie dobrze :buzki:
Aniuś

Post autor: Aniuś »

Super! Oby wszystkie świnki znajdowały takie fajne domki! :love:
domly

Post autor: domly »

Dziewczyny są super. Marlenka jest taka leciutka, że prawie jej się nie czuje. Rudolfa jak się brało na ręce to było czuć, że to kawała chłopa. Tośka trochę cięższa ale na rękach też się przytula. Ale jak obrabiają ogórka! Czegoś takiego jeszcze nie widziałam. :laugh: Najważniejsze, że już są u mojej córci i możemy się nimi cieszyć. :lol:
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

:jupi:
Awatar użytkownika
Natalinka
Kontakt:

Post autor: Natalinka »

I wspaniale! Ogromnie się cieszę, że tak szybko i bezboleśnie dla prosiek nam się wszystkim udało :jupi: Bardzo Ci dziękuję, Moniko, za mądrą decyzję (czasem inaczej się nie da) i Oli z mamą za tak błyskawiczną adopcję - najszybsza, jaką w moim stażu DT (krótkim w miarę) przeżyłam :D

Dawajcie dalej znać, jak się dziewczyny mają i czy wszystko dobrze. Zawsze z wielką przyjemnością poczytam i pooglądam.
Czarna Kluska i Morena
Oli

Re: Długowłosa Marlenka i pięknooka Tosia JUŻ W DS!

Post autor: Oli »

Haha Tosia to mały diabełek, ciągle przegania Marlenkę z domku ale ona nie pozostaje jej dłużna :laugh: za to naprawdę śmiesznie wyglądają jak biegają. Marlenka ciekawska, zaglądała i wskakiwała gdzie mogła a Tosia chodziła za nią jak cień uczepiona noskiem kuperka Marlenki :P Poproszę o wstawienie zdjęcia ślicznotek :D
Chunti

Re: Długowłosa Marlenka i pięknooka Tosia JUŻ W DS!

Post autor: Chunti »

Hamaczek :3

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”