Chrupcio trikolorek - zamieszkał na Powiślu
Moderator: silje
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
-
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
Re: Chrupcio szuka spokojnego kumpla foto s. 5[W-wa]
Jaki on ładny 

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Ładny, szybki i nerwowy 
Ale obiecujący, bo zmienia się na lepsze z kazdym tygodniem.

Ale obiecujący, bo zmienia się na lepsze z kazdym tygodniem.
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Konsultacja psychologiczna niezbędna. Dla Chrupcia, nie dla mnie
Dałam mu dzisiaj domek. Nie wiedział, co to jest, ale kiedy pierwszy raz wskoczył na daszek, bardzo mu się spodobało i został na dłużej. Potem bardzo nieśmiało zwiedził wnętrze - i przepadł. układa teraz tłuste ciałko w rogalik, czasami wystawia czubek nosa i gryzie brzeg okienka. Nie ma Chrupcia, Chrupcio zniknął...
Powinnam go oswajać, on za tym nie przepada i jest tak szczęśliwy w tym domku.
zostawić, zabrać? a może właśnie to jest mu potrzebne? Ciemność, spokój i wystawianie czubka na własnych warunkach?

Dałam mu dzisiaj domek. Nie wiedział, co to jest, ale kiedy pierwszy raz wskoczył na daszek, bardzo mu się spodobało i został na dłużej. Potem bardzo nieśmiało zwiedził wnętrze - i przepadł. układa teraz tłuste ciałko w rogalik, czasami wystawia czubek nosa i gryzie brzeg okienka. Nie ma Chrupcia, Chrupcio zniknął...
Powinnam go oswajać, on za tym nie przepada i jest tak szczęśliwy w tym domku.

zostawić, zabrać? a może właśnie to jest mu potrzebne? Ciemność, spokój i wystawianie czubka na własnych warunkach?
Cudny chłopak
. Dobrze, że w domku czuje się bezpiecznie. Co robić? Może odpowiedź wkrótce przyjdzie sama. Za oswajanie
!

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Domek jest świetny! Można siedzieć na i w.
Chrupcio porasta - futro na zadku mu urosło w tzw welonik, strasznie śmiesznie to wygląda. Taka ładna świnka sie z niego zrobiła
Chrupcio porasta - futro na zadku mu urosło w tzw welonik, strasznie śmiesznie to wygląda. Taka ładna świnka sie z niego zrobiła

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Chrupcio biega po wybiegu, pogaduje sobie cichutko i obczaja jamkę. Jamka jest wprawdzie po praniu w pralce (z dodatkiem octu), ale jednak była ulubionym legowiskiem Wiewiórka, który kilka razy wyraźnie powiedział Chrupciowi, co o nim myśli... Więc trzeba dobrze sprawdzić, czy wróg nie czai sie gdzieś pod spodem, chyba w szwach przetrwały resztki zapachu. Żadna jamka nie była tak starannie obwąchana, jak ta...
Inna sprawa, że jest to wybitnie długowieczny mebelek - jeden z pierwszych, kupiony u Timani, z grubego, trwałego polaru. Tylko fiszbinę wymieniłam, bo taka stalowa, którą było usztywnione wejście, wylazła i o mało mi nie rozwaliła pralki. Mam zdjęcie Ksawerego w tej jamce... Kiedy to było! pięć lat temu z okładem.
Inna sprawa, że jest to wybitnie długowieczny mebelek - jeden z pierwszych, kupiony u Timani, z grubego, trwałego polaru. Tylko fiszbinę wymieniłam, bo taka stalowa, którą było usztywnione wejście, wylazła i o mało mi nie rozwaliła pralki. Mam zdjęcie Ksawerego w tej jamce... Kiedy to było! pięć lat temu z okładem.
Czyli postawiłaś w wystroju na antyki
Zacnie!

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Chrupcio na wybiegu uprawia wyleż. Kto by go nie znal, to by uwierzył, że taki łagodny i przymilny... Inna rzecz, że bardzo sie uspokoił w porównaniu, ale nadal dla porządku zwiewa, jak się zbliżam. Fajna świnia jest 

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Chrupcio za chwilę jedzie na wywczasy oswajalnicze do mojej chrześniaczki - bedzie jej pomagał pisac prace magisterską... Na jakieś dwa tygodnie pewnie, zresztą zobaczymy.
On potrzebuje kontaktu z człowiekiem, ja mam teraz mało czasu.
On potrzebuje kontaktu z człowiekiem, ja mam teraz mało czasu.