Wiek świnki - urodzona 24 lutego 2015
Płeć świnki : samiczka
Adopcyjny numerek: 2610
Miejscowość w której przebywa świnka : Łódź, DT u kimery
Informacje dotyczące diety - świnka je to, co porządna świnka jeść powinna, tzn. Cavia Natura, Cavia Complete, wszelkie warzywka i owoce, siano i suszki.
Stan adopcji. Wolna, do innej samiczki lub kastrata
Kontakt: PW kimera, caviarnia@o2.pl
Fitka została odebrana po ogłoszeniu od człowieka, który otrzymał świnkę od poprzednich właścicieli. Tym z kolei najwyraźniej świnka się znudziła. Fitka jest młodą, rasową sheltie z hodowli Adczarn, ma rodowód. Jest zwierzątkiem zdrowym, zadbanym i oswojonym, chętnie korzysta z możliwości pobiegania i nie boi się otwartych przestrzeni. W ogóle jest dość ufna i jak sądzę, towarzyska, ale nie mogę tego sprawdzić, bo u mnie w domu są same samczyki. Sheltusia jednak radośnie przyłącza się do chóru pisków innych świnek i pewnie chętnie by do nich dołączyła. U mnie jednak musi się zadowolić głaskaniem i rozmowami na odległość z moimi chłopakami.
Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.